Ολυμπιακός: Με τον Άρη ήχησε καμπανάκι, με τον Ατρόμητο… καμπάνα

Μίτσελ Γκονζάλεθ
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης περιμένει από τον Μίτσελ να μελετήσει προσεκτικά τα μηνύματα (και) του Περιστερίου μετά από ‘κείνα του Άρη ώστε ο Ολυμπιακός να μην κλοτσήσει άλλες ευκαιρίες.

Συνέβη με τον Άρη. Συνέβη και με τον Ατρόμητο (1-1). Το πρώτο καμπανάκι θα μπορούσε να είναι και συμπτωματικό. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα σε μέτρια βραδιά. Το δεύτερο (που ήταν… καμπάνα, όχι καμπανάκι) όμως; Κι αυτό συμπτωματικό; Ή μήπως ήταν το ίδιο το ποδόσφαιρο προσπαθεί να πει κάτι στον προπονητή του Ολυμπιακού, Μίτσελ Γκονζάλεθ, σχετικά με τη λειτουργικότητα της 11άδας των τριών 10αριών;

Θα γίνει το plan b, plan a;

Κόντρα στον Άρη ήρθε ο Μασούρας από τον πάγκο αντί του Φορτούνη και έδωσε τη λύση μετά από ασίστ του Χάμες. Κόντρα στον Ατρόμητο ήρθε ξανά ο Μασούρας από τον πάγκο ξανά αντί του Φορτούνη και το γκολ ήρθε ξανά αλλά από τον Μπακαμπού. Ωστόσο ο Ολυμπιακός εμφανώς δεν «τραβούσε» στο Περιστέρι και στην επανάληψη θύμισε και (λίγο) Ζωσιμάδες αφού ο Ατρόμητος ήταν πιεστικός. Είχε δοκάρι, είχε γκολ είχε και ευκαιρία για την ανατροπή.

Ναι, είχε και ο Ολυμπιακός ευκαιρίες αλλά αυτές προέκυψαν κυρίως από την κλάση του Χάμες Ροντρίγκες, όχι κάτι ιδιαίτερα οργανωμένο. Στα πιο εύκολα ματς δούλεψε με ευκολία η ιδέα των τριών 10αριών αλλά τι γίνεται στα πιο δύσκολα όπως ήταν αυτά με Άρη και Ατρόμητο; Ήταν σύμπτωση και τα δύο; Ο Μίτσελ είναι ο αρμόδιος να το κρίνει και να αποφασίσει αν θα μετατρέψει το plan b (ένα ή δύο 10άρια εκτός 11άδας και επιλογές κανονικών εξτρέμ) σε plan a.

Δε γίνεται να «τρως» φάσεις από πλάγιο!

Το σίγουρο είναι πως πέρα από το όποιο, πιθανό, λάθος διαβάσματος ματς και δυσλειτουργίας των τριών 10αριών, είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν πολλές και σημαντικές ατομικές ευθύνες των παικτών του Ολυμπιακού. Δε γίνεται να γνωρίζουν ότι ο Παναθηναϊκός έχει συντριβεί από τον ΠΑΟΚ και να μην… λυσσάνε να κερδίσουν και να πλησιάσουν στο -4β. ! Απλά δε γίνεται.

Όπως δε γίνεται να σου ανοίγει την άμυνα με ευκολία και να σου βάζει ο αντίπαλος γκολ με μια 40άρα κάθετη μπαλιά στην πλάτη των δύο στόπερ. Ούτε γίνεται να δημιουργεί διπλή ευκαιρία (δοκάρι η μία εκ των δύο) ο αντίπαλος από πλάγιο άουτ! Δε γίνεται σε ματς και αγωνιστική-φωτιά να μη… δαγκώνει ο Ολυμπιακός.

Ας το πάρουν αλλιώς και ατομικά οι παίκτες όσο είναι καιρός γιατί οι αγωνιστικές και οι ευκαιρίες περνούν και δε γυρίζουν πίσω. Αν θέλουν να πραγματοποιήσουν μία ιστορική ανατροπή θα πρέπει να είναι διαφορετικοί σε νοοτροπία και συμπεριφορά στα ματς. Φυσικά θα πρέπει να αναθεωρήσει κάποια πράγματα και ο Μίτσελ. Εκείνος είναι ο αρμόδιος να κρίνει αν και τι θα αλλάξει. Ο Ισπανός είναι ένας πολύπειρος άνθρωπος του ποδοσφαίρου.

Ο καλός προπονητής ξέρει να…

Καλός προπονητής δεν είναι μόνο εκείνος που έχει μια έξοχη ιδέα ή διαβάζει καλά ένα ματς. Καλός προπονητής είναι εκείνος που καταλαβαίνει – αναγνωρίζει τα (όποια) λάθη του και αναθεωρεί επιλογές του. Ο Μίτσελ καλείται να αποδείξει ότι έχει ακόμα ωραίες ιδέες, που μπορεί τελικά οι ωραίες να είναι και οι πιο απλές, για να επαναφέρει τον Ολυμπιακό στις νίκες και να τον οδηγήσει σ’ ένα από τα πλέον ιστορικά πρωταθλήματα της ιστορίας του.

ΥΓ: Ο Φορτούνης είχε έναν έξτρα λόγο να προσπαθήσει περισσότερο για να κάνει τη διαφορά στο Περιστέρι. Και ο λόγος ήταν ότι με τον Άρη έγινε αλλαγή στο ημίχρονο. Ωστόσο λίγο-πολύ κινήθηκε στα ίδια και ξαναέγινε αλλαγή στο ημίχρονο. Μετά τα αρχικά καλά του ματς, στα οποία είχε και ένταση και συμμετείχε πολύ στην αμυντική λειτουργία με πίεση και κλεψίματα, δείχνει να έχει επιστρέψει στα πιο παλιά. Έχει ανάγκη τον καλό Φορτούνη ο Ολυμπιακός αλλά τον Φορτούνη που κάνει τα πάντα, όχι μόνο δημιουργικά αλλά συνεισφέρει και ανασταλτικά όπως κάνουν όλοι οι σύγχρονοι σπουδαίοι παίκτες.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News