Ολυμπιακός: Θα το έπαιρνε σίγουρα (και θα το πάρει εύκολα) αν…

ομαδική Ολυμπιακός
olympiacos.org

Ο Σπύρος Γρομητσάρης καταλαβαίνει απόλυτα τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την ατάκα περί «και εύκολης κατάκτησης του τίτλου» από τον Ολυμπιακό γιατί οι ερυθρόλευκοι είναι που το… χάνουν ως τώρα και οι ίδιοι που μπορούν να το κερδίσουν.

«Είστε οι καλύτεροι παίκτες στο πρωτάθλημα. Αν παίξετε με ψυχή, με πάθος και είστε συγκεντρωμένοι, σας λέω και πάλι ότι και αυτό το πρωτάθλημα θα είναι δικό μας. Και θα είναι και δικό μας εύκολα».

Αυτό που μόλις διαβάσατε αποτελεί ένα απόσπασμα της ομιλίας του Βαγγέλη Μαρινάκη προς παίκτες και τεχνικό τιμ στο περιθώριο κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Ρέντη.

Αν προσέξατε, ο διοικητικός ηγέτης των ερυθρόλευκων δεν εξέφρασε απλά την πίστη του για την ανατροπή και κατάκτηση και του φετινού τίτλου. Μίλησε, ακόμα και τώρα, για εύκολη κατάκτηση! Κάποιος θα έλεγε ότι είναι υπερβολικά αισιόδοξος.

Στην πραγματικότητα ο  Βαγγέλης Μαρινάκης επιβεβαίωσε πόσο (και) οπαδός της ομάδας του παραμένει. Παράλληλα είπε κάτι που σκέφτονται (μαστε) άπαντες βλέποντας το φετινό πρωτάθλημα μέχρι στιγμής. Ένα πρωτάθλημα στο οποίο ο Ολυμπιακός έχει εμφανίσει πρωτοφανείς αυτοκτονικές τάσεις.

Είναι πολλές οι… αυτοκτονικές τάσεις

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Το ματς στα Γιάννενα με τον ΠΑΣ; Το ματς στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο; Το ματς με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη στον α’ γύρο; Ή μήπως το ματς με τον Βόλο στο Γ.Καραϊσκάκης την αγωνιστική της Super League; Και μέσα στις δικές του αυτοκτονίες, έρχονται και αποφάσεις τύπου «πέναλτι δώρο στη Λεωφόρο» που τον κράτησαν ακόμα πιο πίσω στη βαθμολογία.

Σε συνδυασμό λοιπόν με το πόσο γρήγορα (και παρά τις γκέλες του Ολυμπιακού σε Γιάννενα και Περιστέρι) μειώθηκε η διαφορά με την κορυφή (που άλλαξε και χρώμα πια, από πράσινο σε κίτρινο), μεγάλωσε η αίσθηση που έχουν όλοι, φυσικά και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, σχετικά με το αν μπορεί ο Ολυμπιακός να ανατρέψει την κατάσταση και να στεφθεί πρωταθλητής «και εύκολα μάλιστα».

Θα συμφωνήσει κανείς με τον ηγέτη του Ολυμπιακού αν έχει κατά νου το β’ ημίχρονο με τον ΟΦΗ, το α’ ημίχρονο με τον ΠΑΣ, το ντέρμπι της Λεωφόρου ή το αρκετά πρόσφατο ματς στον Βόλο. Δε θα συμφωνήσει κανείς με τον Βαγγέλη Μαρινάκη αν θυμηθεί το β’ ημίχρονο στα Γιάννενα ή το ματς στο Περιστέρι.

Με δεδομένο ότι οι ομάδες της κορυφής έχουν να παίξουν ακόμα αρκετά ματς μεταξύ τους, είναι λογικό να πει κανείς: από τον Ολυμπιακό εξαρτάται. Και από τον Ολυμπιακό εξαρτάται αν θα κατακτηθεί ο τίτλος, και εύκολα, ή θα χαθεί, εξίσου εύκολα…

ΥΓ: Είναι άραγε τόσο δύσκολο, για μία έστω φορά, να γίνει ό,τι πρέπει πριν ένα ντέρμπι ώστε να μην υπάρχουν φωνές; Πόσο δύσκολο ήταν να βρεθεί ένας ελίτ διαιτητής από τα κορυφαία έξι (είχε ζητηθεί ως λύση και η Ολλανδία) ευρωπαϊκά πρωταθλήματα; Τι άλλες δουλειές είχε ο Μπένετ και δεν πρόλαβε ή δεν μπόρεσε;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News