Ολυμπιακός: Ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Άρη «αύξησε» την πίεση στους Πειραιώτες

ομαδική Ολυμπιακός
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης θεωρεί ότι από το βράδυ της Κυριακής (12/2) το ματς του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό έγινε πιο δύσκολο.

Σπάνια μπορεί να συναντήσει κανείς, ρίχνοντας ματιά στην ιστορία του Ολυμπιακού, άλλο παιχνίδι σαν το αποψινό (13/2 – 21:00) με τον Παναιτωλικό στο Γ.Καραϊσκάκης για την 22η αγωνιστική της Super League. Δηλαδή ένα ματς στο οποίο μπαίνει στην κατηγορία «εύκολο» ή εκ των… προτέρων κερδισμένο, έστω κι αν τέτοιοι χαρακτηρισμοί είναι αρκετά καφενειακοί, που να υπάρχει τόσο μεγάλη ανησυχία / αβεβαιότητα για την έκβασή του.

Η ψυχολογία των ερυθρόλευκων που είναι στο ναδίρ μετά τη βαριά ήττα από την ΑΕΚ στο Κύπελλο σε συνδυασμό με το ότι υπάρχουν αρκετοί βασικοί παίκτες κορμού ντεφορμέ και επιβαρυμένοι από τα συνεχόμενα ματς ανεβάζουν τον πήχη της δυσκολίας. Ακόμα κι έτσι βεβαίως, ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί κόντρα στον Παναιτωλικό. Ακόμα κι έτσι, ο Ολυμπιακός θα ορίσει στον μεγαλύτερο βαθμό την έκβασή του. Αν είναι στοιχειωδώς σοβαρός και συγκεντρωμένος στην άμυνα και αποτελεσματικός στην επίθεση, πιθανότατα θα κερδίσει. Αν εμφανίσει γνωστά κουσούρια που κουβαλάει φέτος, θα μπει σε μπελάδες.

Το σίγουρο είναι πως η πίεση του Ολυμπιακού για νίκη αυξήθηκε κι άλλο από το βράδυ της Κυριακής (12/2). Κι αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός κατάφερε να περάσει νικηφόρα από το Κλεάνθης Βικελίδης κόντρα στον Άρη. Βλέπετε, για τους ερυθρόλευκους δεν είναι το μοναδικό θέμα η πρώτη θέση, μια πρώτη θέση που ο ίδιος «αμφισβητεί» διαρκώς την ικανότητά του να την πετύχει. Είναι και η δεύτερη που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Και η νίκη των πρασίνων στη Θεσσαλονίκη κόντρα στους κιτρινόμαυρους αποτελεί μια έξτρα πίεση για τον Ολυμπιακό. Μια πίεση που καθιστά περισσότερο επιβεβλημένη (όχι ότι δεν ήταν ούτως ή άλλως) τη νίκη επί του Παναιτωλικού και λόγω του κυνηγιού της 2ης θέσης. Αυτό που απομένει λοιπόν είναι να δούμε πως θα λειτουργήσουν οι ερυθρόλευκοι σ’ αυτή την έξτρα πίεση.

Όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο…

Συνήθως ο Ολυμπιακός αντιδρά δυναμικά όταν είναι με την… πλάτη στον τοίχο. Ωστόσο είναι τέτοια η ψυχολογία του στην παρούσα συγκυρία αλλά και η αγωνιστική του κατάσταση που σε κάνει να αμφιβάλλεις ακόμα και για ένα ματς όπως αυτό με τον Παναιτωλικό εντός έδρας που υπό κανονικές συνθήκες θεωρείται «εύκολο».

ΥΓ:  Ο Φορτούνης είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στην 11άδα του αγώνα κόντρα στον Παναιτωλικό και ως ξεκούραστος σ’ ένα ματς εντός έδρας και με αντίπαλο χαμηλότερης δυναμικότητας από τα αμέσως προηγούμενα, οφείλει να κάνει το βήμα εμπρός και να βοηθήσει για μια νίκη που είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News