Ολυμπιακός: Ναι ο Χάμες, ναι ο Σωκράτης αλλά… ξεχάσαμε τον Ινμπόμ

Ινμπεόμ Χουάνγκ
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης επιχειρεί να πάρει λίγο την προσοχή από τους Σωκράτη και Χάμες και να τη στρέψει σ’ ένα άλλο πρόσωπο, που αν είναι όπως πρέπει στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Τα τελευταία 24ωρα και ειδικά μετά το ματς του Ολυμπιακού με τη Λαμία για τη Stoiximan Super League η επικαιρότητα στην ερυθρόλευκη πραγματικότητα στρέφεται γύρω από δύο πρόσωπα. Τον Χάμες Ροντρίγκες και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο αφού αμφότεροι έχουν μικροπροβλήματα τραυματισμών και άπαντες περίμεναν (και περιμένουν) με αγωνία να δουν αν θα μπορέσουν να είναι παρόντες στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Είναι λογικό που συνέβη αυτό. Μιλάμε όντως για κομβικούς παίκτες. Ωστόσο μέσα στην… ζάλη ξέχασαν άπαντες ότι εξίσου και ακόμα πιο σημαντικό είναι κάτι άλλο. Ένα άλλο πρόσωπο. Κι αυτό αφορά τον Ινμπόμ Χουάνγκ. Ο Νοτιοκορεάτης πέρασε μία φυσιολογική και αναμενόμενη αγωνιστική κάμψη τον τελευταίο καιρό. Ωστόσο και στη Λαμία αλλά και στο ματς με τον Παναιτωλικό έδειξε να συνέρχεται.

Οι πάσες του Ινμπόμ είναι περισσότερες…

«Συζητούσαμε» σε προηγούμενο κείμενο για τις επιθετικές πάσες του Χάμες Ροντρίγκες στον Ολυμπιακό και πόσο σημαντικό είναι να παίξει για τη δημιουργία και την εκτέλεση των ερυθρόλευκων. Ωστόσο ο Κολομβιανός δεν είναι πρώτος σ’ αυτόν τον τομέα, δηλαδή τις σωστές πάσες προς την επίθεση. Ο Ινμπόμ είναι με 225! Μάλιστα ο Νοτιοκορεάτης δεν είναι απλά πρώτος του Ολυμπιακού στον τομέα, είναι πρώτος γενικώς στο πρωτάθλημα και δεύτερος γενικά ο Χάμες!

Εξίσου σημαντικό λοιπόν με τη φυσική παρουσία των Σωκράτη και Χάμες στο ντέρμπι είναι να βρίσκεται στα καλά του ο Ινμπόμ. Αν συμβεί αυτό, αν δηλαδή εμφανιστεί ένας Χουάνγκ από τα λίγο πιο παλιά, που έκανε τα πάντα και οδηγούσε εκ του ασφαλούς τον Ολυμπιακό, θα υπάρχουν λίγα που μπορούν να φοβηθούν οι Πειραιώτες. Γιατί ο συγκεκριμένος παίκτης είναι αληθινή ορχήστρα.

Πρώτος στον «συντονισμό ομάδες»

Τυχαίο ή όχι και Χουάνγκ είναι πρώτος, στα επίσημα στατιστικά της Stoiximan Super League, και σε μια ιδιαίτερη κατηγορία ατομικής στατιστικής. Ο λόγος για την κατηγορία «συντονισμός ομάδας». Ο εν λόγω παίκτης λοιπόν, με βάση τα στατιστικά, είναι ο παίκτης που συντονίζει καλύτερα από κάθε άλλον.

Και δεν είναι σημαντικός μόνο στο οργανωτικό κομμάτι αλλά και στο ανασταλτικό και σε τέτοια ματς αυτό είναι πολύτιμο. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζει κανείς ο Ινμπόμ είναι 12ος σε όλο το πρωτάθλημα σε κλεψίματα με 68 συνολικά. Για να μην το… κουράσουμε περισσότερο, αν ο Ολυμπιακός έχει τον πραγματικά καλό Χουάνγκ κόντρα στον Παναθηναϊκο, τότε θα έχει αρκετές πιθανότητες να φτάσει στη νίκη που τη χρειάζεται όσο τίποτα άλλο.

Η δύσκολη απόφαση του Μίτσελ

Τέλος όπως έγραφα και σε προηγούμενο blog, ο Μίτσελ καλείται να πάρει μια πολύ δύσκολη και σημαντική συνάμα απόφαση σχετικά με τη στρατηγική που θα επιλέξει στο ντέρμπι. Θα θελήσει να εκμεταλλευτεί τη δεδομένη και πολλή επιθετική ποιότητα της ομάδας του σε συνδυασμό με την ορμή που δίνει το γεμάτο Γ.Καραϊσκάκης ή θα είναι πιο προσεκτικός για να μην πληγωθεί στα νώτα του έχοντας κατά νου τις ουκ ολίγες φορές που συνέβη αυτό από υποδεέστερες από τον Παναθηναϊκό ομάδες; Εκτιμώ πως θα προσπαθήσει να βρει μια ισορροπία, ούτε τρελή επιθετικότητα, ούτε πολύ συντηρητισμό. Τόλμη με λογική.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News