ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρε το μάθημα και… τρέχα!

Ο Σπύρος Γρομητσάρης γελάει πικρά που θυμάται -υποτιθέμενες- σοβαρές αναλύσεις για το Ολυμπιακός-Ρέιντζερς στα play off του Champions League και θεωρεί ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να μετατρέψουν μια δύσκολη βραδιά σε αρχή για άλλες καλύτερες.

Αποτυχία; Είναι. Λόγοι; Ένα σωρό. Τι κάνουμε τώρα; Ψυχραιμία, δεν χάθηκε ο κόσμος. Χάθηκαν κάποια σημαντικά χρήματα βέβαια κι αυτό πονάει αλλά… Ακούγεται κλισέ αλλά δεν είναι: οι μεγάλες ομάδες ξεχωρίζουν και από τον τρόπο που διαχειρίζονται τις όποιες αποτυχίες τους, όχι μόνο τον αριθμό των επιτυχιών τους. Ήταν νομοτελειακό, θα συνέβαινε ένας καλοκαιρινός αποκλεισμός από τον Ολυμπιακό που επί των ημερών του Μαρτίνς αλλά και νωρίτερα με τον Χάσι είχε μόνο προκρίσεις.

Πονάει έτσι όπως ήρθε γιατί δεν ήρθε κόντρα σε μια καλύτερη ομάδα. Ήρθε από μια καλή και σοβαρή ομάδα αλλά κατώτερη του (κανονικού) Ολυμπιακού. Κάπου εδώ να θυμίσω τι έγραφα όταν μετά την κλήρωση των play off του Champions League γίνονταν και -υποτίθεται- σοβαρές αναλύσεις για το ζευγάρωμα των πρωταθλητών Ελλάδας με την Ρέιντζερς στα play off του Champions League. Ας γελάσω, πικρά, με όλους όσοι αρνούνται να πάρουν επιτέλους τα μαθήματά τους από το ποδόσφαιρο και συνεχίζουν να είναι αυθάδεις και να μη σέβονται τους κανόνες του αθλήματος. Το εκάστοτε φαβορί και η ομάδα που προκρίνεται φαίνονται στο γήπεδο. Τα υπόλοιπα είναι κουβέντες καφενείου.

Όσον αφορά στο γιατί χάθηκε η πρόκριση, όπως έγραψα στην αρχή, υπάρχουν ένα σωρό λόγοι. Η ανετοιμότητα σημαντικών παικτών στο πρώτο ματς. Οι 2-3 κακές αποφάσεις του διαιτητή στο Φάληρο που θα μπορούσε να στερήσει 1-2 παίκτες της Λουντογκόρετς στη ρεβάνς. Η ανεξήγητη εικόνα του Ολυμπιακού στα πρώτα 10 λεπτά του β’ ημιχρόνου. Όταν αντί να μπει με τη σιγουριά που του έδινε το 1-0 από το α’ ημίχρονο, μπήκε… ζαλισμένος και έδωσε την ευκαιρία στη Λουντογκόρετς να μετατρέψει το εις βάρος της 1-0 σε υπέρ της 2-1. Ειλικρινά θέλω να βρεθεί αυτό το «μαύρο κουτί» και να δοθεί μια εξήγηση. Τι στην ευχή συνέβη στα ερυθρόλευκα κεφάλια; Τι ήταν αυτό πάλι;

Όπως ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει με τον Ουσεϊνού Μπα; Πως γίνεται να εμφανίζει τόσο εκ διαμέτρου αντίθετα πρόσωπα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα; Να κάνει τάκλιν για σεμινάριο αμυντικών και μετά να αποβάλλεται για φάουλ στο κέντρο του γηπέδου ή διαφόρους εκνευρισμούς όπως έχει συμβεί στο παρελθόν. Μπορούμε να πούμε κι άλλα, ωστόσο δεν είναι η βραδιά για υπερ-αναλύσεις και πολλές κουβέντες.

Αν με ρωτάτε τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός από δω και στο εξής η απάντηση είναι ξεκάθαρη: να συνεχίσει να σχεδιάζει μια όσο το δυνατόν καλύτερη ομάδα ώστε να μετρέψει αυτή την δύσκολη βραδιά, όπως τη χαρακτήρισε ο Σωκράτης, σε αρχή για πολύ καλύτερες. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News