Elite διαιτητές και ελληνικό ποδόσφαιρο: Η επιστολή που έβαλε τέλος στις δικαιολογίες

EUROKINISSI

Ο Σπύρος Γρομητσάρης επισημαίνει το προφανές μετά την επιστολή του Βαγγέλη Μαρινάκη και την… τυχαία (αμέσως μετά) ανακοίνωση για εισήγηση του Τάκη Μπαλτάκου περί αύξησης διαιτητικού μπάτζετ εν όψει πλέι οφ.

Μερικές φορές οι… διαρροές από ΕΠΟ / ΚΕΔ έλεγαν ότι οι ελίτ ξένοι διαιτητές δεν θέλουν να έρχονται στην Ελλάδα. Άλλες στιγμές το… αφήγημα που διαρρέονταν αφορούσε στην έλλειψη μπάτζετ για να πληρωθούν αυτοί. Και έφτανε μια επιστολή, αυτή του προέδρου του Ολυμπιακού και της Stoiximan Super League, Βαγγέλη Μαρινάκη, προκειμένου να καταρριφθούν μονομιάς οι διαρροές και τα αφηγήματα. Να καταρριφθεί δηλαδή ο σωρός δικαιολογιών ώστε να μη γίνονται όλα όσα πρέπει για να διασφαλίζεται ότι τα μεγάλα ματς θα γίνονται με μεγάλους διαιτητές για να μεγαλώνουν οι πιθανότητες προκειμένου να μη μιλάμε για τη διαιτησία μετά.

«Οι δικαιολογίες περί του δήθεν κόστους μετάκλησης των Διαιτητών αυτών είναι αστείες: οι ομάδες όλες έχουν αποδεχθεί να επιβαρυνθούν με το κόστος Διαιτητών που διασφαλίζουν το κύρος του πρωταθλήματος», ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάνοντας… στριπτιζ στα αφηγήματα και όλως τυχαίως (…) μερικές ώρες μετά ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, παρουσιάστηκε σαν… υπερήρωας του οποίου έγινε δεκτή η εισήγηση για αύξηση αμοιβής ώστε να προσελκύονται ελίτ διαιτητές στην Ελλάδα.

Δεν είναι στραβός ο γιαλός αλλά…

Αφού λοιπόν οι ομάδες είχαν συμφωνήσει καιρό να καλύπτουν τα επιπλέον έξοδα για ελίτ διαιτητές στα ντέρμπι γιατί έπρεπε να μπούμε όλοι στη διαδικασία να συζητάμε πριν και μετά τα πρόσφατα ντέρμπι για τους διαιτητές β’ διαλογής που έφεραν; Ρητορικό είναι το ερώτημα. Απάντηση σοβαρή δεν περιμένω από κάπου.

Ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι στραβός ο γιαλός αλλά αρμενίζει στραβά το γνωρίζουμε. Ας ελπίσουμε ότι, αρχής γενομένης από το ντέρμπι της Κυριακής στο οποίο ΠΡΕΠΕΙ να έρθει αληθινά ελίτ διαιτητής για να μην υπάρχει καμία κουβέντα πριν από τη σέντρα και (ας ελπίσουμε) μετά, και φυσικά τα πλέι οφ, θα κυλήσουν όλα όσο πιο ομαλά γίνεται σε διαιτητικό επίπεδο.

ΥΓ: Κατηγορούνται συχνά οι ομάδες ότι δημιουργούν τοξικότητα με τις φωνές και τις διαμαρτυρίες τους. Έχει δόση αλήθειας αυτό, για να είμαστε ειλικρινείς. Όμως τη μεγαλύτερη τοξικότητα προκαλεί η ανεπάρκεια (ή ο δόλος, δεν ξέρω, δεν μπορώ να το αποδείξω) των ανθρώπων που βρίσκονται σε σημαντικά πόστα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αδυνατούν να κάνουν έστω και τα βασικά. Από ‘κει πηγάζει η μεγαλύτερη τοξικότητα. Αν όλοι έκαναν ό,τι έπρεπε, δεν θα υπήρχαν -προκαταβολικά- φωνές και γκρίνιες για τις διαιτησίες ή ό,τι άλλο σχετικά με την καταστρατήγηση κανονισμών και νόμων του ποδοσφαίρου.

ΥΓ2: Ας ελπίσουμε πως θα ανακοινωθεί ο ερχομός αληθινά ελίτ διαιτητή για το ντέρμπι της Κυριακής μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια για να ασχοληθούμε, πριν από το ματς, ΜΟΝΟ με αγωνιστικά ζητήματα επιτέλους.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News