Super League play offs: Ο Βόλος, ο δόλος και τα πλέι… ωχ

διαιτησία σημαία
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης περιμένει ΚΑΙ με μη ποδοσφαιρική αγωνία τα πλέι οφ της Stoiximan Super League αφού η ανικανότητα της ΚΕΔ απειλεί να τα… τινάξει στον αέρα.

Διαβάζω / ακούω παντού τον τελευταίο καιρό ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του το ελληνικό πρωτάθλημα θα έχει τόσο ενδιαφέροντα πλέι οφ. Θα συμφωνούσα αν διευκρινίζονταν πρώτα τι εννοεί κανείς με τη λέξη «ενδιαφέρον».

Πού ακριβώς εντοπίζεται το ενδιαφέρον; Στο καθαρά αγωνιστικό για το ποιός θα αναδειχθεί πρωταθλητής της Stoiximan Super League και ποιοί θα μοιραστούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια ή ποιός θα επιβιώσει -κυρίως- πνευματικά απ’ αυτό το μίνι πρωτάθλημα που αρχίζει με τους χειρότερους οιωνούς;

Γιατί μόνο ως καλός οιωνός δεν μπορεί να εκληφθεί ότι μία από τις ομάδες που συμμετέχουν (σ.σ.: Βόλος) απείλησε (αν και τελικά έκανε… κυβίστηση) να «κατεβάσει» τη β’ ομάδα αντιδρώντας στην ανικανότητα της ΚΕΔ και προσωπικά του αρχιδιαιτητή Μπένετ να εξασφαλίσει την παρουσία ελίτ ξένων διαιτητών σε όλους τους αγώνες της διαδικασίας και ο πρόεδρος της Λίγκας, Βαγγέλης Μαρινάκης, εκθέτει άπαντες με την τοποθέτησή του.

Ανικανότητα είπα; Αρκετοί κάνουν λόγο για δόλο ωστόσο προσωπικά δε μπορώ να αποδείξω κάτι συνεπώς θα μείνω στην ανικανότητα και θα προσθέσω και την ανεπάρκεια. Το πόσο ανεπαρκείς είναι άπαντες στην ΚΕΔ με επικεφαλής τον Μπένετ και όλους όσοι είναι δίπλα του ως σημαντικά στελέχη, πέρα από την αδυναμία εξασφάλισης ελίτ διαιτητών στα πρόσφατα ντέρμπι και στα πλέι οφ, φαίνεται (και) από την ανακοίνωση του Σαββάτου (18/3).

Στην αρχή γράφεται ότι ο Μπένετ είναι ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ στους ξένους ελίτ διαιτητές. Αμέσως μετά επισημαίνεται ότι ο Μπένετ ΘΕΩΡΕΙ ότι είναι αδύνατον να έρθουν ξένοι διαιτητές και προστίθεται το περί «περιορισμένης διαθεσιμότητας». Τελικά τι ισχύει; Είναι ανυποχώρητος ο Μπένετ ή δεν περισσεύουν διαιτητές;

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν…

Η λογική λέει πως δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Είτε ΔΕΝ θέλει ο Μπένετ να ικανοποιήσει τα αιτήματα των ομάδων και λέει ψέματα αναζητώντας φθηνές δικαιολογίες είτε ΔΕΝ μπορεί. Αν ισχύει το πρώτο, μόνο ο ίδιος ξέρει γιατί το κάνει και εμείς μπορούμε να εικάσουμε ό,τι κατεβάζει η κούτρα μας. Αν ισχύει το δεύτερο υπάρχει ένας δρόμος, ο μονόδρομος της παραίτησης. Αυτό τουλάχιστον επιτάσσει η στοιχειώδης επαγγελματική ευθιξία. Αν σε πληρώνουν αδρά για μια δουλειά που δεν μπορείς να κάνεις, πας σπίτι για να έρθει ένας πιο ικανός, έτσι δεν είναι;

Αρχίζουν λοιπόν τα πλέι οφ και πολύ φοβάμαι ότι θα εξελιχθούν σε πλέι… ωχ. Ωχ για το αγαπημένο μας σπορ το οποίο ταλαιπωρούν διάφοροι που βρίσκονται σ’ αυτό κατέχοντας καίρια πόστα και είναι ανίκανοι ή, όπως λένε κάποιοι, έχουν δόλο. Αν υπάρχει ποδοσφαιρικός Θεός, να βάλει το χέρι του. Αν όχι, καλή τύχη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News