Super League: Οι δύο δρόμοι του Μπαλτάκου και ο μονόδρομος με Μπένετ

Sportday.gr

Ο Σπύρος Γρομητσάρης θεωρεί πως μετά τις δηλώσεις του Κώστα Καραπαπά είναι αυτονόητο ότι πρέπει να τελειώσει ο σημερινός αρχιδιαιτητής αφού οι ελίτ διαιτητές λένε ναι μόνο σε ελίτ ποδοσφαιρανθρώπους και περιμένει από τον Τάκη Μπαλτάκο να κάνει επίσης το αυτονόητο.

Διαβάζοντας με προσοχή τη μεγάλη και πολύ αποκαλυπτική συνέντευξη του Κώστα Καραπαπά στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1 FM», μια συνέντευξη που ήταν εξιστόρηση γεγονότων των τελευταίων ημερών και στις οποίες υπήρξαν συναντήσεις και συζητήσεις για το θέμα της διαιτησίας και όχι μόνο, σκέφτηκα ότι πλέον υπάρχουν δύο δρόμοι για την ΕΠΟ και προσωπικά τον πρόεδρό της Τάκη Μπαλτάκο.

Είτε διαψεύδει όλα αυτά τα πολύ σοβαρά και σοκαριστικά που ανέφερε ο Κώστας Καραπαπάς (και ο καθένας μας φυσικά διατηρεί το δικαίωμα να τον πιστέψει ή όχι ακόμα κι αν το κάνει…), είτε κάνει τον… Κινέζο και τα επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας. Αυτό τουλάχιστον λέει το δικό μου μυαλό και δε νομίζω ότι κάνω και τόσο λάθος σκέψη. Όλα αυτά στη συνέντευξη τα ανέφερε δημόσια o Δ’ Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής μιας ΠΑΕ, της μεγαλύτερης ελληνικής ομάδας, όχι ένας περαστικός, ο διαχειριστής μιας πολυκατοικίας ούτε ο περιπτεράς έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ.

Δεν γίνεται να… προσπεράσει

Άρα θεωρώ αυτονόητο ότι ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ να τα προσπεράσει η ΕΠΟ γενικώς και ο Μπαλτάκος προσωπικώς. Έτσι θεωρώ εγώ, δε σημαίνει ότι έχουν όλοι τον ίδιο τρόπο σκέψης. Στην Ελλάδα εξάλλου έχουμε συνηθίσει να καταγγέλλονται «τέρατα» και εκείνοι τους οποίους αφορούν κάνουν τον… Κινέζο και βασίζονται στο ότι όσο περνάει ο χρόνος όλα ξεχνιούνται, τουλάχιστον έως ότου προκύψει το άλλο μεγάλο θέμα.

Και υπάρχει και το άλλο σκέλος της μεγάλης συνέντευξης του Κώστα Καραπαπά. Η αποκάλυψη ότι η Super League έχει έρθει σε επαφή και ουσιαστικά συμφωνία με δύο ομοσπονδίες που μπορούν να προσφέρουν ελίτ διαιτητές που μπορεί να έχουν σφυρίξει και ημιτελικό ή τελικό UEFA Champions League. Και όπως αναρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, έτσι αναρωτιόμαστε κι εμείς: τι θα κάνει η ΚΕΔ; Θα αρνηθεί; Θα βάλει τον εγωϊσμό της πάνω από το συμφέρον των πλέι οφ και του ποδοσφαίρου;

Γιατί είναι ξεκάθαρο ότι ο Μπένετ είτε δεν θέλει είτε δεν μπορεί. Και φέρνει β’ και γ’ διαλογής διαιτητές που τα κάνουν μαντάρα. Όπως αποδεικνύεται οι ελίτ διαιτητές λένε ναι μόνο σε ελίτ ποδοσφαιρανθρώπους, όχι ανεπαρκείς.

Όπως και να ‘χει, οι μέρες που διανύουμε είναι κρίσιμες. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι στα χειρότερά του εξαιτίας της ανικανότητας ανθρώπων που βρίσκονται σε υπεύθυνες θέσεις και αδυνατούν (το γιατί αδυνατούν είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα…) να χωρίσουν άχυρα σε δυο γαϊδούρια.

Τα έτριψε στις… μούρες όσων παπαγάλιζαν

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, αν είναι πραγματικά πρόεδρος της Ομοσπονδίας και δεν το παριστάνει απλά όπως δήλωσε ο Κώστας Καραπαπάς, πρέπει να μιλήσει (όχι να… διαρρεύσει σε φιλικά ΜΜΕ) και κυρίως να δράσει. Οι λύσεις υπάρχουν και η Super League τις… έτριψε στις μούρες όλων όσοι παπαγάλιζαν φθηνές δικαιολογίες (π.χ. δεν έρχονται ελίτ διαιτητές, δεν είναι διαθέσιμοι, δεν, δεν…). Για να (σας) δούμε…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News