Super League: Μια συνάντηση που έγινε για… ξεκάρφωμα και εξελίχθηκε σε… κάρφωμα!

EUROKINISSI

Ο Σπύρος Γρομητσάρης θεωρεί ότι στην περιβόητη συνάντηση των ομάδων που συμμετέχουν στα πλέι οφ με ΚΕΔ/ΕΠΟ δεν υπήρξε σοβαρό αποτέλεσμα γιατί η πλειοψηφία πολύ απλά δεν ήθελε…

Το φινάλε της περιβόητης και πολυαναμενόμενης συνάντησης εκπροσώπων των ομάδων που συμμετέχουν στα πλέι οφ με τις ΚΕΔ/ΕΠΟ με βρίσκει να σκέφτομαι όπως θα σκεφτόμουν αν επρόκειτο να κάνω ελεύθερη πτώση από αεροπλάνο. Κάνω το σταυρό μου και εύχομαι να ανοίξει το αλεξίπτωτο. Ειλικρινά δυσκολεύομαι να κάνω την αρχή, να ταξινομήσω τις σκέψεις μου για τον… καταιγισμό πληροφοριών και επικοινωνίας.

Η… ταμπακιέρα και ο ανεπίσημος αντιπρόεδρος

Στη συνάντηση θα μαθαίναμε (υποτίθεται) αν είναι επαρκής ο νυν αρχιδιαιτητής και τι μπορεί ή δεν μπορεί να κάνει για να φέρει ελίτ διαιτητές στα ματς των πλέι οφ που απομένουν. Ωστόσο για τη συγκεκριμένη… ταμπακιέρα επί της ουσίας δεν μάθαμε τίποτα. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση για καλούς διαιτητές ακόμα και για τα ματς της προσεχούς Κυριακής, ή κάνω λάθος; Βεβαίως μάθαμε ουκ ολίγα και ενδιαφέροντα. Ή μήπως η σωστή λέξη είναι: επιβεβαιώσαμε. Αυτό κάναμε. Επιβεβαιώσαμε πράγματα που φώναζε καιρό ο Ολυμπιακός και «κάρφωσε» άθελά του ο Στιβ Μπένετ.

Μιλάω για τον προφανώς πολύ ενεργό ρόλο του Σταύρου Μάνταλου στη διαιτησία και τις επιλογές στον ορισμό διαιτητών στη Super League. «Είναι υπεύθυνος μόνο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο», ορκίζονταν από την ΕΠΟ. Και ο Μάνταλος εμφανίστηκε… αγκαζέ με τον Μπένετ στη συνάντηση και ο οποίος τον σύστησε στους ιδιοκτήτες και εκπροσώπους των ΠΑΕ ως… αντιπρόεδρό του! Τι παραπάνω να προσθέσει κανείς αλήθεια;

Η ΑΕΚ θέλει… αιωνίως την (τωρινή) ΚΕΔ/ΕΠΟ

Από πλευράς ΑΕΚ προφανώς και δεν περιμέναμε κάτι σπουδαίο γιατί είναι ξεκάθαρο ότι επιθυμία της είναι να παραμείνει… αιώνια αυτό το στάτους σε ΚΕΔ/ΕΠΟ. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης εντός της συνάντησης είχε μόνο έναν… καημό, τον πρώην αρχιδιαιτητή, Κλάτενμπεργκ. Προφανώς με διαιτησίες τύπου Νταμπάνοβιτς και Μαριάνι είναι απόλυτα ικανοποιημένος και για ‘κείνον μακάρι να βγάλουν… διαρκείας για τα ματς στην ΟΠΑΠ Αρένα.

Και για όσους είχαν την παραμικρή αμφιβολία το κατέστησε όσο πιο ξεκάθαρο γίνεται ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς, εξερχόμενος από τη συνάντηση. Και πως εμπιστεύεται τους θεσμούς του ποδοσφαίρου ο Μελισσανίδης είπε και ότι οι ορισμοί θέλουν να γίνονται μόνο μέσω της (τωρινής…) ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Ο Λουτσέσκου φωνάζει για στρατηγική, όχι γιατί αδικείται

Ακριβώς ίδιας λογικής ήταν και ο άλλος δικέφαλος, του βορρά. Ο Μάκης Γκαγκάτσης (που βγήκε από τα γραφεία της ΕΠΟ μαζί με τον Ιάκωβο Φιλιπππούση, αχ αυτές οι… λεπτομέρειες) δύο πράγματα είπε στις δηλώσεις του. Ότι παρά τα παράπονα που έχει η ομάδα του από τη διαιτησία στην τρέχουσα σεζόν, στηρίζει Μπένετ και ΚΕΔ! Καταλαβαίνει και ο πλέον αδαής λοιπόν ότι ο Λουτσέσκου φωνάζει διαρκώς για τη διαιτησία, ακόμα και σε ματς που παίρνει σφυρίγματα ο ΠΑΟΚ, απλά για το… ξεκάρφωμα. Ο δικέφαλος του βορρά ικανοποιημένος είναι από τη διαιτητική αντιμετώπιση αλλά το παίζει δυσαρεστημένος προσπαθώντας να πάρει περισσότερα.

Όποιος βρει τι θέλει ο Παναθηναϊκός κερδίζει… πέναλτι

Όσο για τον Παναθηναϊκό που διαπίστωσε πρόβλημα στη διαιτησία και άρχισε να φωνάζει όταν αδικήθηκε ενώ π.χ. στα δύο (μέχρι στιγμής) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν όλα καλώς καμωμένα, προσωπικά δεν είχα ιδιαίτερες προσδοκίες. Και έτσι και… γιουβέτσι. Και «ναι δεν θέλουμε να έρχονται κακοί διαιτητές τύπου Νταμπάνοβιτς» και «ναι υπάρχει δυσκολία να έρθουν ελίτ και τη διαπιστώσαμε» και «ναι ας οριστούν και Έλληνες αλλά αν γίνει λάθος θα γίνει… χαμός». Ειλικρινά όποιος βρει τι τελικά θέλει ο Παναθηναϊκός και ποιά είναι ακριβώς η θέση του κερδίζει… πέναλτι.

ΥΓ: Λίγο ακόμα και θα… φόραγε φωτοστέφανο στη συνάντηση ο Αχιλλέας Μπέος. Εκείνος που του μοιάζει πολύ και στο παρελθόν έχει απασχολήσει με αρνητικό τρόπο τι απέγινε;

ΥΓ2: Α, λίγο έλειψε να το ξεχάσω. «Σοκαριστική» λέει η καταγγελία από τον Μπένετ και… σοκαρίστηκε και ο Γκαγκάτσης και συγκεκριμένα ΜΜΕ που ξένος καλός διαιτητής φέρεται να έστειλε μήνυμα στον αρχιδιαιτητή και να αυτοπροτάθηκε για το ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Δηλαδή αν κάποιος που ψάχνει για δουλειά, ή μια καλοπληρωμένη… ξεπέτα σε μια… μπανανία όπως η δική μας, και μάθει ότι ζητείται άτομο με τα προσόντα του και αυτοπροταθεί, αυτό είναι… σοκαριστικό! Σοκαριστικό είναι να βλέπεις όπλο σε γήπεδο, όχι αυτό…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News