Διαιτησία: Τα στερητικά «α» και το «ευχαριστώ» του Ολυμπιακού σε ΕΠΟ και ΚΕΔ

EUROKINISSI

Ο Σπύρος Γρομητσάρης θεωρεί ότι οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν λόγο να συνεχίσουν να προσπαθούν να εκθέτουν ΕΠΟ/ΚΕΔ αφού, όπως αποδείχθηκε και με τον διαιτητή του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, τα καταφέρνουν μια χαρά και μόνες τους…

Δεν ξέρω αν συμβαίνει μόνο σε μένα αλλά κάθε φορά που ακούω / διαβάζω τις ονομασίες «ΕΠΟ» και «ΚΕΔ» μου έρχεται στο μυαλό βροχή λέξεων που αρχίζουν με στερητικά «α». Ανεπάρκεια, είναι η πρώτη εξ’ αυτών. Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, έχει μεγαλύτερο λεξιλόγιο, έχει και λέξεις που αρχίζουν από «σ», π.χ. στημένοι. Εγώ μένω στα στερητικά -α (έχω δικαίωμα στην κρίση / κριτική, έτσι δεν είναι;) γιατί δεν μπορώ να αποδείξω τις επιπρόσθετες λέξεις του Ολυμπιακού.

Ωστόσο νομίζω ότι μετά ΚΑΙ τα όσα συνέβησαν με τον διαιτητή του ντέρμπι της Κυριακής στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός πρέπει να σταματήσει να κουράζεται άλλο. Δε χρειάζεται να σπαταλήσει άλλη ενέργεια στην προσπάθεια που κάνει για να «εκθέσει» τις ΕΠΟ / ΚΕΔ. Καταφέρνουν υπέροχα να… ξεβρακώνονται μόνες τους.

Αφού… φώναξε και ο Παναθηναϊκός έγινε… θαύμα!

Όλως τυχαίως (…), όταν υπήρξε δριμεία αντίδραση ακόμα και του Παναθηναϊκού ο οποίος συνήθως είναι ηπίων τόνων (σ.σ.: φάνηκε και στην περιβόητη συνάντηση των 6 ομάδων των πλέι οφ στα γραφεία της Ομοσπονδίας) ή αλλιώς, προσπαθεί να τα έχει καλά με όλους και να μην έρθει σε κόντρες, ξαφνικά βρέθηκε top class διαιτητής.

Κι αυτό ενώ μέχρι πρότινος προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι ψάχνουν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα επί εβδομάδες για να βρουν διαιτητάρες για τα ντέρμπι αλλά εν τέλει φέρνουν… λιμά. Και τώρα μέσα σε ελάχιστες ώρες που ο Κροάτης που όρισαν αρχικά δήλωσε κώλυμα (ξαφνικά θυμήθηκε ότι είχε να πάει σε μια… βάφτιση), έγινε το 8ο θαύμα του κόσμου, έγινε διαθέσιμος ο Ντελ Θέρο Γκράντε (αυτός είχε να πάει σε… γενέθλια αλλά αποφάσισε να στείλει μόνη της τη γυναίκα του)!

Επαναλαμβάνω, νομίζω ότι ο Ολυμπιακός δε χρειάζεται να κάνει τίποτα άλλο για να πείσει και τον πλέον αφελή για την ανικανότητα -στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του προϊόντος- από τους σημερινούς κουμανταδόρους των ΕΠΟ και ΚΕΔ. Τα καταφέρνουν υπέροχα μόνοι τους. Πρέπει να είναι το μοναδικό πράγμα, σχετικά με το ποδόσφαιρο, στο οποίο είναι καλοί

Όπως και να ‘χει, πλέον σ ‘αυτή την «παρτίδα» έχουν ανοίξει όλοι τα χαρτιά τους. Ξέρουμε άπαντες, να το πω λαϊκά, τι ρόλο βαράει ο καθένας. Και το ξέρουν και κόκκινοι και πράσινοι και κίτρινοι (επί δύο) και ασπρόμαυροι. Κάποιοι εξακολουθούν, βλακωδώς, να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ή ότι δεν βλέπουν κάτι περίεργο.

Ελπίδα μόνο να μην «κάτσουν» φάσεις με… ερμηνείες

Έγραψα και σε προηγούμενο blog ότι προφανώς και δε μπορώ να είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια των πλέι οφ της Stoiximan Super League λόγω των ΕΠΟ / ΚΕΔ. Πάντα τρέχει ο νους μου στο χειρότερο σενάριο. Μόνο σε δύο πράγματα ελπίζω. Αφενός στο να ωθούν οι πιέσεις που ασκούν άπαντες, με πρώτο τον Ολυμπιακό που ξεγυμνώνει κάθε φορά τις αστείες δικαιολογίες, να έρχονται διαιτητές επιπέδου Ντελ Θέρο Γκράντε. Αφετέρου να μην «καθίσουν» πολλές δύσκολες (ή ακόμα χειρότερα με πολλές… ερμηνείες) φάσεις, και ειδικά στα ματς που κρίνουν τον τίτλο, στους διαιτητές.

Ότι το πρωτάθλημα είναι ήδη αρκετά αλλοιωμένο το γνωρίζουν και οι πέτρες. Να μην αλλοιωθεί περισσότερο εύχεται κάθε υγιής φίλαθλος, αν τέλος πάντων έχει απομείνει κανείς τέτοιος με την τοξικότητα που προκαλεί η ανεπάρκεια των ανθρώπων σε κομβικές θέσεις να κάνουν (έστω) τα αυτονόητα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News