Ολυμπιακός: Στις 9 Απριλίου 2023 και στις 9 Απριλίου 2018

EUROKINISSI

Ο Σπύρος Γρομητσάρης δε συμμερίζεται την (απόλυτη) μαυρίλα μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό και θυμίζει μια… επέτειο για να υποστηρίξει ότι συχνά οι καλές μέρες δεν απέχουν πολύ.

Σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία που τα βλέπει όλα κατάμαυρα για τον Ολυμπιακό από το βράδυ της Κυριακής (9/4) και μετά (οι ίδιοι τα έβλεπαν όλα σαφώς πιο αισιόδοξα την περασμένη Τετάρτη…) αφού ήταν κακή η εικόνα στην ήττα (2-0) από τον Παναθηναϊκό στο μεγάλο ντέρμπι της Stoiximan Super League, προσωπικά δε συμμετέχω σ’ αυτό. Όχι σ’ αυτόν τον ισοπεδωτικό βαθμό.

Μετά το πρόσφατο ματς με τον ΠΑΟΚ αλλά και τη νίκη στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν ακούγονταν φωνές που να κάνουν «μαύρες» προβλέψεις για τον Ολυμπιακό. Συμφωνούμε όλοι φαντάζομαι ότι οι ερυθρόλευκοι είχαν αρκετή και σημαντική βελτίωση τους τελευταίους μήνες με ελάχιστες κακές εξαιρέσεις.

Ωστόσο η -με κάτω τα χέρια- ήττα από τον αιώνιο αντίπαλο στη Λεωφόρο άλλαξε ξανά «δραματικά» το κλίμα και την αίσθηση της κοινής γνώμης. Ο Παναθηναϊκός που μέχρι πρότινος κριτικάρονταν για τις πολλές γκέλες τους τελευταίους μήνες και τις νίκες στις οποίες αγκομαχούσε, «έγινε» ξανά ομαδάρα. Καλή ομάδα προφανώς είναι και το ξέρουμε από την αρχή της σεζόν, ομαδάρα δεν είναι. Εξάλλου το πρόσφατο 2-0 επί του Ολυμπιακού ήταν περισσότερο… δώρο Πάσχα από τις επιπολαιότητες των Πειραιωτών και λιγότερο αποτέλεσμα της δικής τους σπουδαίας απόδοσης.

Ας αφήσουμε ωστόσο τον Παναθηναϊκό και ας επιστρέψουμε στο θέμα μας, τον Ολυμπιακό. Η ζωή, και η ποδοσφαιρική βεβαίως, παίζει περίεργα παιχνίδια. Το βράδυ της 9ης Απρίλη που οι ερυθρόλευκοι γνώριζαν την ήττα από τους πράσινους και έφερναν εαυτούς σε πολύ πολύ δύσκολη θέση πια στη μάχη του τίτλου, ήταν μια επέτειος.

Όταν περάσει ο καιρός…

Στις 9 Απρίλη του 2018, πριν από πέντε ολόκληρα χρόνια, ο Ολυμπιακός που και τότε βρίσκονταν στο φινάλε μιας δύσκολης και μη επιτυχημένης σεζόν, ανακοίνωνε τη σύναψη συμφωνίας με τον Πέδρο Μαρτίνς! Ναι, στις 9 Απριλίου 2018 ήταν που ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε τον Πορτογάλο τεχνικό ως νέο προπονητή του. Και την ιστορία εκείνης της συνεργασίας την ξέρουμε πια. Και νομίζω πως όταν περάσει ακόμα περισσότερος καιρός και… ξεθυμάνει η κακή τελευταία εικόνα που μουτζούρωσε το  ΣΠΟΥΔΑΙΟ έργο ενός ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥ προπονητή, θα αποδοθεί στην ολότητά του αυτό που αξίζει στον Πέδρο.

Παρεμπιπτόντως, επειδή όπως προείπα η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια, όταν έγραφα αυτό το blog ήρθε από την Πορτογαλία το δημοσίευμα της Record περί πιθανότητας επιστροφής του Μαρτίνς στον Ολυμπιακό και παράλληλα η άμεση διάψευση των ερυθρόλευκων ότι «παίζει» τέτοιο θέμα.

Κι αφού έκανα την απαραίτητη διευκρίνιση, συνεχίζω. Υπενθυμίζω αυτή την (ας την πούμε) επέτειο για να θυμίσω ότι ακόμα και σε φάσεις που η ομάδα δεν δείχνει στα καλά της και στο μυαλό και τη σκέψη των περισσότερων επικρατεί… μαυρίλα, το φως δεν είναι όσο μακριά νομίζουμε. Δεν αργεί η ομάδα να ξαναβρεί το δρόμο της, για ένα μέγεθος όπως ο Ολυμπιακός μιλάμε…

Εξάλλου, τότε που αναλάμβανε ο Μαρτίνς, την άνοιξη του 2018, ο Ολυμπιακός ήταν σε πολύ χειρότερη φάση απ’ αυτή που είναι τώρα. Τώρα υπάρχουν κάποιες σταθερές στις οποίες θα βασιστούν οι Πειραιώτες για να επιστρέψουν εκεί που πρέπει να βρίσκονται.

Η φετινή σεζόν δεν τελείωσε, η επόμενη… άρχισε!

Η φετινή σεζόν ΔΕΝ έχει τελειώσει. Ο Ολυμπιακός έχει αύριο (12/4) την ημιτελική ρεβάνς με την ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδας και παράλληλα υπάρχουν πολλές μαθηματικές (και ενδεχομένως όχι μόνο) ελπίδες για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ωστόσο μαζί με τον όσο πιο σωστό τρόπο που πρέπει να τελειώσει η φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός οφείλει να… αρχίσει από τώρα την επόμενη. Όπως είχε κάνει τότε καταλήγοντας (ενδεχομένως να το έχει ήδη κάνει και να μην το ξέρουμε που είναι πολύ πιθανό να ισχύει…) στον εκλεκτό στον οποίο θα δοθούν τα κλειδιά για να δημιουργήσει την επόμενη σπουδαία ομάδα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News