ΕΠΟ: Το «δε βλέπω κάτι άλλο» του Μπαλτάκου και τα μικρά – μεγάλα «εγκλήματα»

EUROKINISSI

Ο Σπύρος Γρομητσάρης απορεί με την… απορία του Τάκη Μπαλτάκου που «δε βλέπει κάτι άλλο» που τον κάνει μη δημοφιλή (ως πρόεδρο της ΕΠΟ) σε ιδιοκτήτες και επενδυτές ομάδων όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Γιατί είμαι Παναθηναϊκός». Αυτή ήταν η απάντηση του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου, σε ερώτηση που δέχθηκε από δημοσιογράφο της εφημερίδας «Πελοπόννησος» και στην οποία ρωτήθηκε γιατί υπάρχει τόσο μένος από πλευράς του προέδρου του Ολυμπιακού και της Stoiximan Super League, Βαγγέλη Μαρινάκη. Και όταν ο δημοσιογράφος επέμεινε ρωτώντας «μόνο γι’ αυτό», ο κ.Μπαλτάκος έδειξε και την… τρολ πλευρά του. «Φαντάζομαι ναι. Δεν βλέπω κάτι άλλο», απάντησε.

Απίθανο δεν είναι; Ο συγκεκριμένος πρόεδρος της συγκεκριμένης ΕΠΟ δεν βλέπει κάτι άλλο που να προκαλεί τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών ομάδων (όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης) που βάζουν τα λεφτά τους σ’ ένα ποδοσφαιρικό περιβάλλον που άλλα υπόσχεται και άλλα κάνει και αφήνει μόνιμα (σχεδόν) άπαντες με τη βεβαιότητα ότι έχουν αδικηθεί.

Δε βλέπει κάτι άλλο ο πρόεδρος μιας ΕΠΟ που προαναγγέλλει (και ανακοινώνει) τελικό Κυπέλλου μέχρι και το… φεγγάρι και ύστερα παρακαλάει τον Μπέο για το Πανθεσσαλικό. Δε βλέπει κάτι άλλο ο πρόεδρος μιας ΕΠΟ που συμφωνεί / τάζει ελίτ καλούς διαιτητές για τα πλέι οφ και φέρνει ανθρώπους που βάζουν… μπουρλότο στα ματς και έχουν ήδη αλλοιώσει το πρωτάθλημα. Το –υποτιθέμενοκορυφαίο και πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα των τελευταίων πολλών ετών.

Αλήθεια τώρα; Το πιστεύει ή μας τρολάρει; Τι άλλο πρέπει να γίνει δηλαδή; Πόσο πιο πολύ να εκτεθεί η νυν διοίκηση; Πόσα ατοπήματα να κάνει; Το πρωτάθλημα είναι στα… κόκκινα σε τοξικότητα επειδή αυτή η ΕΠΟ επέλεξε αυτή την ΚΕΔ που δε μπορεί να κάνει ούτε τα βασικά. Και ταυτόχρονα γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι με τον τελικό που περιφέρεται ως… καρναβάλι σε όλο τον πλανήτη (στο μυαλό μόνο της ΕΠΟ) για να καταλήξει εκεί όπου ανήκει, στην Ψωροκώσταινα.

Πως γίνεται να…;

Γίνονται διαχειριστικά εγκλήματα στην εικόνα και την ουσία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και υπάρχουν και πολλά που δεν κάνουν… ντόρο. Π.χ. πως γίνεται η ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού να οδεύει προς την κατάκτηση πρωταθλήματος και στις κλήσεις της Εθνικής να υπάρχουν μόνο δύο ερυθρόλευκοι και 11 (!) από τον δεύτερο ΠΑΟΚ; Πως γίνεται να έχει ξεκάθαρη προτεραιότητα η ακαδημία του δικεφάλου του βορρά κι ενώ από τους ερυθρόλευκους έχουν «βγει» παίκτες που έκαναν και σπουδαίες μεταγραφές στο εξωτερικό.

Μέχρι και στη Λίβερπουλ (Τσιμίκας) «έστειλε» παίκτη ο Ολυμπιακός. Και δεν είναι μόνο αυτός, υπάρχουν και οι Νικολάου, Σιώπης, Λυκογιάννης, Λάτσι, Ρέτσος και φυσικά οι Ανδρούτσος, Βρουσάι και Κίτσος που παραμένουν στον Πειραιά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News