Tελικός κυπέλλου: Μια συγνώμη στον αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού…

EUROKINISSI

Με αφορμή τα όσα κωμικά συμβαίνουν με τον τελικό Κυπέλλου τον οποίο αδυνατεί να οργανώσει η ΕΠΟ ο Σπύρος Γρομητσάρης ζητάει μια δημόσια συγνώμη από τον Θωμά Μάτσιο και εξηγεί γιατί.

Ανήκω στους πολλούς, πάρα πολλούς, που στο πρόσφατο και πιο μακρινό παρελθόν έχω χρησιμοποιήσει το γνωστό τηλεοπτικό στιγμιότυπο του (πρώην) αντιπροέδρου του Εδεσσαϊκού, Θωμά Μάτσιου. Ένα στιγμιότυπο στο οποίο (προφανώς) επειδή δεν ήταν συνηθισμένος να μιλάει σε τηλεοπτικές κάμερες, όταν του ζητήθηκε να κάνει δηλώσεις είχε έναν μονόλογο που δεν οδηγούσε πουθενά.

Προσωπικά αισθάνομαι την ειλικρινή (πιο ειλικρινής δε γίνεται, το εννοώ 100%) ανάγκη να του ζητήσω συγνώμη γιατί κι εγώ βοήθησα (έστω στον ελάχιστο βαθμό) να δημιουργηθεί όλο αυτό εις βάρος του. Δέχθηκε πολλή ειρωνεία ο άνθρωπος για μια άτυχη στιγμή απ’ αυτές που συμβαίνουν σε όλους ΜΑΣ. Και αισθάνομαι αυτή την ανάγκη τώρα πιο πολύ από ποτέ γιατί βλέπω ότι εκείνος είχε απλά μια κακή λεκτική στιγμή και την «πλήρωσε» επί σειρά ετών με bullying.

Κωλοτούμπες σε… ταχύτητα φωτός

Άλλοι, όπως η νυν διοίκηση της ΕΠΟ για παράδειγμα, δεν κωλοτουμπιάζουν μόνο λεκτικά με ταχύτητες φωτός, πράττουν κιόλας. Αν τα βάλουμε κάτω και θυμηθούμε τι έχουν πει / δεσμευθεί / προαναγγείλει επί σειρά μηνών για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδας και δούμε που είμαστε  σήμερα σίγουρα τότε όλοι μας θα πρέπει να πούμε μια μεγάλη συγνώμη στον Θωμά Μάτσιο.

Ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας, περιφέρθηκε (μόνο) στο μιλητό σε Αμερική, Αυστραλία, Γερμανία, Αγγλία ακόμα και Κύπρο, ενδεχομένως και κάπου αλλού που μου διαφεύγει. Στην τελευταία μάλιστα ανακοινώθηκε κιόλας ότι θα γίνει εκεί! Και σήμερα (28/4) δεν είμαστε σίγουροι ούτε για τον τόπο ούτε για τη μέρα (ειπώθηκε η 24η Μαΐου αλλά ποιός παίρνει όρκο;) και προφανώς ούτε για την ώρα. Ούτε φυσικά για τις συνθήκες, π.χ. με κόσμο και πόσο ή χωρίς.

Υποτίθεται ότι ένας άνθρωπος όταν αποτυγχάνει ξανά και ξανά στις υποχρεώσεις του, έχει μια στοιχειώδη, τόση δα ευθιξία, κοκκινίζει το μάγουλό του ρε αδερφέ, και παραιτείται. Στην ΕΠΟ γι’ αυτό το διαρκές και πρωτοφανές ρεζιλίκι παραίτηση δεν έχω δει, εκτός αν έχει υπάρξει και δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου να ζητήσω ταπεινά συγνώμη.

Το εκπληκτικό είναι ότι μετά και το άκυρο από το Πανθεσσαλικό του Βόλου, από πλευράς της Ελληνικής Ομοσπονδίας επιβεβαίωσαν ότι έχουν μηδαμινή αυτοκριτική ικανότητα / διάθεση και, αντιθέτως, πλεόνασμα θράσους να χαρακτηρίσουν χυδαία την ανακοίνωση της Επιτροπής του Πανθεσσαλικού και συμπλήρωσαν το αμίμητο: «από την ΕΠΟ διευκρινίζεται πως η Ομοσπονδία ήταν έτοιμη για αυτήν την παλινωδία και τις προσεχείς ημέρες θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τις αποφάσεις της». Και προκύπτουν δύο απλά ερωτήματα.

1) Αφού ήταν έτοιμοι για την παλινωδία γιατί ανακοίνωσαν τελικό στο Βόλο και μπήκαν σε όλη αυτή τη διαδικασία;

2) Αφού επίσης ήταν έτοιμοι γιατί δεν ανακοίνωσαν άμεσα την εναλλακτική; Πως γίνεται, ταυτόχρονα, και έτοιμος να είσαι και να ανακοινώνεις τις επόμενες μέρες τις αποφάσεις αφού τότε θα είσαι σε… θέση;

Νομίζω ότι πέρα από τη δυσκολία στο να κάνουν τα βασικά στην ΕΠΟ, φαίνεται ότι έχουν και δυσκολία στη χρήση της γλώσσας. Γι’ αυτό λοιπόν καταλήγω εκεί απ’ όπου άρχισα: μια συγνώμη στον Θωμά Μάτσιο που απλά είχε μια άτυχη τηλεοπτική στιγμή και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι έναν τελικό κυπέλλου θα μπορούσε να τον οργανώσει καλύτερα από τη σημερινή ΕΠΟ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News