Ολυμπιακός: Τώρα είναι αργά για «αντίδραση»

Ολυμπιακός περίεργη
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης θεωρεί ότι το 5-0 επί του Βόλου δεν έχει βαρύτητα ενώ η σημαντική αξία αφορά στον σεβασμό προς τον κόσμο που βρέθηκε στο Γ.Καραϊσκάκης.

«Όποιος αγαπάει τον Ολυμπιακό αυτή την αντίδραση ήθελε να δει», δήλωσε ο Ζοζέ Ανιγκό στην Cosmote tv μετά τη λήξη του αγώνα με τον Βόλο (5-0). Σόρι αλλά νομίζω ότι ο σημαντικός και έμπειρος αυτός ποδοσφαιράνθρωπος έκανε ένα λάθος, ή μάλλον εκφράστηκε λάθος.

Όποιος αγαπάει τον Ολυμπιακό ήθελε να τον δει να στέκεται στο ύψος της περίστασης στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό πριν από τρεις αγωνιστικές. Ήθελε να τον δει να μην αυτοκτονεί με τον Άρη στο Γ.Καραϊσκάκης και από το υπέρ του 2-0 να καταλήγει στο 2-2. Ήθελε να τον δει να στριμώχνει την ΑΕΚ στο Γ.Καραϊσκάκης και να μη δέχεται τρία γκολ, παρότι σ’ εκείνο το ματς σφαγιάστηκε από τη διαιτησία. Ήθελε να τον δει σοβαρό και στο Κλ.Βικελίδης πριν από μία αγωνιστική και όχι να ηττάται με κάτω τα χέρια 2-1.

Τώρα είναι αργά για αγωνιστικές αντιδράσεις. Τώρα έχουμε φτάσει στο σημείο που θα γίνουν δράσεις, ήδη γίνονται για την ακρίβεια. Δράσεις από ‘κείνον που πρέπει, δηλαδή τον Βαγγέλη Μαρινάκη που βάζει τα πολλά και ωραία του λεφτά για να μην περιμένει «αντιδράσεις» σ’ ένα ματς όπως αυτό με τον Βόλο. Νίκη-τίτλου ήθελε να βλέπει κόντρα στον Βόλο.

Πέντε γκολ στη χειρότερη (με διαφορά) άμυνα…

Ο Ολυμπιακός εξάλλου έβαλε πέντε γκολ, για να μην ξεχνιόμαστε, κόντρα στην ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ άμυνα του πρωταθλήματος, δεν… σκότωσε θηρίο. Συνολικά 56 γκολ έχει δεχθεί ο Βόλος και η αμέσως επόμενη χειρότερη άμυνα είναι της Λαμίας με 50

Δεν ξεγελάει λοιπόν κανέναν αυτό το 5-0. Έχει επί της ουσίας ελάχιστη αξία. Η μοναδική σημαντική αξία που είχε ήταν ότι μ’ αυτό το 5-0 δόθηκε ο απαραίτητος σεβασμός στους φίλους του Ολυμπιακού οι οποίοι, παρά την τόση απογοήτευση, βρέθηκαν στο Γ.Καραϊσκάκης για να δουν από κοντά. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι αξίζουν άπειρα respect πραγματικά και αποθεώνουν την έννοια: οπαδός / υποστηρικτής.

Δεν θα ξεγελαστεί κανείς λοιπόν απ’ αυτή την εικόνα. Ακόμα και αυτό το δυσλειτουργικό (στα σοβαρά και δύσκολα) με τα τρία 10άρια στο οποίο επέμεινε ο Ζοζέ Ανιγκό, φάνηκε ξανά μια ωραία ιδέα. Όπως είχε φανεί στην αρχή επί Μίτσελ στα εύκολα και όταν άρχισαν τα δύσκολα ο Ισπανός το… πήρε αλλιώς. Ο Γάλλος τώρα επιμένει αλλά αφού όλα έχουν χαθεί ό,τι είδαμε με τον Βόλο είναι σα να μην το είδαμε.

Το… αντίο του Ματιέ

Προσωπικά απ’ όλα όσα είδαμε κόντρα στο Βόλο αξίζει ιδιαίτερη αναφορά ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος έδωσε (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) την τελευταία του παράσταση μπροστά στον κόσμο του Ολυμπιακού, αφού το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Ίσως γι’ αυτό στο φινάλε του ματς πήρε τα παιδιά του και έκανε έναν γύρο εντός του αγωνιστικού χώρου χειροκροτώντας τον κόσμο και παίρνοντας πίσω χειροκρότημα. Σαν αποχαιρετισμός έμοιαζε.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News