Ολυμπιακός: Σε ΑΕΚ ή ΠΑΟ θέλει τον τίτλο ο Θρύλος; Ό,τι είπε ο Δημήτρης…

Δημήτρης Μητροπάνος
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης απαντάει στο «ΑΕΚ ή Παναθηναϊκό θέλει ο Ολυμπιακός για πρωταθλητή» με τη βοήθεια ενός σπουδαίου.

Μετά τα ματς της περασμένης Κυριακής (30/4) για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League έχει φουντώσει μια συγκεκριμένη κουβέντα στην οποία συμμετείχε και οΑλέξης Τσίπρας! «Ποιά ομάδα θέλει ο Ολυμπιακός να πάρει τον τίτλο; Προτιμάει τον Παναθηναϊκό ή την ΑΕΚ

Αυτή την ερώτηση την κάνουν (σχεδόν) όλοι και ο καθένας δίνει τη δική του εκτίμηση. Είναι αληθές ότι, σε πρακτικό επίπεδο, υπάρχει συγκεκριμένη προτίμηση. Νομίζω ωστόσο ότι οι περισσότεροι κάνουν την κουβέντα σε μη πρακτικό αλλά επίπεδο γοήτρου. Και αυτό ως ένα βαθμό, υποτιμά τους ερυθρόλευκους. Μιλάμε για την ομάδα που έχει μόνη της αρκετά περισσότερα πρωταθλήματα απ’ όσα έχουν όλοι οι άλλοι μαζί. Άρα, τι σόι ερώτηση είναι αυτή; Τι δίλημμα; Δεν υπάρχει δίλημμα.

Ομαδική φιέστα

Οι ερυθρόλευκοι στην περυσινή τους φιέστα

Κάποια στιγμή παρασύρθηκα κι εγώ και προσπάθησα να απαντήσω στο παραπάνω ερώτημα. Και ψάχνοντας κάτι άλλο στο youtube, «έπεσα» πάνω στον Δημήτρη Μητροπάνο. Σ’ αυτή την απίθανη ατάκα του. Δύο είναι οι ομάδες στην Ελλάδα, είχε πει σε τηλεοπτική συνέντευξή του όπως μπορείτε να δείτε / θυμηθείτε παρακάτω. Η μία είναι ο Ολυμπιακός και η άλλη είναι τα δεύτερά του.

«Θέλω το πρωτάθλημα, τελεία»!

Για έναν Ολυμπιακό λοιπόν δεν υπάρχει: αφού δεν παίρνει η ομάδα μου το πρωτάθλημα καλύτερα να το πάρει ο Χ ή ο Ψ. Για έναν Ολυμπιακό υπάρχει: θέλω το πρωτάθλημα. Τελεία. Δε θέλω να το πάρει κανείς άλλος. Και δεν είναι μια εγωϊστική αντίληψη / πεποίθηση. Είναι έτσι κατασκευασμένος ο Ολυμπιακός που δεν… αντέχει την ιδέα της μη νίκης, να είναι δεύτερος ή τρίτος ή ακόμα παρακάτω. Δεν αντέχει να βλέπει στη βαθμολογία άλλους μπροστά του, του αρέσει το… ρετιρέ και δεν θέλει να το μοιράζεται με κανέναν.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν θα προσπαθήσει (το αν θα τα καταφέρει είναι άλλο θέμα) να κερδίσει στη Νέα Φιλαδέλφεια την ΑΕΚ αλλά και τον Παναθηναϊκό στο Γ.Καραϊσκάκης. Το τι θα κάνουν εκείνοι είναι δική της υπόθεση, όχι δική του έγνοια. Ο Μητροπάνος λοιπόν, τον οποίο τίμησε ο Ολυμπιακός με ειδικό αφιέρωμα στη φιέστα του 2012, μίλησε όπως μιλάει ένας κλασικός παλιάς κοπής Ολυμπιακός. Εφόσον δεν κερδίζει εκείνος, αδιαφορεί για το ποιός θα επικρατήσει τελικά.

Μία σοβαρή έγνοια έχει ο μέσος Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή. Ποιός θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδας που θα αναλάβει το δύσκολο έργο να χτίσει την επόμενη σπουδαία ομάδα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News