BLOG: Η Μάλμε, ο Ολυμπιακός και τα προκριματικά

Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για τα στοιχεία που δεν είχε ως τώρα ο πρωταθλητής Ελλάδας στα προκριματικά σε αντίθεση με τη… Μάλμε που καλπάζει προς τους ομίλους του Champions League!

«Παίκτες με την ιστορία μου και το όνομά μου πρέπει να κάνουμε κάτι παραπάνω», δήλωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος εν όψει του αποψινού Ολυμπιακός-Σλόβαν για τα play off του Europa League. Καταλαβαίνω τον θετικό τρόπο που το είπε και δίχως ΚΑΜΙΑ υποτίμηση της αντιπάλου, ο Ολυμπιακός σήμερα δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω.

Κάτι κοντά στα στάνταρ των παικτών του χρειάζεται και, εκτός απροόπτου, θα είναι αρκετό για να φτάσει στους ομίλους της διοργάνωσης. Γιατί λόγω τραυματισμών και των περιστατικών covid που κατέκλυσαν την ομάδα πριν από τα ματς με τη Νέφτσι τον… ξέκαναν και τον οδήγησαν να παίξει μισός και ανέτοιμος και με τους Αζέρους και με τη Λουντογκόρετς μετά που έμοιαζε έτοιμος αλλά προφανώς δεν μπορούσε να είναι.

Η Μάλμε, όπως εκατοντάδες άλλα παραδείγματα, δίνει μαθήματα σε όλους μας για το ποδόσφαιρο αλλά αντί να κοιτάμε τα… αστέρια που μας δείχνει εστιάζουμε στο δάχτυλο. Γιατί η Μάλμε απέκλεισε τη Ρέιντζερς και δείχνει έτοιμη να αποκλείσει εύκολα τη Λουντογκόρετς την οποία κέρδισε 2-0 χθες με 17-4 (!) τελικές και ένα δοκάρι; Γιατί οι Σουηδοί είναι ΕΤΟΙΜΟΙ. Έχουν ρυθμό. Ιούλιο και Αύγουστο έχουν ήδη προλάβει να δώσουν 6 ματς για το πρωτάθλημά τους (ενώ έπαιζαν και όλο τον Μάιο) και πριν από τη Λουντογκόρετς είχαν άλλα 6 ματς προκριματικών. Συνολικά 12 επίσημα ματς δηλαδή και το χθεσινό με τη Λουντογκόρετς ήταν το 13ο. Αντιθέτως οι κουτοπόνηροι Βούλγαροι (και πριν από τον Ολυμπιακό) ανέβαλαν ματς πρωταθλήματος (έχουν δώσει 2 ενώ κανονικά έπρεπε να έχουν παίξει 4) για να μην κουραστούν… Πάρε να ‘χεις…

Όπως και να ‘χει, η λογική λέει ότι ο Ολυμπιακός θα είναι καλύτερος απόψε. Και θα είναι καλύτερος πρωτίστως επειδή ο ίδιος θα είναι πιο έτοιμος καθώς μεσολάβησε μία εβδομάδα επιπλέον δουλειάς. Θα είναι καλύτερα και πιο έτοιμοι (και με περισσότερες αντοχές) παίκτες όπως ο Ελ Αραμπί, ο Εμβιλά, ο Μπουχαλάκης ενώ θα μπορεί πια ο Μαρτίνς να… παίξει μπάλα και με φρέσκα πρόσωπα όπως ο Χένρι Ονιεκουρού που ήρθε στην ομάδα, όπως και ο Ρόνι Λόπες, για να προσθέσει αγωνιστικά στοιχεία που έλειπαν.

Ο υπερ-πολύτιμος και υπερ-χρήσιμος Γιώργος Μασούρας έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, το ένας εναντίον ενός δεν ανήκει στο ρεπερτόριό του. Ο Λάζαρ Ρατζέλοβιτς έχει… ξεμείνει στα γκολ με Κράσνονταρ και τον τελικό με ΑΕΚ και έκτοτε… αγνοείται. Ο Νιγηριανός και ο Βραζιλιανοπορτογάλος (που δεν υπολογίζεται απόψε) λοιπόν μπορούν να δώσουν κάτι διαφορετικό όπως μπορεί να το δώσει, το έχουμε ήδη διαπιστώσει, ο Αγκιμπού Καμαρά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News