Ολυμπιακός: Θυμάστε τι γινόταν πέρυσι; Ξεχάστε τα!

Ελ Καμπί ομαδική
eurokinisi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για το σαφές… μήνυμα που έστειλε και με τον Άρη ο Ολυμπιακός.

Αν μ’ έναν μαγικό τρόπο παίρναμε το διάστημα μεταξύ 47′ και 53′ του σημερινού (27/9) αγώνα του Ολυμπιακού με τον Άρη (4-1) για την 6η αγωνιστική της Stoiximan Super League και το μεταφέραμε στην περυσινή σεζόν  πιθανότατα το φινάλε του ματς θα έβρισκε τους κιτρινόμαυρους να φεύγουν θριαμβευτές από το Γ.Καραϊσκάκης.

Μιλάω για το διάστημα της ισοφάρισης από τον Πάρδο και ύστερα του δοκαριού του Νταρίντα σε τετ-α-τετ που προέκυψε για τους φιλοξενούμενους μετά από κόρνερ (!) του Ολυμπιακού. Πέρυσι ο Ολυμπιακός δέχθηκε τη… χαριστική βολή στην προσπάθεια που έκανε για τον τίτλο από τον Άρη στο ίδιο γήπεδο. Είχε προηγηθεί 2-0 και μετά από ένα λάθος που έφερε τη μείωση του σκορ ολοκληρώθηκε το… δράμα με την ισοφάριση.

Ο περυσινός Ολυμπιακός θα… λύγιζε και απόψε. Ο φετινός Ολυμπιακός όχι. Δε μπορούμε να μιλάμε με «αν» και «εφόσον» στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή. Έχω την αίσθηση ωστόσο ότι οι ερυθρόλευκοι θα το γύρναγαν απόψε το ματς ακόμα κι αν ο Νταρίντα έκανε το 1-2 στο 53′ και δεν έστελνε τη μπάλα στο δοκάρι.

Δεν είναι απίστευτο αυτό που συνέβη (και) απόψε; Στο 53′ έλεγες: θα δούμε ντέρμπι. Και μετά, το τελευταίο ημίωρο του ματς, νομίζεις ότι είναι εντελώς άλλος αγώνας. Μονότερμα. Πολλά με λίγα. Ο Ολυμπιακός έβαλε τρία γκολ από το 62′ και έως τη λήξη του ματς και θα μπορούσε να βάλει τουλάχιστον άλλα τόσα! Τετ-α-τετ του Μπιέλ, χαμένο πέναλτι του Φορτούνη κι άλλες 2-3 καλές στιγμές ακόμα.

Μετά τις 4άρες με Ατρόμητο, Λαμία και Κηφισιά λοιπόν, ο Ολυμπιακός έστειλε ξανά το ίδιο μήνυμα. Και το μήνυμα είναι σαφές: αυτά που ξέρατε πέρυσι μαζί μας, ξεχάστε τα. Φέτος οι ερυθρόλευκοι δεν είναι… μπόσικοι όπως πέρυσι. Ή μπορεί να είναι για λίγο, το λίγο στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου απόψε που δόθηκε η ευκαιρία στον Άρη να ισοφαρίσει και φλέρταρε σοβαρά με το υπέρ του 2-1.

Ο Ελ Καμπί επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν αναντικατάστατοι

Αλλά μετά επανήλθε ο Ολυμπιακός στις… εργοστασιακές ρυθμίσεις του Γ.Καραϊσκάκης. Έγειρε το γήπεδο. Τον… έπνιξε τον Άρη. Και ότι το έκανε κόντρα στον Άρη, όχι μόνο την Κηφισιά, τη Λαμία ή και τον Ατρόμητο, έχει τη δική του αξία.

Εστιάζοντας σε παίκτες, ο Ελ Καμπί ήρθε να καταστήσει σαφές σε όλους όσοι λατρεύουν συγκεκριμένα πρόσωπα και τρέμουν στην ιδέα να τα χάσουν, ότι ΔΕΝ υπάρχουν αναντικατάστατοι. Ακόμα και κορυφαίοι στράικερ όπως ο Ελ Αραμπί, έχουν alter ego. Ο Φορτούνης συνεχίζει να… οργιάζει, λες και πήρε ελιξίριο νεότητας. Το τρέξιμο που «ρίχνει» σ αυτά τα πρώτα ματς της σεζόν δεν θυμάμαι να το έχει κάνει ποτέ στη ζωή του.

Και άρχοντας και… αλήτης

Ο Έσε είναι και άρχοντας και… αλήτης μαζί. Κλασάτος και παράλληλα παλιάς κοπής, θα… δείρει αν χρειαστεί. Ο Ρόντινεϊ όταν «αποφασίζει» να παίξει και να μην υπολειτουργεί δίνοντας ευκαιρίες σε προσωπικούς αντιπάλους να τον ταλαιπωρούν, δεν σταματιέται. Ο Μασούρας, που δεν πήγε καλά σήμερα, κάνει σπουδαία σεζόν. Ο Ποντένσε, είναι ο… Ποντένσε. Όπως και ο Γιόβετιτς. Σπουδαία κλάση και οι δύο.

Θα επαναλάβω κάτι που έγραψα σε πρόσφατο blog, αυτός ο Ολυμπιακός θυμίζει πολύ έντονα την πρώτη σεζόν του Πέδρο Μαρτίνς. Απολαμβάνεις να τον βλέπεις.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News