ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BLOG: Η υποχρέωση νίκης και ο καθρέφτης του Λαλά

Όπως σωστά γκρίνιαξε και ο Πέδρο Μαρτίνς, οι συνθήκες του ματς μεγάλωσαν την υποχρέωση της ομάδας του να φύγει νικήτρια από τη Μπρατισλάβα.

Τα λόγια του Πέδρο Μαρτίνς στην κάμερα του Mega στο φινάλε της ρεβάνς της Μπρατισλάβας περιγράφουν, νομίζω, αυτό που είδαν και αισθάνονταν άπαντες κατά τη διάρκεια και στο φινάλε του 2-2 με τη Σλόβαν με το οποίο σφραγίστηκε και τυπικά το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League. Ο Ολυμπιακός ΕΠΡΕΠΕ να μην αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη, όφειλε να κερδίσει το ματς. Κάθε… ψίχουλο βαθμών είναι υπερ-πολύτιμο στο ranking της UEFA κι ας ελπίσουμε ότι δεν θα «κλάψει» κάποια στιγμή στο μέλλον γι’ αυτή τη νίκη που δεν φρόντισε να πάρει στη Μπρατισλάβα.

Δε συνηθίζω να είμαι τρελά απαιτητικός και ειδικά σε καλοκαίρια σαν κι αυτό (με covid και τραυματισμούς) ωστόσο η δυναμικότητα της Σλόβαν και το ότι έμειναν οι γηπεδούχοι με παίκτη λιγότερο από το 26′ μεγάλωνε την υποχρέωση νίκης των ερυθρόλευκων. Αυτό εξάλλου τόνισε και ο Πέδρο Μαρτίνς λέγοντας ότι η νίκη ήταν πιο επιτακτική μετά τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν. Όπως έγραφα εξάλλου και στον live σχολιασμό του ματς εδώ στο sportday.gr το βράδυ της Πέμπτης δεν γίνεται οι τελικές του α’ ημιχρόνου να είναι 8-5 υπέρ της Σλόβαν και στο φινάλε του ματς οριακά (13-12) υπέρ της. Ο Ολυμπιακός έπρεπε και τελικές να έχει παραπάνω αλλά κυρίως γκολ.

Αυτό που δεν έπρεπε ήταν να έχει τόσο κακή / χαλαρή αμυντική συμπεριφορά. Ο Σισέ που ήταν ο κορυφαίος του 1ου ματς εκτέθηκε σοβαρά σε 2-3 περιπτώσεις ενώ μακράν ο χειρότερος ήταν ο Κένι Λαλά. Καιρός λοιπόν είναι να σταματήσει να ψάχνει δικαιολογίες και να κοιτάξει στον καθρέφτη για τους λόγους που δεν ήταν και δεν είναι… μόνιμος στην 11άδα παρά τον χαμηλό ανταγωνισμό από τον κατά συνθήκη δεξιό μπακ Θανάση Ανδρούτσο. Ο Κένι Λαλά είναι αυτός που ανάγκασε τον Πέδρο Μαρτίνς και όλους στον Ολυμπιακό να σκανάρουν όλο το καλοκαίρι την αγορά για δεξιό μπακ…

Στα θετικά του ματς περνάει σίγουρα η εικόνα του Χένρι Ονιεκουρού. Στο ντεμπούτο του ως βασικός έδειξε γιατί τον ήθελε τόσο πολύ ο Πέδρο Μαρτίνς από πέρυσι. Είναι παίκτης που ξέρει πάρα πολύ καλά πως να παίζει στο όριο του οφ σάιντ και να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας. Είχε και ωραίες συνεργασίες παρότι του λείπει η χημεία με τους άλλους και έκανε ένα απίθανο τελείωμα, πολύ πιο δύσκολο απ’ όσο φάνηκε, σκοράροντας. Αντιθέτως στο λίγο που έπαιξε ο Ρόνι Λόπες που ντεμπούταρε φάνηκε έξω από τα… νερά του. Ο κακός αγωνιστικός χώρος φάνηκε να τον επηρεάζει περισσότερο απ’ όλους αφού λογικά στη φάση που έφυγε τετ-α-τετ αν μη τι άλλο θα έκανε τελική καθώς δεν θα χοροπηδούσε η μπάλα για να του ξεφύγει.

ΥΓ: Ο Ολυμπιακός για 11η σερί σεζόν είναι σε ευρωπαϊκό όμιλο. Το λέω συχνά και θα συνεχίσω να το λέω. Δυσκολότερο από το να φτάσεις κάποια στιγμή πολύ ψηλά είναι να παραμένεις σταθερά ψηλά. Συνέπεια…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News