ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ: Ο Μόντσι έδωσε εξηγήσεις (και) για τον Ολυμπιακό…

O Σπύρος Γρομητσάρης κάνει το μεταγραφικό απολογισμό του Ολυμπιακού… με τη βοήθεια του αθλητικού διευθυντή της Σεβίλλης!

Θα ήθελε ένας μέσος οπαδός ελληνικής ομάδας τον Μόντσι αθλητικό διευθυντή; Φαντάζομαι η απάντηση είναι ένα «δαγκωτό»: ναι! Ο Μόντσι εργάζεται στη Σεβίλλη και θεωρείται εξπέρ στο να βρίσκει τους κατάλληλους παίκτες την κατάλληλη στιγμή, έχει κάνει σωστή επιστήμη το πάρε-δώσε. Το μεσημέρι της Τρίτης (31/8) λοιπόν, πριν καν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος, ο Μόντσι παρέθεσε συνέντευξη Τύπου. Μια συνέντευξη – απολογισμό. Έκανε απολογισμό πεπραγμένων και παράλληλα απολογήθηκε γιατί δεν επιτεύχθηκαν όλα όσα είχαν σχεδιάσει τον Μάιο. Μιλάμε για τον Μόντσι και τη Σεβίλλη, έτσι;

«Είμαστε πιο χαρούμενοι τώρα απ’ όσο ήμασταν όταν άρχιζε η σεζόν αλλά δεν είμαστε 100% ικανοποιημένοι, δεν πετύχαμε όλους τους στόχους που είχαμε θέσει», είπε με ειλικρίνεια. Υπήρξαν κι άλλες στιγμές μεγαλύτερης ειλικρίνειας. «Στόχος μας είναι να βρεθούμε στην 4άδα, υπάρχουν άλλες ομάδες που έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά (εννοεί μεταγραφικά). Θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός πίσω από το top3. Ήταν η πιο δύσκολη σωματικά και πνευματικά μεταγραφική περίοδος, ποτέ δεν ήμουν τόσο απασχολημένος. Έπρεπε να αντιμετωπίσουμε κάποιους παράγοντες / συνθήκες που δεν συναντήσαμε στο παρελθόν».

Και το κορυφαίο το είπε όταν ρωτήθηκε αν έχει πλήρες ρόστερ και το πότε και πως αξιολογείται σωστά: «Μπορούμε να βελτιωθούμε σε κάποιες θέσεις στο μέλλον. Σύμφωνα με τις οικονομικές μας δυνατότητες φτιάξαμε καλό ρόστερ. Αν πετύχουμε τους στόχους μας θα σημαίνει ότι το ρόστερ είναι σπουδαίο. Αν δεν τους πετύχουμε θα σημαίνει ότι δεν είναι. Ένα από τα κορυφαία ρόστερ που είχε κατά τη γνώμη μου η Σεβίλλη τα προηγούμενα χρόνια τέλειωσε στη χειρότερη θέση της θητείας μου στην ομάδα… Μιλήσαμε 500 φορές και φάγαμε μαζί 20 φορές με τους άλλους ανθρώπους που εργάζονται στην ομάδα για τα μεταγραφικά. Θα σας πω σε 10 μήνες αν το ρόστερ ήταν όσο καλό έπρεπε για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ο Μόντσι λοιπόν παραδέχθηκε πως δεν έγιναν όλα όπως ήλπιζε και έκανε λόγο για αστάθμητους παράγοντες που δεν συνάντησε ξανά στην έως τώρα καριέρα του ως αθλητικός διευθυντής. Τι εννοούσε; Προφανώς την πανδημία covid που έχει επηρεάσει -εννοείται αρνητικά- όλο τον κόσμο. Ο Ολυμπιακός συγκρινόμενος με την Σεβίλλη, είχε ακόμα μεγαλύτερα θέματα να αντιμετωπίσει. Η πανδημία τον… ξέκανε πριν από Νέφτσι και Λουντογκόρετς με συνέπεια να μην καταφέρει να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με τα πολλά λεφτά. Και σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε και το θέμα Σεμέδο να «σκάσει» σε μια στιγμή που ο παίκτης… τσέκαρε πτήσεις για Πόρτο αφού οι δράκοι είχαν καταστήσει σαφές ότι θα κάνουν πρόταση για να τον αποκτήσουν. Με τον Ολυμπιακό να τον έχει βάλει στη λίστα των υπό παραχώρηση δεν τίθεται θέμα αγωνιστικής έλλειψης αλλά αποτέλεσε μια έξτρα σημαντική οικονομική χασούρα όλο αυτό.

Τι θέλω να πω; Ότι δεν γίνονται όλα όπως τα περιμένες. Περίπου δεδομένο θεωρούνταν στην αρχή του καλοκαιριού ότι θα «σκάσει» καλή πρόταση για τον Καμαρά και θα πωληθεί. Ήρθε… προκαταβολικά ο Κούντε και τελικά έμεινε και ο Μαντί… Περίπου δεδομένο θεωρούνταν ότι θα φύγει με καλή πώληση ο Σεμέδο. Περίπου δεδομένο θεωρούνταν ότι θα έρθει καλή πρόταση και για τον Σισέ. Και είναι όλοι εδώ. Όπως εδώ είναι και οι δύο κορυφαίοι στόχοι που είχε από πέρυσι ο Ολυμπιακός για τις θέσεις των εξτρέμ, ο Ονιεκουρού και ο Ρόνι Λόπες. Έναν αντι-Ποντένσε έψαχνε ο Ολυμπιακός και πήρε δύο!

Θα μπορούσε να πάρει έναν ακόμα ακραίο μπακ; Ναι θα μπορούσε. Το ήθελε και γι’ αυτό ήταν άπαντες σε alert μέχρι αργά το βράδυ στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Δεν πήρε, αφού δεν βρήκε αυτό που έψαχνε, αλλά αυτό δεν υπογράφει ή εγγυάται κάτι αναφορικά με την έκβαση της σεζόν.
Όπως είπε και ο πιο αρμόδιος από μένα, Μόντσι, εκείνο που θεωρούσε καλύτερο ρόστερ της θητείας του στην ομάδα τερμάτισε στη χειρότερη θέση της θητείας του στην ομάδα…

ΥΓ: Ήρθε ο καιρός λοιπόν παίκτες (με πρώτο τον Λαλά) στους οποίους ο Ολυμπιακός επένδυσε χρήματα και ελπίδες να δικαιώσουν τις επιλογές. Τελεία και παύλα. 

ΥΓ2: Τέλεια τα πήγε ο Ολυμπιακός και στην αντικατάσταση του Σα, μην το ξεχνάμε. 

ΥΓ3: Ο Ολυμπιακός έχει ένα πανάκριβο και γεμάτο ποιότητα ρόστερ κι αυτό είναι αναμφισβήτητο. 

ΥΓ4: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ολυμπιακού για να βρει κάτι έξτρα στα άκρα της άμυνας ήταν ότι δεν είχε θέσεις ξένων. Οι περισσότεροι παίκτες που έκαναν… κλικ (π.χ. Τζορτζ Μπέλο) δεν είχαν κοινοτικό διαβατήριο. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News