ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ: Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι…

Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για το δρόμο του Ολυμπιακού προς το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα, και το μεγαλύτερο ανταγωνισμό που θα έχει…

Αφού κάναμε για πολλοστή φορά στην Ελλάδα ό,τι μπορούσαμε για να πρωτοτυπήσουμε, με αρνητικό προφανώς τρόπο, αρχίζει η Super League. Εστιάζοντας στον Ολυμπιακό, καλούμαι να απαντήσω στο ερώτημα: ποιός είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα; Σέβομαι πολύ όλες τις ομάδες, το εννοώ 101%. Σέβομαι πολύ ακόμα και τον Παναθηναϊκό που δεν είναι στα καλύτερά του εδώ και χρόνια. Μετά τον Ολυμπιακό οι πράσινοι έχουν τη «βαρύτερη» φανέλα. Τελεία. Και επανέρχομαι: ποιός είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα;

Κατ’ εμέ η απάντηση είναι απλή: ο Ολυμπιακός. Τους σέβεται όλους ο πρωταθλητής αλλά δεν φοβάται κανέναν. Ποιόν και γιατί να φοβηθεί; Το σύνολο του Μαρτίνς μοιάζει με super car που διατήρησε τον ίδιο εξαιρετικό οδηγό, τον προπονητή του, και στο οποίο έγιναν ποιοτικές αναβαθμίσεις στη μηχανή, τις αναρτήσεις και του φορέθηκαν καινούργια λάστιχα. Δεν είναι λογικό ν’ αρχίζει από την pole position; Ενδεχομένως θα μπορούσε να πάρει έναν ακόμα ακραίο μπακ για να δείχνει πιο πλήρης από ποτέ. Αλλά δε νομίζω ότι, ειδικά για το ελληνικό πρωτάθλημα, αυτό θα κάνει τη διαφορά. Ας περιμένουμε εξάλλου να δούμε πως θα αποδώσουν οι υπάρχοντες.

Θα συμφωνήσω απόλυτα πως, θεωρητικά τουλάχιστον, φαίνεται πολύ πιθανό ότι ο Ολυμπιακός θα έχει μεγαλύτερο ανταγωνισμό σε σχέση με πέρυσι. Και ο ΠΑΟΚ με την προπονητική αλεπού που ακούει στο όνομα Ραζβάν Λουτσέσκου πιθανώς θα είναι πιο ανταγωνιστικός αλλά και η ΑΕΚ με τον γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας, Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ακόμα και ο Παναθηναϊκός που δε μπορεί να διεκδικήσει τίτλο λογικά θα είναι πιο ανταγωνιστικός φέτος αφού έχει έναν άλλο Σέρβο και γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας στον πάγκο του, τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ωστόσο επιμένω: ο Ολυμπιακός αν παρουσιαστεί σοβαρός και συγκεντρωμένος και βοηθήσουν ουσιαστικά οι μεταγραφές του, θα είναι πρωταθλητής στο φινάλε της σεζόν. Μπορεί όχι με χαώδη διαφορά σε σχέση με τις δύο τελευταίες σεζόν αλλά πρωταθλητής. Ακούγεται κλισέ αλλά το πιστεύω, ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι ο εαυτός του. Αν υποτιμήσει τον ανταγωνισμό ή δεν «τραβήξουν» παίκτες-κλειδιά ή οι μεταγραφές του, θα ζοριστεί. Αν γίνουν τα στοιχειώδη, θα κατακτήσει τον τίτλο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News