ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ποιός Αστέρας; Η Φενέρ!

Η ήττα της ΑΕΚ στην Τούμπα έφερε τους πρωταθλητές μόνους στην κορυφή αλλά…

Σ’ ένα γήπεδο όπου ο ΠΑΟΚ είχε ήρωα τον Πασχαλάκη και κέρδισε με πέναλτι, ο Ολυμπιακός είχε καθαρίσει τη… μπουγάδα στο πρώτο μισό του α’ ημιχρόνου. Να σας πω την αλήθεια, όπως δεν θεωρούσα ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να ανησυχεί στα πρώτα ματς της σεζόν, έτσι και τώρα δεν θεωρώ ότι πρέπει να γεμίσει ενθουσιασμό που έκανε ένα μικρό σερί νικών. Για τον Ολυμπιακό μιλάμε. Τον σπουδαίο Ολυμπιακό της εποχής Μαρτίνς. Προσωπικά δεν είχα και δεν έχω καμία αμφιβολία για τη συγκεκριμένη ομάδα. Ακόμα κι αν ξαναστραβώσουν τα πράγματα, θεωρώ ότι θα παλέψει για να τα… ισιώσει και πάλι. Έχει αποδείξει πως ξέρει τον τρόπο.

Με αφορμή το ματς της Τρίπολης έχει αξία να σταθούμε σε κάποια πρόσωπα. Φυσικά τον Αγκιμπού Καμαρά. Έναν παίκτη για τον οποίο ο Πέδρο Μαρτίνς, όταν μιλάει με τους συνεργάτες του στο Ρέντη, δεν τσιγγουνεύεται τα κοσμητικά επίθετα. «Θα εξελιχθεί σε μεταγραφή… βόμβα», λέει ο Πορτογάλος και το μόνο που θέλει είναι να μάθει τον πολύ… άγουρο ακόμα Αγκιμπού τακτική και να τιθασεύει τα ένστικτά του βάζοντας λογική και σκοπιμότητα στο παιχνίδι. Φυσικά και τον Τικίνιο Σοάρες που δείχνει να έχει… ζεστάνει για τα καλά τις κάννες του και άρχισε να πυροβολεί κατά ριπάς. Εννοείται και τον Γιώργο Μασούρα που αυτή τη στιγμή είναι, με διαφορά από τον επόμενο, ο καλύτερος εξτρέμ του Ολυμπιακού.

Δεν υπάρχει χρόνος για πανηγυρισμούς. Ότι η ΑΕΚ έχασε από τον ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός είναι μόνος πρώτος είναι θετικό ωστόσο δεν σημαίνει και τίποτα μετά από μόλις 4 αγωνιστικές στο νέο πρωτάθλημα. Οι ερυθρόλευκοι πρέπει να ξεχάσουν άμεσα τη νίκη στην Τρίπολη και να ανασυνταχθούν σωματικά και πνευματικά ώστε να πάνε στην Κωνσταντινούπολη για ένα σπουδαίο ματς με τη Φενέρ. Αυτό το ματς μπορεί να κάνει τον Ολυμπιακό τεράστιο φαβορί για πρόκριση ή να τον φέρει να κυνηγάει. Άμα χάσει δεν χάνεται αλλά αν κερδίσει (ή έστω δεν χάσει) κερδίζει μέτρα στην κούρσα για τις προνομιούχες θέσεις του ομίλου.

ΥΓ: Αν μη τι άλλο έχει την αξία του που για δεύτερο στη σειρά ματς οι οπαδοί του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο γήπεδο αποθέωσαν τον Πέδρο Μαρτίνς. Το έκαναν στο 4-1 με τον Απόλλωνα στο Γ.Καραϊσκάκης, το έκαναν στην Τρίπολη οι λιγοστοί (αφού απαγορεύθηκε η μετακίνηση και ο Αστέρας δεν έδωσε εισιτήρια) που βρέθηκαν μεμονωμένα εκεί. Πάλι καλά που υπάρχει κόσμος που ακόμα βλέπει μπάλα και δεν παρασύρεται από τα… κύματα ασχετοσύνης που πλημμυρίζουν τα κοινωνικά δίκτυα και τα ερτζιανά…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News