ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ: Ο κουρασμένος και ο ξεκούραστος

Ο Ολυμπιακός είχε αναμενόμενα ελάχιστο οξυγόνο στα πνευμόνια που μειώθηκε περισσότερο κατά τη διάρκεια του ματς…

Στο derby debate με τη Φεβρωνία Παντελή ώρες πριν από τη σέντρα του Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός είχα απαντήσει σε δύο από τις ερωτήσεις που μου έγιναν: «Θεωρώ ότι δεν θα επηρεάσει το αποτέλεσμα που ήταν θριαμβευτικό (σ.σ.: με Φενέρ) για τον Ολυμπιακό αλλά, ως ένα βαθμό, θα επηρεάσει η κούραση από τα δύο σερί ταξίδια (σε Τρίπολη και Κωνσταντινούπολη) των πρωταθλητών σε αντίθεση με τον ξεκούραστο Παναθηναϊκό. Με δεδομένο ότι ο ΠΑΟ θα έχει σημαντικές απουσίες όπως π.χ. του Βέλεθ, δε νομίζω ότι είναι θέμα προσωπικών μονομαχιών αλλά πόσο οξυγόνο και πόσες αντοχές θα έχουν στα πνευμόνια οι παίκτες του Ολυμπιακού να παίξουν στα… κόκκινα και να πιέσουν τους πράσινους».

Δε νομίζω ότι ανακάλυψα την ποδοσφαιρική πενικιλίνη ούτε έχω μαντικές ικανότητες. Δεδομένα έβαλα κάτω. Περίμενα τη δικαιολογημένη κούραση του Ολυμπιακού που είχε δώσει 7 ματς σε 21 μέρες σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που δεν έχει Ευρώπη. Περίμενα ότι ο Πέδρο Μαρτίνς θα κάνει αλλαγές στην 11άδα αλλά όχι πολλές φοβούμενος να μη χαλάσει το ρυθμό και τη χημεία που μόλις άρχισε ν’ αποκτά η ταλαιπωρημένη από covid ομάδα του.

Αναγκάστηκε να κάνει μία παραπάνω αφού μετά τον Εμβιλά έχασε και τον Ονιεκουρού ο οποίος, παρεμπιπτόντως, νομίζω ότι έλειψε κι ας μη θάμπωνε ως τώρα στο επιθετικό κομμάτι αλλά τακτικά ήταν ολόσωστος. Περίμενα επίσης ότι ο Ολυμπιακός, που δεν είχε πολλή… βενζίνη στο ντεπόζιτο, θα προσπαθούσε να πιάσει από τον… λαιμό τον αντίπαλό του στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων παίρνοντας βοήθεια και από το σπρώξιμο της κερκίδας. Αλλά αντ’ αυτού, πάγωσε κι αυτός όπως και το ματς και τις δύο φορές από τα καπνογόνα που κάθε άλλο παρά έλειψαν στο διάστημα που ήταν κλειστά τα γήπεδα. Ο κόσμος και η φωνή του έλειψε, τα καπνογόνα σε καμία περίπτωση και είναι να απορεί κανείς πως εκτιμά κάποιος ότι βοηθάει την ομάδα του να θολώνει η ατμόσφαιρα και να διακόπτεται το παιχνίδι. Τον αντίπαλο τον βοηθάει σίγουρα, τον γηπεδούχο σε καμία περίπτωση.

Αντίπαλος στο να αποκτήσει ρυθμό το ματς ήταν και ο διαιτητής ο οποίος, όπως σχολίαζαζα και στο live blog, ήταν λίγος για τέτοιο ματς. Δεν λέω ότι αδίκησε / έσφαξε κάποιον. Λέω ότι αδίκησε / έσφαξε το ματς. Σφύριζε διαρκώς ακόμα φάουλ ή οφ σάιντ στα οποία είχε γίνει κατοχή μπάλας από την ομάδα που έπρεπε να την έχει ενώ την κίτρινη ο Μπρινιόλι για τις καθυστερήσεις του σε ΚΑΘΕ ελεύθερο που πήγαινε να εκτελέσει για να δώσει συνέχεια στο ματς έπρεπε να τη δεχθεί στο πρώτο ημίωρο, όχι στο 86ο λεπτό.

Η εικόνα του Γιώργου Μασούρα (κυρίως η δική του αφού είναι παίκτης… μαραθωνοδρόμος) αλλά και του Ανδρέα Μπουχαλάκη είναι χαρακτηριστικές της κούρασης που κουβαλούσε ο Ολυμπιακός. Πολύ μέτριος ήταν και ο Μαντί Καμαρά ενώ ο μόνος που έδειχνε να έχει ενέργεια ήταν ο Αγκιμπού αλλά φορές που έπρεπε να πάει η μπάλα εκεί δεν πήγε και κάποιες προσπάθειές του δεν τις τελείωσε (με σωστή πάσα ή καλό τελείωμα) όπως έπρεπε και μπορούσε.

Όπως και να ‘χει, ο Ολυμπιακός δεν καταστράφηκε από την ισοπαλία και έχει την ποιότητα και την ικανότητα να καλύψει το έδαφος. Αυτό που τον νοιάζει είναι να ξεκουραστεί και να γυρίσει πιο έτοιμος για το part3 της τρέχουσας σεζόν που θα είναι επίσης δύσκολο με Γιάννενα, Αϊντραχτ και ΠΑΟΚ. Καλό για τους πρωταθλητές θα είναι να γυρίσουν και πιο πλήρεις με Εμβιλά, Γκάρι και Ονιεκουρού.

Υ.Γ.: Μια ματιά να ρίξει κανείς στο τι έκαναν οι πρωτοπόροι των πρωταθλημάτων στην Ευρώπη καταλαβαίνει τι συμβαίνει σ’ εκείνους που έχουν μεσοβδόμαδα ευρωπαϊκά ματς.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News