SD BLOG: Κριτική με κόκκινη ή χωρίς; Καλύτερος και με τα δύο!

Υπάρχουν στιγμές που το ποδόσφαιρο δεν είναι δίκαιο και το Ολυμπιακός-Άιντραχτ ήρθε να επιβεβαιώσει τον συγκεκριμένο κανόνα.

Ολυμπιακός-Αϊντραχτ 1-2 λοιπόν. Σκέφτομαι τώρα «πάνω» σε ποιά… έκδοση του ματς πρέπει να γίνει κριτική. Στην πιο σωστή… έκδοση του δηλαδή την εξής: η Άιντραχτ έπρεπε να παίζει με 10 παίκτες από το ημίωρο του ματς; Ή μήπως σ’ αυτό που τελικά είδαμε και δεν συνέβη λόγω του ότι η ΟΥΕΦΑ όρισε έναν «λίγο» διαιτητή (με… συνοδεία ενός προβληματικού VAR) σε ένα ντέρμπι πρωτιάς ομίλου; Ακόμα και στη 2η εκδοχή ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και δεν άξιζε να χάσει. Για την ακρίβεια, να κερδίσει έπρεπε. Θα μου πείτε, τι θα πει «έπρεπε»; Το ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα δίκαιο και το ματς αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει τον παραπάνω κανόνα.

Πέντε τελικές συνολικά έκανε η Άιντραχτ (ο Ολυμπιακός 13), τρεις στην εστία, και έβαλε δύο γκολ και κέρδισε. Το κακό είναι ότι τη… βοήθησε και ο Ολυμπιακός να τα βάλει αυτά τα γκολ. Η όλη συμπεριφορά στα δύο γκολ των Γερμανών, κι ας υπάρχει στο 2ο σοβαρή υποψία / βεβαιότητα για φάουλ πάνω στον Λαλά, είναι κακή. Και προσωπικά δεν αναφέρομαι μόνο στο φινάλε της φάσης όπου ο Μπα, όπως και στο πρώτο γκολ, δεν αντιδρά σωστά. Μπορούσε ο εκπληκτικός και συγκινητικός ξανά Σωκράτης (ή ο Κούντε που μόλις είχε μπει αλλαγή και είχε τρεξίματα αφού ήταν φρέσκος) να κάνουν ένα φάουλ στο ξεκίνημα της αντεπίθεσης και να… σχολάσει ο «γάμος».

Επίσης, στο πρώτο γκολ, όλοι παρατηρούμε την κάκιστη αντίδραση του Μπα και περνάει περίπου στο… ντούκου ότι οι Εμβιλά και Καμαρά αδυνατούν να ελέγξουν / αποτρέψουν μια ανενόχλητη κάθετη πάσα από τον τομέα ευθύνης τους. Κατά τη γνώμη μου αξίζει μεγάλο credit στον Ολυμπιακό που ήταν καλύτερος συνολικά από την Άιντραχτ έχοντας ουσιαστικά αρνητικό τον Εμβιλά και με ανάλογη απόδοση τον Μαντί.

Όπως και να ‘χει, μιλάμε πάνω σε γεγονότα. Και το γεγονός είναι ότι ο Ολυμπιακός ηττήθηκε και πλέον δεν μπορεί να μιλάει για την πρωτιά στον όμιλο και τα σημαντικά οφέλη που αυτή δίνει. Αν υπάρχει ένα σημαντικό κέρδος για τους Πειραιώτες είναι ότι έδειξε, επιτέλους, ο Χένρι Ονιεκουρού, ότι μπορεί να γίνει ο παίκτης που θέλουν στον Ολυμπιακό να είναι και αγόρασαν. Στο α’ ημίχρονο είναι μόνιμη πηγή κινδύνων και πέρα από τη φανταστική του ενέργεια στο γκολ του Ελ Αραμπί είναι μέσα και σε άλες φάσεις όπως το τετ-α-τετ του Μασούρα. Θα μπορούσε να σφραγίσει αυτή την εμφάνιση σκοράροντας στην αρχή του β’ ημιχρόνου μετά την… ανταπόδωση της ασίστ από τον Ελ Αραμπί αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

ΥΓ: Τακτικά ήταν, ξανά, εξαιρετικά στημένος ο Ολυμπιακός και είναι πολύ κρίμα για όλη τη δουλειά που έχουν κάνει ξανά οι ερυθρόλευκοι.

ΥΓ2: Κι επειδή ο Ολυμπιακός δεν φημίζεται για την τύχη του, η Φενέρ κέρδισε άνετα στο Βέλγιο και μετά το ντέρμπι της πρωτιάς με τους Γερμανούς θα έχουμε και ντέρμπι για τη δεύτερη θέση με τους Τούρκους.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News