ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ: Πρόστιμο 100 ευρώ ο Πέδρο Μαρτίνς σε όποιον…

Μπορεί και ο Πέδρο Μαρτίνς να μπει στον… πειρασμό βλέποντας ξανά και ξανά κάποια πράγματα.

Με αφορμή την αυτοθυσία που δείχνει διαρκώς ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ που βάζει το κεφάλι του ακόμα και στο κουντεπιέ του ποδιού ενός αντιπάλου αλλά ακόμα και ο 37χρονος Ματιέ Βαλμπουενά, σκεφτόμουν ότι το πρόστιμο των 100 ευρώ που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός για όλους όσοι εξακολουθούν να παραμένουν ανεμβολίαστοι και είναι άνω των 60 ετών, θα μπορούσε να το επιβάλλει και ο Πέδρο Μαρτίνς. Σε ποιούς;

Σε όσους εξακολουθούν να μην πασάρουν σε συμπαίκτη που είναι δίπλα ελεύθερος (βλέπε συνήθως Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά) και επιλέγουν να σουτάρουν παρότι έχουν αντιπάλους μπροστά και περιορισμένες πιθανότητες για γκολ.

Σε όσους δείχνουν μικρή προθυμία σε προπονήσεις και αγώνες και παράλληλα «απαιτούν» να παίζουν και έχουν το ύφος του αδικημένου.

Σε όσους είναι στόπερ (βλέπε Σισέ με Βόλο και τη φάση του πέναλτι των φιλοξενούμενων) και παρατούν την άμυνά τους ανεβαίνοντας ψηλά για να ντριμπλάρουν και να δημιουργήσουν.

Σε όσους κουβαλάνε άσκοπα τη μπάλα και γίνονται προβλέψιμοι.

Σε όσους επιχειρούν να σκοράρουν από το κέντρο (βλέπε Τικίνιο με Βόλο) αντί να χτίσουν, με μια απλή κοντινή πάσα δίπλα τους, μια πολλά υποσχόμενη αντεπίθεση.

Σε όσους επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη (βλέπε Μπα) ή δε φροντίζουν να βελτιώσουν τις αδυναμίες τους.

Σε όσους βάζουν το εγώ πάνω από το εμείς νομίζοντας ότι είναι πιο σημαντικοί από την ομάδα.

Τι με έπιασε και τα γράφω όλα αυτά; Επειδή είναι ενοχλητικό να βλέπεις ξανά και ξανά τις ίδιες επιπολαιότητες. Επιπολαιότητες που μπορούν εύκολα να στοιχίσουν. Δεν στοίχισαν με τον Βόλο γιατί καθάρισε ο Βαλμπουενά με τη συνεισφορά του Ρέαμπτσιουκ. Μπορεί την επόμενη φορά να μην υπάρχει χρόνος και το φάουλ να πάει λίγο πιο ψηλά ή χαμηλά. Δε γίνεται η επιπολαιότητα μερικών να επηρεάζει και τη δουλειά και τον κόπο των υπολοίπων.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News