ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ: Απόψε ο ΟΦΗ δεν θα περιμένει με πασίγιο τον Ολυμπιακό…

Σαν… ντέρμπι θα είναι για τους πρωταθλητές του Μαρτίνς το ματς στο Ηράκλειο κόντρα στον 4ο της βαθμολογίας ΟΦΗ

Ήταν 15 Ιουλίου 2020. Ήταν η και προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ. Ο Ολυμπιακός ήταν ήδη (και προ καιρού) βέβαιος πρωταθλητής για πρώτη φορά στην εποχή Πέδρο Μαρτίνς. Ο ΟΦΗ τον υποδέχονταν στο Θ.Βαρδινογιάννης και ως γηπεδούχος έκανε κάτι ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα. Οι παίκτες και το τεχνικό τιμ του παρατάχθηκαν σε δύο σειρές από τη φυσούνα ως το κέντρο του γηπέδου και χειροκρότησαν εκείνους του Ολυμπιακού όταν πέρασαν ανάμεσα για να μπουν στον αγωνιστικό χώρο και ν’ αρχίσει το ματς. Ήταν το περιβόητο «πασίγιο», η διεθνής κίνηση αθλητικής αναγνώρισης της αξίας και του δίκαιου της κατάκτησης ενός τίτλου στον αντίπαλο.

Τότε ο ΟΦΗ δεν είχε κάτι να κερδίσει σ’ εκείνο το ματς πέρα, ίσως, από ένα αποτέλεσμα γοήτρου (που δεν κατάφερε, ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει 3-1) κόντρα στον πρωταθλητή. Απόψε τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά. Η ομάδα του Ηρακλείου δεν θα έχει διάθεση για «πασίγιο» στους ερυθρόλευκους. Είναι στην 4η θέση της βαθμολογίας προερχόμενη από 3 σερί νίκες και νωρίτερα την ισοπαλία στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Θέλει να ανέβει ψηλότερα αφού έχει μόλις έναν βαθμό διαφορά από τον ΠΑΟΚ και 5β. από την ΑΕΚ.

Ο Μαρτίνς δήλωσε στη Nova ότι γίνεται μεγαλύτερος… ντόρος και δίνεται περισσότερη προσοχή απ’ όλους στα λεγόμενα ντέρμπι αλλά πιθανές νίκες σε τέτοιες έδρες δίνουν πρωτάθλημα. Δεν είχε άδικο. Διάγοντας την 4η σεζόν του στο μεγάλο λιμάνι καταλαβαίνει πόσο σπουδαίο είναι να κερδίζεις αυτά τα ματς. Στο Ηράκλειο, τη Λαμία, το Αγρίνιο επιβεβαιώνεις την ανωτερότητά σου, ακόμα κι αν οι νίκες σου δεν είναι πειστικές. Αντιθέτως, αν δεν κερδίσεις αυτά τα ματς «αιμορραγείς» βαθμολογικά και οι αντίπαλοι μυρίζουν το… αίμα και καταλαβαίνουν πως είσαι ευάλωτος. Είναι ξεκάθαρο πως το αποψινό ματς στο Θ.Βαρδινογιάννης είναι πάρα πολύ δύσκολο για τον Ολυμπιακό και δεν χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση.

ΥΓ: Μπάσκετ δεν είμαι ο αρμόδιος να κρίνω αλλά πολύ μου αρέσει αυτό που βλέπω από τον φετινό Ολυμπιακό. Μου αρέσει που έχουν αρχίσει να μοιάζουν ξανά με την ομάδα… Ταλιμπάν που ξέραμε, που πάλευε πάντα και παντού και μπορούσε να ανατρέψει ακόμα και τις πιο δύσκολες καταστάσεις. Αν είχε και 1-2 άλλους παίκτες στη θέση 1-2 από τους υπάρχοντες…

ΥΓ2: Πλησιάζει η μέρα που ο Ολυμπιακός θα αναγκαστεί να αποχαιρετίσει παίκτες που θα πάνε στο Κόπα Άφρικα και είναι ήδη σε εξέλιξη η αναζήτηση δύο παικτών που θα έρθουν για άμεση αλλά και πιο μελλοντική χρήση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News