ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ: Τώρα κατάλαβες πόσο σπουδαία ομάδα είναι αυτός ο Ολυμπιακός;

Στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του παρέδωσαν δωρεάν μαθήματα.

Να επαναληφθώ; Ας επαναληφθώ μπας και καταλάβουν επιτέλους και οι τελευταίοι κολλημένοι πόσο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ τεχνικός είναι ο Πέδρο Μαρτίνς και πόσο ΣΠΟΥΔΑΙΑ ομάδα είναι αυτός ο Ολυμπιακός που έχει δημιουργήσει. Και λέω σπουδαία ομάδα τον Ολυμπιακό όχι επειδή αυτή η «έκδοσή» του παίζει υπερ-θεαματικό ποδόσφαιρο. Τη χαρακτηρίζω έτσι επειδή συνιστά τον ορισμό της ΟΜΑΔΑΣ.

Εντυπωσιάστηκα ειλικρινά με τον τρόπο που διαχειρίστηκε ο Πορτογάλος τεχνικός τη δεδομένη κόπωση των παικτών του από τα τρία απαιτητικά ματς μέσα σε 6 μέρες. Πέμπτη ταξίδι στο Βέλγιο και ματς με την Αντβέρπ, Κυριακή ήρθε ο Άρης στο Γ.Καραϊσκάκη, Τετάρτη στο Περιστέρι για τον Ατρόμητο. Κι επειδή ο Μαρτίνς είναι προπονητής κανονικός και όχι καφενόβιος σαν όλους τους απέξω που σχολιάζουν στα αληθινά και ηλεκτρονικά (βλέπε social media) καφενεία με την (ψευδ)αίσθηση ότι ξέρουν τα πάντα, λειτούργησε ως τέτοιος.

Αποθέωσε την ομάδα για την αντίδραση και τη νίκη με τον Άρη μετά το κακό ματς της Αμβέρσας διευκρινίζοντας ότι δεν πάει να μας βγάλει τρελούς, ότι δηλαδή ο Ολυμπιακός έπαιξε μπαλάρα. Όπως είπε του άρεσε η αντίδραση και ο χαρακτήρας που «έβγαλαν» οι παίκτες του. Και παρότι δεν μεσολάβησαν παρά μόλις 2,5 24ώρα από το ματς με τον Άρη κι αυτό με τον Ατρόμητο, έβαλε τους ίδιους κι ας γνώριζε ότι δεν έχουν δυνάμεις για να τρέξουν και να πιέσουν σε όλο το ματς.

Γιατί; Επειδή θεωρεί ότι αυτή τη στιγμή μπορούν να του εξυπηρετήσουν το πλάνο. Δε νομίζω ότι κάνω λάθος λέγοντας ότι ο Μαρτίνς από επιλογή κράτησε λίγο τα… γκέμια της ομάδας του στην αρχή του ματς στο Περιστέρι. Έκανε… αναγνώριση εδάφους και περίμενε σαν… κόμπρα τη στιγμή για να χτυπήσει. Ο Λόπες στις δύο στιγμές που του παρουσιάστηκαν σούταρε άστοχα και ήρθε ύστερα η φάση του πέναλτι για το 0-1.

Μια φάση που την είδαμε copy paste στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Τότε ο Λαλά βρήκε με εξαιρετική κάθετη στην πλάτη της άμυνας τον Ελ Αραμπί. Τώρα βρήκε τον Αγκιμπού που κέρδισε το πέναλτι από τον Κυριάκο. Δεν έγινε τυχαία η φάση, δουλεύεται σχεδόν κάθε μέρα στην προπόνηση όπως είχαμε διευκρινίσει και τότε. Και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Μαρτίνς ήταν ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι η ομάδα του θα βάλει γκολ έτσι, μ’ αυτή τη μπαλιά του Λαλά. Και το έβαλε.

Ύστερα, με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, όταν ο Ατρόμητος επιχείρησε να ανέβει ψηλότερα να πιέσει και να… τολμήσει να απειλήσει, πάρτο και το δεύτερο με Λαλά, Αγκιμπού και Ελ Αραμπί να παίζουν κάθετα και να ανοίγουν σαν… βιτάμ στα δύο την άμυνα του Ατρομήτου. Μέσα σε λίγα αγωνιστικά λεπτά ο Ολυμπιακός καθάρισε ένα δύσκολο ματς. Και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ, να μη μείνει στο 0-3.

Έτσι γράφτηκε η ιστορία. Έτσι, όσοι έχουν μάτια και σκέψη ανοιχτή, καταλαβαίνουν τι σόι ομάδα είναι ο Ολυμπιακός. Μεγαλύτερο τεχνοκράτη και γνώστη πρωταθλητισμού δύσκολα συναντάς, όχι απλά στη χώρα μας, γενικώς στον κόσμο. Κι ας καθίσουν όσοι θέλουν ακόμα να συζητάνε για… φρου φρου και αρώματα ενώ ο Ολυμπιακός θ’ αρχίσει σιγά σιγά να σχεδιάζει φιέστα… 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News