ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ: Όταν Βαγγέλης Μαρινάκης και Πέδρο Μαρτίνς (ξανα)δώσουν τα χέρια

Το 2022 αναμένεται δύσκολο στην αρχή του αλλά πιθανότατα θα γίνει κάτι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό

Το 2022 είναι εδώ και η αυτονόητη ευχή που βγαίνει από κάθε χείλη είναι η ίδια που έβγαινε και πέρυσι στον ερχομό του 2021: να απαλλαγεί ο πλανήτης το συντομότερο από την πανδημία και να γυρίσουν οι ζωές μας σε κάποιας μορφής κανονικότητα. Με ευχές μόνο βεβαίως δεν βελτιώνονται τα πράγματα, απαιτούνται και ενέργειες. Και μιλάω για ενέργειες που αφορούν σε γενικότερες πολιτικές και στρατηγικές ΑΛΛΑ ΚΑΙ ατομικές. Πέρα από τι κάνουν οι άλλοι για μας, πρέπει κι εμείς μόνοι μας να φροντίζουμε και να προστατεύουμε τους εαυτούς μας. Κάθε άνθρωπος μπορεί με τη συμπεριφορά του να παίξει θετικό (ή στον αντίποδα αρνητικό) ρόλο στο να ξεμπερδέψουμε μια ώρα αρχύτερα με όλο αυτό που μας ταλαιπωρεί επί μία διετία και σχεδόν μας έχει κάνει να… ξεχάσουμε πως ήταν πριν οι ζωές μας.

Εστιάζοντας στα δικά μας, τα αθλητικά και δη τα ποδοσφαιρικά, το 2022 είναι ξεκάθαρο ότι θ’ αποτελέσει μια ακόμα χρονιά – δοκιμασία για τον Ολυμπιακό. Ήλπιζαν άπαντες στο μεγάλο λιμάνι πως μετά το δύσκολο πρώτο μισό της τρέχουσας σεζόν θα πάνε σε ένα ελαφρώς καλύτερο αλλά η πανδημία covid-19 δεν αποκλείεται, κατά πως φαίνεται, να ανακατώσει ξανά τα αγωνιστικά προγράμματα και να τα συμπτύξει για μία ακόμη φορά. Αυτό σημαίνει πως η δεδομένα μεγάλη συχνότητα αγώνων των ερυθρόλευκων μπορεί να γίνει μεγαλύτερη αν και εφόσον υπάρξουν αναβολές έστω και για λίγες μέρες.

Όπως και να ‘χει, για τους πρωταθλητές θα είναι κομβικό να συμβεί αυτό που φαίνεται 99% βέβαιο ότι θα συμβεί. Οι δύο κύριοι της φωτογραφίας να δώσουν ξανά τα χέρια τους και η συνεργασία τους που τελειώνει το ερχόμενο καλοκαίρι να συνεχιστεί και μετά απ’ αυτό. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Πέδρο Μαρτίνς, όπως αποκάλυψε ο δεύτερος με δήλωση προ ημερών, έχουν κάνει μια πρώτη κουβέντα στην οποία επιβεβαιώθηκε ότι παραμένει η αμοιβαία εκτίμηση και συμφώνησαν ότι θέλουν να συνεχίσουν μαζί και μετά το καλοκαίρι του 2022. Αν δοθούν ξανά τα χέρια θα γνωρίζουμε ότι ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να έχει τις συγκεκριμένες σταθερές του. Σταθερές που του έχουν χαρίσει δύο από τα πιο υπέροχα και αναμφισβήτητα πρωταθλήματά του (και πάει για τρίτο) και μερικές από τις πιο μεγάλες ευρωπαϊκές του στιγμές.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News