ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ: Γι’ αυτό διαπρέπουν οι παίκτες του Ολυμπιακού στην Premier League
Ο Σπύρος Γρομητσάρης εξηγεί γιατί οι παίκτες του Ολυμπιακού φεύγουν από το Ρέντη με μεταγραφή και τα καταφέρνουν στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου.
Τη σεζόν 2018/19 ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς ήταν 2ος σε τρέξιμο παίκτης της αγγλικής Premier League, δηλαδή στο κατά πολλούς κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Σε 26 ματς είχε τρέξει 305,6 χλμ. δηλαδή κατά μέσο όρο έτρεχε 11,7 χλμ. ανά ματς. Πρώτος με ελάχιστη διαφορά ήταν ο… βιονικός Ν’Κολό Καντέ της Τσέλσι με 306,7 χλμ. σε επίσης 26 εμφανίσεις. Ως γνωστόν ο Σέρβος χαφ μετακόμισε στην Κρίσταλ Πάλας της οποίας εξελίχθηκε σε βασικότατη μονάδα, έγινε και αρχηγός της, από τον Ολυμπιακό.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΖΟΣΕ ΣΑ: Αποθέωση στο Τwitter για την εμφάνιση στο «Ολντ Τράφορντ» – «Τζάμπα μεταγραφή» (pics)
Το βράδυ της Δευτέρας (3/1) θαύμασαν άπαντες τους Ζοσέ Σα και Ντανιέλ Ποντένσε να ηγούνται της Γουλβς στη σπουδαία και ιστορική νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ. Ο πρώτος κράτησε το μηδέν πίσω και γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο της ομάδας και ο δεύτερος αναδείχθηκε Man of the Match. Ως γνωστόν πέρασαν αμφότεροι από τις εγκαταστάσεις του Ρέντη και τον Ολυμπιακό όπως και ο Κώστας Τσιμίκας που θαυμάζουν άπαντες φέτος με τη Λίβερπουλ. Όπως είχε περάσει παλιότερα ο Κέβιν Μιραλάς απ’ όπου πήγε στην Αγγλία.
Και ο Αρτούρ Μαζουακού επίσης. Ναι και ο Χοσέ Χολέμπας μπορεί να μπει στη λίστα παρότι μεσολάβησε μια ενδιάμεση στάση στην Ιταλία και τη Ρόμα. Αλήθεια, πως γίνεται παίκτες από ένα πρωτάθλημα β’… διαλογής όπως το ελληνικό όχι απλά να μεταγράφονται αλλά και να πρωταγωνιστούν κιόλας στην Premier League; Η απάντηση είναι απλή: δεν μεταγράφονται από τη Super League αλλά από… τον Ολυμπιακό. Όχι, δεν υπάρχει καμία διάθεση για… παιχνίδι με τις λέξεις. Ο Ολυμπιακός συμμετέχει, αναγκαστικά, στην Super League αλλά δεν είναι μια τυπική ομάδα ανάλογη με τη στάθμη της εγχώριας λίγκας.
Σε τι διαφέρει; Στα πάντα. Στην τεχνογνωσία. Στον επαγγελματισμό. Στις μεθόδους. Στην προπόνηση. Για να αντέξει ένας παίκτης στους τρελούς ρυθμούς αγώνων Premier League και Champions League (ακόμα και στο Europa League πια το επίπεδο είναι ανάλογο) πρέπει να είναι καλά προπονημένος. Και οι παίκτες του Ολυμπιακού στα ματς τους, ειδικά στα ευρωπαϊκά γιατί παίζουν με αντιπάλους που δεν… χαλάνε τα ματς μένοντας πίσω αλλά παίζοντας φουλ επίθεση, καλύπτουν τέτοια χιλιόμετρα, σαν αυτά του Μιλιβόγεβιτς. Από 10,5 μέχρι και 11,5 χλμ.
Αλλά τι λέω; Υπάρχουν ουκ ολίγες προπονήσεις στο Ρέντη που μοιάζουν με αγώνες των άλλων ομάδων της ελληνικής Λίγκας. Αρκετά πρόσφατα είχε πει σε «πηγαδάκι» με παίκτη άλλης ομάδας βασικότατος παίκτης του Ολυμπιακού: πεθάναμε πάλι, 8 χλμ. τρέξιμο σε προπόνηση, ούτε ματς να είχαμε. Αυτό. Θέλετε άλλη εξήγηση;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Άρης: Τα... γνωστά «ντου» του Καρυπίδη - Την «έπεσε» στον Τσαγκαράκη και συνεχίζει να δυσφημεί το ελληνικό ποδόσφαιρο!
- Φουρνιέ: Ο Μπαρτζώκας βρήκε τον Ζιντάν του
- Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Η αποστολή των «ερυθρόλευκων» - Εκτός ο Εσε
- Κώστας Παπανικολάου: «Το καλεντάρι που έχει στηθεί από Ευρωλίγκα και FIBA είναι προβληματικό»
- Γερεμέγεφ: «Οι ιδέες του Ρουί Βιτόρια είναι περισσότερο επιθετικογενείς» - Σένκεφελντ: «Θετική αύρα ο Ρουί Βιτόρια»