ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ: Ο Καμαρά πρέπει να αποτελέσει την καλύτερη «μεταγραφή» του Γενάρη στον Ολυμπιακό

Ποιός να το πίστευε το καλοκαίρι ότι θα φτάναμε στο σημείο να λείπει στον Ολυμπιακό περισσότερο ο Αγκιμπού, υπάρχοντος του Μαντί Καμαρά…

Στην αρχή της σεζόν, όταν η… σκέψη «έφευγε» προς τον Γενάρη και το Κόπα Άφρικα άπαντες «έτρεμαν» στην ιδέα της (δεδομένης όπως θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα) αποχώρησης του Μαντί Καμαρά για να συμμετάσχει στη διοργάνωση με τη Γουϊνέα. Τότε στην ανησυχία δεν έβαζε κανείς τον έτερο Καμαρά, τον Αγκιμπού. Τώρα που το Κόπα Άφρικα είναι μπροστά μας και όσοι ήταν να φύγουν, έφυγαν, διαπιστώνουμε / θυμόμαστε ότι στο ποδόσφαιρο σίγουρος δεν μπορείς να είσαι ποτέ και για τίποτα.

Τελικά κλήθηκε ο μικρός και άσημος (τότε) Αγκιμπού και έμεινε εκτός εθνικής ο έμπειρος και διάσημος (Μαντί) που κοστολογείται πολλά εκατομμύρια ευρώ. Ήταν τέτοια η ανησυχία του Ολυμπιακού για την πιθανή απουσία του Μαντί που είχε προγραμματιστεί να γίνει μεταγραφή κεντρικού χαφ. Μια μεταγραφή που ακυρώθηκε εν τέλει αφού ο Μαντί έμεινε εκτός Γουϊνέας. Και φτάσαμε τώρα στο σημείο να αισθανόμαστε ότι λείπει πιο πολύ ο Αγκιμπού και αυτο το πολύπλευρο και γεμάτο ενέργεια παιχνίδι του αφού ο Μαντί εξακολουθεί να ψάχνει ακόμα τον καλό εαυτό του.

 

Ο Ολυμπιακός πληγώνεται από το πνευματικό ντεφορμάρισμα του Καμαρά

Έχω την αίσθηση, πια, ότι το ντεφορμάρισμα του Μαντί δεν είναι σωματικό αλλά βρίσκεται, κυρίως, στο μυαλό του. Κι επειδή το «χτύπημα», στον εγωϊσμό του, με τη μη κλήση στην Εθνική για το Κόπα Άφρικα έκανε τα πράγματα χειρότερα, ο Πέδρο Μαρτίνς επιχείρησε να του ανεβάσει το ηθικό μιλώντας του κατ’ ιδίαν. Ωστόσο το δείγμα γραφής με τον Απόλλωνα δεν ήταν αυτό που θα περίμενε κανείς. Με μια ομάδα τόσο χαμηλής στάθμης ο Μαντί έγινε αλλαγή στο ημίχρονο

Δεν χωράει αμφιβολία ότι αν καταφέρει να φορμαριστεί ο Καμαρά θα αποτελέσει την καλύτερη «μεταγραφή» του Ολυμπιακού τον Γενάρη. Γιατί ο καλός Καμαρά είναι επιδραστικός στο παιχνίδι των ερυθρολεύκων και συνεισφέρει αμυντικά και δημιουργικά. Ο Καμαρά που βλέπουμε, συνήθως, φέτος είναι ένας μέτριος συνηθισμένος χαφ. Και είναι καιρός να σταματήσει να «αδικεί» τον εαυτό του και την ομάδα που τον έχει κάνει αυτό που είναι σήμερα.

 

Να… θυμηθεί ποιός ήταν και τι του πρόσφερε ο Ολυμπιακός…

Ο μόνος τρόπος για να βρει τη φόρμα του ξανά ο Καμαρά είναι να… αδειάσει το μυαλό του από οτιδήποτε άλλο και να συγκεντρωθεί στο καθαρά αγωνιστικό. Θα τον βοηθήσει επίσης αν… θυμηθεί ποιός ήταν όταν ήρθε στον Ολυμπιακό και πόσο ευγνώμων (πρέπει να) αισθάνεται στην ομάδα του Πειραιά που του έδωσε την ευκαιρία από παίκτης β’ κατηγορίας της Γαλλίας να κατακτήσει τίτλους, να παίξει στο Champions League, να λύσει το βιοποριστικό και των… εγγόνων του και φυσικά να συζητιέται το όνομά του στις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες.  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΑΝΤΙ ΚΑΜΑΡΑ: Ο προπονητής της Γουινέας μίλησε για τον αποκλεισμό του – «έπρεπε να κάνει τις επιλογές του»

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News