ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ: Ο κύκλος του Μαρτίνς στον Ολυμπιακό θα κλείσει όταν…

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε την πλέον σαφή απάντηση σε όλους όσοι υποστήριζαν ότι έκλεισε ήδη ο κύκλος του Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό.

Τη φετινή σεζόν, μετά τον αποκλεισμό από τη Λουντογκόρετς στο Champions League και τις μέτριες (έως κακές) εμφανίσεις του Ολυμπιακού σε μερικά ματς, άκουγες από κόσμο σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ή διάβαζες σε ποσταρίσματα σε κοινωνικά δίκτυα και σχόλια σε σάιτ ότι μάλλον έκλεισε ο κύκλος του Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο της πειραϊκής ομάδας.

Έγινε σαφές πως τόσο εκείνος που πληρώνει και αποφασίζει, δηλαδή ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όσο και ο Πορτογάλος τεχνικός, θεωρούν ότι αυτό που άρχισε τον Απρίλη του 2018 έχει δρόμο μπροστά του. Έκαναν καλά; Μόνο ο χρόνος θα δώσει ασφαλή απάντηση. Αν με ρωτάτε, έκαναν πάρα πολύ καλά. Αν ο Μαρινάκης (και ο κάθε Μαρινάκης) αποφάσιζε με βάση τα όσα γράφονται σε κοινωνικά δίκτυα ή λέγονται σε ραδιόφωνα πιθανότατα θα έπρεπε να αλλάζει προπονητή κάθε μήνα και ρόστερ 2-3 φορές τη σεζόν. Ουσιαστικά την απόφαση για ανανέωση της συνεργασίας με τον Μαρτίνς δεν την πήρε ο… Μαρινάκης. Η… ποδοσφαιρική λογική την πήρε και κατά πως φαίνεται ο ιδιοκτήτης της ομάδας έχει μπόλικη τέτοια.

Ποιο λογικό επιχείρημα για «αντίο»;

Σοβαρά τώρα, ποιό αληθινά σοβαρό και λογικό επιχείρημα θα μπορούσε να παραθέσει κανείς προκειμένου να πείσει άλλους ότι ο 51χρονος τεχνικός δεν δικαιούνταν / άξιζε ανανέωση συμβολαίου; Ότι δεν παίζει ωραία μπάλα ο Ολυμπιακός που είναι στο +9β. και πάει φουλ για 3ο σερί πρωτάθλημα; Νομίζω πως όσο περισσότερο προσπαθείς να αποδείξεις το αυτονόητο, εκείνο χάνει την αξία του και εν τέλει αποδυναμώνεται. Ειλικρινά πιστεύω ότι απαγορεύεται να ανοίξει κανείς σοβαρή κουβέντα για το αν είναι πετυχημένος ο Μαρτίνς και το αν έπρεπε να ανανεώσει. Εξάλλου οι ίδιοι που τώρα επιθυμούν την καλή μπάλα, όταν ο Ολυμπιακός «πατούσε» τον ΠΑΟΚ στο Γ.Καραϊσκάκης την 1η σεζόν του Πέδρο στο λιμάνι αλλά έχανε με 1-0 χάρη στο απίθανο αυτογκόλ του Βούκοβιτς σου έλεγαν: ναι, αλλά τι να το κάνω που έχασα και είμαι πίσω στη βαθμολογία; 

Το κύμα αγανάκτησης για Βαλβέρδε

Κάποτε, μετά από μια ήττα του Ολυμπιακού στην Ξάνθη από γκολ του Βλαχοδήμου, υπήρχε… κύμα αγανάκτησης εις βάρος του Ερνέστο Βαλβέρδε το κεφάλι του οποίου ζητούσαν ουκ ολίγοι. Μάλιστα έχω την αίσθηση πως ο σημερινός Μαρινάκης δεν θα απομάκρυνε τον Ζαρντίμ τον Γενάρη του 2013. Εικασία κάνω, σίγουρος δεν μπορώ να είμαι, ενδεχομένως να υπήρχαν και πράγματα που δεν μάθαμε ποτέ και οδήγησαν στην απόλυση εκείνου του Πορτογάλου. Λογικό είναι ωστόσο να έχει αλλάξει ο Μαρινάκης αυτά τα 9 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει όπως έχω αλλάξει κι εγώ και προφανώς έχετε αλλάξει κι εσείς… Ο χρόνος που περνάει από πάνω μας λειαίνει τις όποιες «γωνίες» των συμπεριφορών και του χαρακτήρα μας.

Οι κύκλοι κλείνουν ακόμα κι αν δε θες… 

Πότε θα κλείσει ο κύκλος του τωρινού προπονητή στον Ολυμπιακό; Άν και όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα πάψει να τον εμπιστεύεται απόλυτα ως προπονητή και άνθρωπο όπως δήλωσε. Αν και όταν ο Πέδρο Μαρτίνς θα πάψει να αισθάνεται περήφανος γι’ αυτή τη θέση και ως οικογένειά του τον Ολυμπιακό. Όταν (κακά τα ψέματα, αυτά κρίνουν τα πάντα) τα αποτελέσματα θα πάψουν να είναι τα επιθυμητά όσο σκληρά και σωστά συνεχίσει να δουλεύει ο Πορτογάλος τεχνικός. Γιατί όντως κλείνουν οι κύκλοι ακόμα κι εκείνοι που δεν θέλουμε ποτέ να κλείσουν γιατί έτσι είναι η ζωή. Μέχρι να συμβεί αυτό, ας απολαύσουν όλοι ό,τι έχουν αυτή τη στιγμή και ας το εκτιμήσουν πριν να είναι πολύ αργά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News