Λίβερπουλ: Με μάτι που γυαλίζει κυνηγά το επικό... καρέ της κούπας!

Λίβερπουλ: Με μάτι που γυαλίζει κυνηγά το επικό… καρέ της κούπας! – «Καθάρισε» την πρόκριση με την Μπενφίκα στο Champions League και ετοιμάζεται για επική μονομαχία με τη Μάντσεστερ Σίτι για όλους τους τίτλους της χρονιάς

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι πήραν προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Champions League απέναντι σε Μπενφίκα (1-3) και Ατλέτικο Μαδρίτης (1-0) και πλέον ετοιμάζονται να μας χαρίσουν μια επική μονομαχία Γιούργκεν Κλοπ – Πεπ Γκουαρδιόλα για όλους τους τίτλους της σεζόν! 

Για να αντιληφθεί κανείς πόσο πολύ έχει εξελιχθεί η Λίβερπουλ στα χέρια του Γιούργκεν Κλοπ από τον Οκτώβριο του 2015, οι «κόκκινοι» έχουν φτάσει στο σημείο να δίνουν προημιτελικό Champions League με αντίπαλο μια ομάδα του ειδικού βάρους της Μπενφίκα και να μην υπάρχει ούτε ένας αγχωμένος φίλος τους απ’ άκρη σ’ άκρη του πλανήτη! 

Πιο πολύ άγχος είχαν οι οπαδοί των “reds” μην τραυματιστεί κάποιος εκ των βασικών παικτών ενόψει της τελικής σύγκρουσης με τη Μάντσεστερ Σίτι σε 2+1 ταμπλό (Premier League, Κύπελλο Αγγλίας και ενδεχομένως Champions League) και λιγότερο αν θα εξασφάλιζε η ομάδα τους την πρόκριση για τα ημιτελικά από το πρώτο παιχνίδι του «Ντα Λουζ». Το τελικό 1-3 στη Λισαβόνα ήρθε απλά να τους δικαιώσει πανηγυρικά! 

Στο Λίβερπουλ σκέφτονται το έπος που θα μείνει στην ιστορία

Είναι δεδομένο ότι άπαντες στο Μερσεϊσάιντ έχουν στο μυαλό τους πλέον το έπος του “quadruple” που θα τους καταστήσει αθάνατους στη βίβλο των θρυλικών επιτυχιών του συλλόγου του μεγάλου λιμανιού. Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Λίβερπουλ κυνηγά αρχές Απριλίου και τους τέσσερις τίτλους σε μια σεζόν (τον έναν, αυτόν του Λιγκ Καπ, τον έχει ήδη κατακτήσει), αλλά έχει την ατυχία να τους διεκδικεί απέναντι σε μια… πυρηνική μηχανή όπως είναι η Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα!

Με τις δύο ομάδες να τίθενται αντιμέτωπες μέσα σε διάστημα οκτώ ημερών σε δύο τελικούς (αρχής γενομένης από το απόγευμα της Κυριακής), ήταν ηλίου φαεινότερο ότι αμφότερες θα προσπαθούσαν να διαχειριστούν όσο το δυνατόν καλύτερα και σε επίπεδο φυσικών δυνάμεων, τους πρώτους τους προημιτελικούς απέναντι σε Μπενφίκα και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η Λίβερπουλ ουσιαστικά πέτυχε στο ακέραιο το στόχο της. Μπορεί η γκάφα του Κονατέ και η χαμηλή ταχύτητα του δευτέρου ημιχρόνου να έδωσαν την ευκαιρία στους Πορτογάλους να την απειλήσουν με ισοφάριση, ωστόσο το καταιγιστικό 2-0 του πρώτου ημιχρόνου είχε ουσιαστικά «καθαρίσει» την υπόθεση – πρόκριση από νωρίς.

Πως να ξεκουραστείς απέναντι στον Σιμεόνε; 

Σε αντίθεση με τον Κλοπ που απέσυρε από το 60’ Σαλάχ, Μανέ, Τιάγκο για να τους αποφορτίσει ενόψει των διαδοχικών ντέρμπι με τη Σίτι, ο Πεπ δεν είχε την πολυτέλεια να πάρει μεγάλα ρίσκα απέναντι στον Ντιέγκο Σιμεόνε. Οι πρωταθλητές Αγγλίας χρειάστηκε να ξοδέψουν κάθε ικμάδα των δυνάμεών τους για να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της επικίνδυνης επίσκεψής τους στη Μαδρίτη και το τελικό 1-0, τους δίνει μεγαλύτερο πλεονέκτημα απ’ ότι δείχνει η περιορισμένη έκταση του σκορ. 

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι από το βράδυ της Τρίτης βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση ενός ονειρεμένου σεναρίου μιας τριπλής μονομαχίας των δύο κορυφαίων προπονητών του πλανήτη για την κατάκτηση τριών τίτλων. Γιατί φανταστείτε μετά τη μετωπική τους σε πρωτάθλημα και κύπελλο Αγγλίας να ακολουθήσει και μια τρίτη στον τελικό του Champions League! Θα πρόκειται για ανεπανάληπτο ποδοσφαιρικό έπος!  

Προς το παρόν, πάντως, μόνο ο Κλοπ αισθάνεται βέβαιος ότι θα βρίσκεται στα ημιτελικά του Champions League. Ο Πεπ έχει μπροστά του μια ακόμη μάχη με τον «σκληρό» Σιμεόνε… 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News