Παναθηναϊκός: Έχει τη σωστή νοοτροπία, θέλει και τις σωστές αποφάσεις τον Γενάρη

EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο χορτάρι, η ποδοσφαιρική του νοοτροπία παραμένει ίδια, αλλά για να συνεχίσει τον πρωταθλητισμό θέλει το κάτι παραπάνω.

Η όλη φάση έμοιαζε με καλοκαιρινό φιλικό. Ο Παναθηναϊκός πήγε στο ματς με τη Χάποελ Μπερ Σεβά πρωτίστως για να… θυμηθεί το κορμί και το σώμα και έπειτα να κάνει αυτό που ξέρει καλά εφέτος: να κερδίζει. Το έκανε ξανά, κέρδίζει και στα φιλικά, η νοοτροπία νικητή που με κόπο «έχτισε» ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δύσκολα γκρεμίζεται.

Μέχρι εκεί, όμως. Το συγκεκριμένο φιλικό δεν ήταν κάτι άλλο πέρα από «ξεμούδιασμα» μετά από 2.5 εβδομάδες διακοπής. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε χωρίς τους περισσότερους από τους βασικούς του, έπαιξε με τρεις ποδοσφαιριστές που δύσκολα θα δουν ξανά ενδεκάδα, στο β’ μέρος έπαιξε με πολλούς από τους λεγόμενους «μικρούς». Οπερ σημαίνει πως αυτό δεν ήταν Παναθηναϊκός ως προς τα πρόσωπα και την κανονικότητα, παρά μόνο ως προς τη νοοτροπία, κυρίως στο β’ μέρος. Τρέξιμο, πίεση, γρήγορο ποδόσφαιρο.

Ο πρωταθλητισμός θέλει άμεση ενίσχυση

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο παράδοξο του πράγματος λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όχι πως του έκανε κακό η διακοπή, ίσα-ίσα θα του δώσει ανάσες και θα δώσει χρόνο στον Παλάσιος να επιστρέψει από τον τραυματισμό. Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Οι συνθήκες πρωταθλητισμού που ο ίδιος δημιούργησε με την εξαιρετική του πορεία στο πρώτο μισό καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να είναι πανέτοιμος με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Το θέμα δεν είναι αν θα πιάσει ξανά το πικ της απόδοσής του, προφανώς και θα το πιάσει, το θέμα είναι να γίνουν οι κινήσεις που πρέπει ώστε αυτό το πικ να έρθει νωρίτερα. Ναι, για μεταγραφές μιλάμε που είναι η προτεραιότητα στον Παναθηναϊκό για να διατηρηθεί στα επίπεδα και να αντέξει στον ανταγωνισμό.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα κάνει ό,τι πρέπει στο αγωνιστικό κομμάτι για να επανέλθει η ομάδα του στο ρυθμό που απαιτείται με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, θα πρέπει όμως να κάνει ό,τι πρέπει και στα μεταγραφικά για να καλύψει τα «θέλω» του και να ενισχύσει την ομάδα του και τις πιθανότητές της για τίτλο.

Ο Παναθηναϊκός έχει να δώσει ακόμη δύο παιχνίδια πρωταθλήματος προτού φύγει το 2022, άρα έχει ακόμη δύο παιχνίδια πρωταθλήματος και ένα κυπέλλου με αυτό το ρόστερ και αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Έπειτα θα μπει ο Γενάρης, οι υποχρεώσεις θα συνεχιστούν με συνεχόμενα ματς και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα μετά το Μουντιάλ. Εκεί, λοιπόν, χρειάζεται προσοχή για να μη πεταχτεί στα σκουπίδια η προσπάθεια και ό,τι κατάφερε ο Παναθηναϊκός. Μεταγραφές με παίκτες έτοιμους, που θα προσφέρουν άμεσα και θα τον ανεβάσουν επίπεδο.

Υγ: Η παρουσία των «μικρών» δείχνει πως ο Παναθηναϊκός έχει μέλλον. Περσινοί πρωταθλητές που πολλοί εξ αυτών δείχνουν πως μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας και ο Γιοβάνοβιτς οφείλει να «χτίσει» -εκτός του εφετινού πρωταθληματικού Παναθηναϊκού- και αυτού του μέλλοντος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News