Παναθηναϊκός: Τα συμπεράσματα από Κύπρο και το… καλάθι του πρωταθλητισμού

EUROKINISSI

Τα κέρδη του Παναθηναϊκού από τα φιλικά της Κύπρου, αυτά που είδε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ο βαθμός ετοιμότητας για την επανέναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

Ο Παναθηναϊκός γυρίζει από την Κύπρο και μπαίνει στον αστερισμό των επίσημων αγώνων. Δεν είναι μακριά, έρχεται το κύπελλο την άλλη εβδομάδα και το παιχνίδι με τον Βόλο, έπειτα ακολουθεί η επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Ο Γιοβάνοβιτς είδε αυτά που ήθελε από τα φιλικά επί κυπριακού εδάφους και βασικά είδε την ομάδα του να μπαίνει ξανά σε ρυθμούς κανονικότητας μετά τη διακοπή. Το βασικότερο, όμως, είναι πως είδε συγκεκριμένα πράγματα που έφεραν χαμόγελα και θα δυναμώσουν τον Παναθηναϊκό ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων και του αγωνιστικού «Γολγοθά» που ακολουθεί.

1. Λοντίγκιν: Έπαιξε, πήρε παιχνίδια… στα χέρια του, ετοιμάζεται για το ματς κυπέλλου με τον Βόλο. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον κράτησε ζεστό και του έδωσε χρόνο συμμετοχής, δίνοντας ταυτόχρονα ανάσες στον Μπρινιόλι. Ειρήσθω εν παρόδω ο Ιταλός μπήκε αλλαγή κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα και 20 δευτερόλεπτα μετά, ο αθεόφοβος, έκανε τρομερή επέμβαση κρατώντας το μηδέν.

2. Παλάσιος: Επέστρεψε από τον τραυματισμό και είναι έτοιμος να επιστρέψει και στα επίσημα του Παναθηναϊκού. Καμία ζημιά για τους «πράσινους» όσο διάστημα απουσίασε ο Αργεντινός, ο οποίος το μόνο που χρειάζεται πλέον είναι να επανέλθει στο επιθυμητό επίπεδο για να ηγηθεί της προσπάθειας του Παναθηναϊκού στο δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί.

3. Βέρμπιτς: Πολύ καλός με την Πάφο, θετικός και με τη Νέα Σαλαμίνα. Συνολικά ανεβασμένος, από τους καλύτερους στα φιλικά της Κύπρου, μένει να δούμε αν θα συνεχίσει το ίδιο και στα επίσημα. Τον καλό Βέρμπιτς δεν τον έχουμε δει ακόμα, κακά τα ψέματα. Με τον καλό Βέρμπιτς ο Παναθηναϊκός θα ανέβει κι άλλο επίπεδο.

4. Μπερνάρ: Ο Βραζιλιάνος έχει γίνει «παίκτης Γιοβάνοβιτς». Δεκάρι, με γρήγορη σκέψη, κάθετο ποδόσφαιρο, απελευθερωμένος και ανεβασμένος. Άργησε να μπει στην ομάδα, η άνοδός του ήρθε σιγά-σιγά και ό,τι είδαμε στα φιλικά της Κύπρου αφήνουν υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Για επιμύθιο, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός δείχνει πως είναι έτοιμος για να ξαναμπεί στη «μάχη», το σώμα και το μυαλό θυμήθηκαν και αυτό που απομένει (εκτός φυσικά της αποφυγής απωλειών στα ματς που ακολουθούν μέχρι να φύγει το 2022) είναι η μεταγραφική ενίσχυση. Μεταγραφές θα γίνουν, δεδομένα, αυτό που χρειάζεται είναι έτοιμους παίκτες. Μπες και παίξει, που λέμε στην καθομιλουμένη. Η κορυφή θέλει αγορές. Κάτι σαν «καλάθι του πρωταθλητισμού» για να είμαστε και στην επικαιρότητα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News