Παναθηναϊκός: Το «group therapy» του Γιοβάνοβιτς και το ντέρμπι των αποδείξεων

EUROKINISSI

Το «καμπανάκι» ακούστηκε κόντρα στον Λεβαδειακό, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει να προλάβει το κακό και ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται αγωνιστικά και ψυχολογικά για τη μεγάλη μάχη της Κυριακής.

Από εκείνο το 3-0 με τον Βόλο για το Κύπελλο έως το 0-1 στην έδρα του Λεβαδειακού μεσολάβησε ένα διάστημα που ο Παναθηναϊκός μέτρησε δύο συνεχόμενες απώλειες βαθμών, αλλά το σημαντικότερο μέτρησε τις δυνάμεις του ως προς τη συνολική του απόδοση. Ο Παναθηναϊκός προβληματίζει με την εικόνα που βγάζει στα τελευταία ματς, προβλημάτισε και στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, για πρώτη φορά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τόνισε τόσο ξεκάθαρα την κατάσταση της ομάδας του ακούγοντας να “ηχούν” τα καμπανάκια.

Να μη γίνουν τα “καμπανάκια”… καμπάνες

Αν βγάλουμε από την εξίσωση τον Ιωνικό, ένα ματς που ο Παναθηναϊκός “έβγαλε τα μάτια του” με τα ίδια του τα χέρια, κόντρα σε ΟΦΗ και Λεβαδειακό η εικόνα που έβγαλε στο χορτάρι δεν ήταν της ομάδας του αήττητου σερί και της πρωταθληματικής πορείας στην εφετινή Super League.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανέλαβε δράση και άρχισε τα… group therapy και τις συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές για να εντοπιστεί το ακριβές πρόβλημα και να βρεθεί το συντομότερο η λύση τώρα που τα πράγματα ζορίζουν και τα δύσκολα έρχονται. Το δυσκολότερο στο άμεσο μέλλον είναι το κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ, το +7 δεν το κάνει “do or die” ματς, το +4 θα το έκανε, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρόκειται για ένα κρίσιμο παιχνίδι που θα κρίνει πολλά, κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι.

Η ψυχολογική προετοιμασία από τον Γιοβάνοβιτς

Ο Σέρβος τεχνικός προετοιμάζει ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές του και συνάμα θέλει μέσω των συζητήσεων να δει που ακριβώς υφίσταται το πρόβλημα των αρνητικών εμφανίσεων του Παναθηναϊκού. Το να σου παίρνει την κατοχή ο Λεβαδειακός, είναι αρνητική εμφάνιση. Το να μη μπορείς να διασπάσεις την άμυνα του ΟΦΗ και να κάνεις μία φάση της προκοπής, είναι αρνητική εμφάνιση. Και επειδή τα κακά μαζεύονται, ο Γιοβάνοβιτς δεν θέλει να τριτώσουν ειδικά τώρα σε ένα ντέρμπι που θα ανάψει, ανάλογα με το αποτέλεσμα, η κουβέντα για το ποια από τις δύο είναι η καλύτερη ομάδα στο εφετινό πρωτάθλημα.

Οκ, ο Παναθηναϊκός δεν παίζει… εξωγήινο ποδόσφαιρο αλλά δεν έχει γευτεί την αναγνώριση που του αναλογεί βάσει της πορείας του. “Η ΑΕΚ τούτο, η ΑΕΚ το άλλο”, ναι αλλά η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή είναι στο -7 και επειδή τα νούμερα λένε πάντα την αλήθεια, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, ο Παναθηναϊκός είναι με το σπαθί του εκεί που βρίσκεται και κανένας δεν θα του το στερήσει.

Restart και απαντήσεις στη Νέα Φιλαδέλφεια

Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου επειδή ο Παναθηναϊκός βγάζει μία προβληματική εικόνα και φαίνεται να έχει “αδειάσει”, αλλά προτού γιγαντωθεί το θέμα ο Γιοβάνοβιτς καλά κάνει και θέλει να προλάβει καταστάσεις. Το ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι η ευκαιρία του restart, της… επανεμφάνισης του κανονικού Παναθηναϊκού. Είναι το παιχνίδι που μπορεί να πάρει τα πάνω του.

Σαν άλλος Terminator

Πάει για δύο αποτελέσματα, το +7 του δίνει αυτή την πολυτέλεια, τούτο δε σημαίνει πως δεν θα παίξει για να φύγει νικητής από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Αλλά για να το πετύχει πρέπει να αλλάξει πολλά και ήδη αυτή η διαδικασία ξεκίνησε από τον Σέρβο προπονητή αναζητώντας το “φάρμακο”. Το έχουμε ξαναγράψει, ο Παναθηναϊκός έχει να αντιμετωπίσει και αυτούς που προσπαθούν να αποδομήσουν την εφετινή του πορεία, σε αυτούς πρέπει πρώτα να απαντήσει στο ντέρμπι του “OPAP Arena”, σε αυτούς πρέπει να δείξει με εμφατικό τρόπο, σαν άλλος Terminator, πως “he’s back”.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News