Παναθηναϊκός: Σε ρόλο κυνηγού στο γήπεδο που ξυπνάει μνήμες πρωταθλήματος

Ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος να κυνηγήσει για πρώτη φορά την τρέχουσα σεζόν, κόντρα σε έναν αντίπαλο και σε ένα γήπεδο που φέρνει μνήμες από το 2010.

Έφτασε λοιπόν κι αυτή η ώρα. Που ο Παναθηναϊκός θα κυνηγάει και δεν θα το κυνηγάνε. Που ο Παναθηναϊκός θα πάει να αγωνιστεί υπό διαφορετικές συνθήκες απαιτήσεων και πίεσης. Που ο Παναθηναϊκός θα παίξει ένα “must win” παιχνίδι που θα παίξει σημαντικό ρόλο για την αντίδρασή του.

Ο Παναθηναϊκός παίζει απόψε στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα σε μία έδρα που έχει πάθει αρκετές ζημιές, αλλά και σε μία έδρα που του ξυπνάει μνήμες από το τελευταίο πρωτάθλημα και εκείνη τη νίκη με το γκολ του Βύντρα στο λασπωμένο τερέν που έφερε τους “πράσινους” πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου.

Ιδού η Τρίπολη…

Το αποψινό δεν θα φέρει τον Παναθηναϊκό πιο κοντά στο πρωτάθλημα, αλλά θα φέρει την αντίδραση για να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον καταραμένο Γενάρη. Ηττα από ΑΕΚ, ήττες από ΠΑΟΚ, αποκλεισμός από το κύπελλο, απογοήτευση και ένα ερωτηματικό να πλανάται: “αντέχει ο Παναθηναϊκός να διεκδικήσει έως τέλους τον τίτλο;”

Ιδού η Ρόδος, που λέει κι ο θυμόσοφος λαός. Ιδού η Τρίπολη, για να το παραφράσουμε. Ο Παναθηναϊκός πάει για πρώτη φορά σε παιχνίδι όντας πίσω στη βαθμολογία. Ας μην αναλύσουμε πώς χάθηκε το +8 και τι φταίει που από το βράδυ της Κυριακής είναι στη δεύτερη θέση, αλλά ας σταθούμε στο γεγονός ότι η ομάδα του Γιοβάνοβιτς δεν έχει ξαναπαίξει κάτω από τέτοιες συνθήκες.

Το παιχνίδι απέναντι στον Αστέρα είναι κρίσιμο όχι μόνο επειδή θα τον φέρει ξανά στην πρώτη θέση, αλλά γιατί η αντίδραση θα αποτελέσει απάντηση στους αντιπάλους και συνδιεκδικητές του τίτλου αναφορικά με τις ικανότητες και το λεγόμενο mentality αυτής της ομάδας.

Τώρα έχει λύσεις

Κι αν οι συνθήκες πριν το αποψινό παιχνίδι της Τρίπολης δημιουργούν υψηλή πίεση και πολλά “πρέπει” ταυτόχρονα μοιάζουν πολύ καλύτερες για τον Γιοβάνοβιτς σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Και Μαντσίνι και Κλέινχαϊσλερ και Πούχατς στα έξτρα όπλα για τον προπονητή του Παναθηναϊκού, έξτρα επιλογές στην πιο κρίσιμη καμπή του εφετινού πρωταθλήματος, πάνω που το τριφύλλι έμοιαζε να ξεμένει από… βενζίνη.

Ο Παναθηναϊκός θα πάει ενισχυμένος στην έδρα του Αστέρα, τουλάχιστον όσον αφορά στις μονάδες και την ποιότητα. Το αν θα πάει ενισχυμένος και με πίστη και θάρρος θα φανεί το βράδυ μετά το τέλος της αναμέτρησης. Υπάρχουν, όμως, οι προϋποθέσεις και οι προσδοκίες, ειδικά μετά την εμφάνιση του πρώτου μέρους στη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ. Επανήλθε ο σφυγμός του “ασθενή”.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News