Παναθηναϊκός: Θέλει επανεκκίνηση και επιστροφή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Γιοβάνοβιτς προβληματισμένος
EUROKINISSI

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για το «πράσινο» deja vu με την περσινή εικόνα και η ανάγκη για το comeback για να σταματήσει ο αγωνιστικός κατήφορος του Παναθηναϊκού.

Τελευταία νίκη αυτή κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, στις 15 Ιανουαρίου. Μόλις δύο, στο σύνολο, το 2023, σε 5 αγώνες πρωταθλήματος. Τρεις ήττες στα υπόλοιπα δύο παιχνίδια, οι δύο εκ των οποίων σερί από ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης. Από εκεί που μετρούσαμε τα αήττητα σερί και τα ρεκόρ που έσπαγαν, τώρα πήγαμε στην αντίπερα όχθη. Μεμψιμοιρία για τον Παναθηναϊκό που βυθίζεται και προκοπή δεν βρίσκει.

Ισως να το έχει η περίοδος. Και πέρυσι τέτοια εποχή ο Παναθηναϊκός μετρούσε αρνητικά αποτελέσματα, ο στόχος των πλέι οφ φαινόταν να χάνεται, η γκρίνια είχε γιγαντωθεί. Τέτοια μέρα, πέρυσι 2 Φεβρουαρίου, οι “πράσινοι” έχαναν 3-2 από τον ΟΦΗ στο “Γεντί Κουλέ”. Τέσσερις μέρες αργότερα έχαναν 2-1 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και στις 19 του ίδιου μήνα ερχόταν η “σφαλιάρα” από τον Παναιτωλικό του Γιάννη Αναστασίου.

Το «πράσινο» deja vu

Η κάμψη έμοιαζε ατελείωτη, ένα ιδιόμορφο deja vu με το εφετινό. Και ξάφνου ο Παναθηναϊκός αρχίζει σιγά-σιγά να παίρνει τα πάνω του και να χτίζει ένα σερί που όχι μόνο “κλείδωσε” τα πλέι οφ, αλλά μετά το πέρας και αυτών αναδείχθηκε ατύπως πρωταθλητής του μίνι πρωταθλήματος. Από τις 27 Φλεβάρη και το 3-0 επί της ΑΕΚ στο γήπεδο της Λεωφόρου μέχρι τις 17 Μαϊου ο Παναθηναϊκός μετρούσε 11 παιχνίδια αήττητος. Δεν έχασε από ΑΕΚ, νίκησε δύο φορές τον Ολυμπιακό, νίκησε και τον ΠΑΟΚ και τον Άρη, έκανε πρωταθληματική πορεία για να τερματιστεί το αήττητο στην Τούμπα σε ένα αδιάφορο παιχνίδι με τον Δικέφαλο του Βορρά (ήττα 2-1). Το κερασάκι στην τούρτα της περσινής χρονιάς το 1-0 επί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και η κατάκτηση του κυπέλλου.

Η μοναδική ελπίδα, το περσινό παράδειγμα

Και επιστρέφουμε στα εφετινά. Ο Παναθηναϊκός έκλεισε το 2022 αήττητος και μπήκε στη νέα σεζόν και στον β’ γύρο εντελώς διαφορετικός σε σχέση με το πρώτο μισό, διανύοντας μία παρατεταμένη περίοδο ντεφορμαρίσματος σε σημείο προβληματισμού. Ναι, υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες για το ντεφορμάρισμα, έχουν αναλυθεί, αλλά πλέον το θέμα μετατίθεται στο πότε θα σταματήσει ο κατήφορος.

Η περσινή εικόνα του τριφυλλιού την αντίστοιχη περίοδο και η επανεκκίνηση που ακολούθησε με το… πόδι στο γκάζι είναι αυτή τη στιγμή η μοναδική ελπίδα για να πιαστεί ο κόσμος της ομάδας από κάπου. Δεν γίνεται, κάποια στιγμή θα σταματήσει η αγωνιστική (και βαθμολογική) κατρακύλα και οι “πράσινοι” θα επανέλθουν στις… εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Αν επαναληφθεί το περσινό τότε ναι, ο Παναθηναϊκός μπορεί να χτυπήσει στα ίσια τον τίτλο παρά το γεγονός ότι τούτη τη στιγμή είναι το τέταρτο φαβορί στην τετράδα της κούρσας. Με το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός να έρχεται, τα ΑΕΚ-Ολυμπιακός και ΟΦΗ-ΑΕΚ να… περιμένουν και τον Παναθηναϊκό να έχει -θεωρητικά- πιο βατό πρόγραμμα, φυσικά και τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Όλα αυτά, όμως, είναι θεωρίες και είναι επιτακτική η ανάγκη επιστροφής του Παναθηναϊκού στην κανονικότητα του πρώτου γύρου. Οφείλει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να επαναλάβει το περσινό come back, ειδικά τώρα, στην πιο κρίσιμη φάση της χρονιάς. Αλλιώς στο τέλος αυτής θα λέμε για τον εκπληκτικό πρώτο γύρο όπως λέμε για τις μαυρόασπρες ιστορίες των παππούδων μας…

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News