Παναθηναϊκός: Ωρα να μετρήσει τις δυνάμεις του… χωρίς μεζούρες

Σπόραρ Αρης
EUROKINISSI

Η διεκδίκηση της νίκης κόντρα στον Άρη είναι το αυτονόητο για τον Παναθηναϊκό, αν αυτή έρθει θα είναι περισσότερα τα κέρδη από τους 3 βαθμούς.

Εν μέσω μετρήσεων δοκαριών, μεζούρας, ανακοινώσεων και ημιτελικού κυπέλλου με ό,τι αυτός άφησε, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην πλεονεκτική θέση αυτή τη στιγμή να είναι παρατηρητής των γεγονότων χωρίς να έχει μπει στο κυκεώνα που έχει δημιουργηθεί. Ακόμα και η (ολόσωστη) ανακοίνωση κατά της ΑΕΚ δεν άνοιξε «μέτωπο» με τους «κιτρινόμαυρους» (τουλάχιστον δημοσίως γιατί έτσι κι αλλιώς υπάρχει μία ψυχρασία που έλεγε και ο Χατζηχρήστος στον Ζήκο) και πέρασε χωρίς να γιγαντώσει το πολεμικό κλίμα. Τουλάχιστον προς το παρόν, το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα… και βοήθειά μας.

Δύο ομάδες «πληγωμένες»

Υπό αυτές τις συνθήκες και με το επίκεντρο του ενδιαφέροντος να είναι αλλού, ο Παναθηναϊκός πάει να παίξει στο «Βικελίδης» με τον «πληγωμένο» Άρη ένα ματς ευκαιριών και αποδείξεων. Ευκαιριών για να πάρει ένα μεγάλο αποτέλεσμα και να βγάλει ένα δύσκολο ματς από το πρόγραμμα μέχρι τη λήξη της κανονικής περιόδου και αποδείξεων για να δείξει σε όλους που είναι εδώ και δύσκολα… θα ξεμπερδέψουν μαζί του.

Η μεγάλη παγίδα για τον Παναθηναϊκό, πέραν της δεδομένης δυσκολίας της συγκεκριμένης αναμέτρησης, είναι αυτό που γράφτηκε πιο πάνω, ο «πληγωμένος» Άρης. Μία ομάδα που θυμίζει λίγο από… Παναθηναϊκό στην αγωνιστική του κρίση, που μετράει συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, που ψάχνει το μεγάλο αποτέλεσμα για να πάρει την απαιτούμενη ώθηση για τη συνέχεια.

Για 24 ώρες, με διπλό στη Θεσσαλονίκη, ο Παναθηναϊκός θα γεννήσει το απαιτούμενο (σε πρωταθλητισμό) άγχος στους αντιπάλους και θα «βροντοφωνάξει» πως είναι και αυτός εδώ.

Ό,τι ακριβώς αναζητούν στη Θεσσαλονίκη οι «πράσινοι» θέλει και ο Άρης, την ίδια ώρα που AEK και Ολυμπιακός θα έχουν εύκολες αποστολές με Λεβαδδειακό και Παναιτωλικό αντίστοιχα, ενώ ο ΠΑΟΚ θα πάει στην έδρα του πάντα επικίνδυνου (και… αχώνευτου κατά τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη) Αστέρα Τρίπολης.

Τέτοια ματς σε σπρώχνουν στον τίτλο

Με διπλό στο «Βικελίδης» ο Παναθηναϊκός θα βρίσκεται για 24 ώρες στο +5, με εκκρεμότητα φυσικά τη τύχη του αγώνα Ατρόμητος-ΑΕΚ. Για 24 ώρες, με διπλό στη Θεσσαλονίκη, ο Παναθηναϊκός θα γεννήσει το απαιτούμενο (σε πρωταθλητισμό) άγχος στους αντιπάλους και θα «βροντοφωνάξει» πως είναι και αυτός εδώ.

Η διεκδίκηση της νίκης είναι το αυτονόητο για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αν αυτή έρθει θα είναι περισσότερα τα κέρδη από τους 3 βαθμούς. Γεμίζει ξανά την ομάδα με αυτοπεποίθηση, ζεσταίνει τον κόσμο και βάζει στο «τριπάκι» τους συνδιεκδικητές του τίτλου, οι οποίοι τούτη την ώρα έχουν αναδείξει ως… 4ο φαβορί του πρωταθλήματος τον Παναθηναϊκό.

Και όσο κι αν είναι καρακλισεδιάρικο, για να κατακτήσεις τον τίτλο θέλεις τέτοιες νίκες. Τις μεγάλες, εκείνες που μετράς τις δυνάμεις σου. Χωρίς μεζούρες…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News