Παναθηναϊκός: Ο Παλάσιος θα ηγηθεί της «μάχης» στο ντέρμπι

EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει το Σάββατο στο ντέρμπι έχοντας δύο back to back αγώνες όπου ο Παλάσιος ήταν εκ των πρωταγωνιστών. Ο Αργεντινός επιστρέφει στο σημείο που ο Παναθηναϊκός τον έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ.

Ο φετινός Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι μία ομάδα που λειτουργεί συνολικά στο χορτάρι, πάνω στο πλάνο του προπονητή, αλλά έχει και τους game changers που θέτουν τους όρους κάθε αγώνα. Πριν από τον τραυματισμό ήταν ο Αϊτόρ, στη συνέχεια βγήκε μπροστά ο Σεμπάστιαν Παλάσιος και όταν ήρθε η κάμψη του Αργεντινού φάνηκε και το πρόβλημα του τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει το Σάββατο στο γήπεδο Καραϊσκάκη έχοντας δύο back to back αγώνες όπου ο Παλάσιος ήταν εκ των πρωταγωνιστών. Νικητήριο γκολ στο «Βικελίδης», έστω κι αν χρειάστηκε αρκετή δόση τύχης, ασίστ, κερδισμένο πέναλτι, κερδισμένη αποβολή, βάλε και δοκάρια κυρ Στέφανε, θα το κάψουμε απόψε, στο ματς του Σαββάτου με τον Βόλο. Μετά από καιρό και για να γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι από το παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό και το επιβλητικό 1-5, είχε να κάνει τέτοια total εμφάνιση ο Παλάσιος. Εμφάνιση MVP που «έγραψε» ο ίδιος την ιστορία των αναμετρήσεων.

Κι εδώ ακριβώς είναι το ζουμί γιατί ο Αργεντινός εξτρέμ του Παναθηναϊκού επιστρέφει στις καλές εμφανίσεις πάνω στην πιο κρίσιμη φάση του πρωταθλήματος και δη στο πιο κρίσιμο ντέρμπι, αυτό με τον Ολυμπιακό.

Τα ντέρμπι τα κρίνουν οι πρωταγωνιστές

Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω χρωστάει μία καλή εμφάνιση κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο, αφού στο αντίστοιχο του πρώτου γύρου δεν βοήθησε, το πάλεψε, δούλεψε, δεν το έβαλε κάτω, αντιλήφθηκε ότι απέχει πολύ από τον πραγματικό του εαυτό και έφτασε η στιγμή που παίρνει πίσω ό,τι έχασε το τελευταίο διάστημα. Και λόγω του τραυματισμού του, αλλά και λόγω των μέτριων εμφανίσεων μετά από την επιστροφή του στη δράση.

Τα ντέρμπι λένε τα κρίνουν οι πρωταγωνιστές. Οι ποδοσφαιριστές με χαρακτήρα και αυτοπεποίθηση, το κλισέ αναφέρει ότι τα μεγάλα ματς είναι για τους μεγάλους παίκτες. Ο Παλάσιος έχει αφήσει το αποτύπωμά του στο φαληρικό γήπεδο με το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε πέρυσι στο ντέρμπι των πλέι οφ, φέτος καλείται ξανά να «τραβήξει» τον Παναθηναϊκό προς τη νίκη. Μία νίκη που γνωρίζουν άπαντες τη σημασία της ακόμα κι αν -με τα πλέι οφ να έρχονται- δεν θα κρίνει απολύτως τίποτα.

Η στήριξη του Γιοβάνοβιτς

Το σημαντικό με ποδοσφαιριστές σαν τον Αργεντινό είναι η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του. Από πέρυσι όταν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέμενε για να αποκτηθεί μέχρι και τον χρόνο που του έδωσε (και απαιτείται για τους Λατίνους που «μετακομίζουν» στην Ευρώπη) για να προσαρμοστεί μέχρι φέτος που είχε ηγετικό ρόλο στους «πράσινους», ο Παλάσιος ήταν πάντα ένα σημαντικότατο μέλος για τον Παναθηναϊκό και το κινητήριο γρανάζι στη λειτουργία της ομάδας στο χορτάρι.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τέτοιους παίκτες σε παιχνίδια σαν αυτό του προσεχούς Σαββάτου. Παλάσιος, αισίως και Μαντσίνι, πρωταγωνιστές σε μία ομάδα που είχε ανάγκη από τέτοιους όταν το +8 έγινε -2 στον δύσκολο Γενάρη. Οι «πράσινοι» μπορεί να μη τρομάζουν με τις εμφανίσεις τους, αλλά παραμένουν ένα συνεπέστατο σύνολο που παραμένει εκ των φαβορί για τον τίτλο. Και τώρα που τα… γάλατα σφίγγουν όπως λέει κι ο θυμόσοφος λαός, οι προσωπικότητες είναι αυτές που θα ηγηθούν της προσπάθειας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News