Παναθηναϊκός: Πάνω σε αυτή τη χρονιά να «χτίσει» για την επόμενη

EUROKINISSI

Η εφετινή πορεία είναι ένα case study για τη συνέχεια του Παναθηναϊκού, την επόμενη σεζόν, αλλά και τα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Λίγο πρόωρη η κουβέντα, νομίζετε; Καθόλου.

To ντέρμπι στο Καραϊσκάκη δεν έκρινε την εφετινή χρονιά για τον Παναθηναϊκό, αλλά η εικόνα της ομάδας κρίνει την ανεπάρκεια της σε σχέση με τους ανταγωνιστικές. Βλέπετε, με εμφανίσεις σαν αυτές στο Φάληρο γιγαντώνεται η κουβέντα κατά πόσο ενίσχυθηκε τελικά ο Παναθηναϊκός όχι μόνο τον Γενάρη, αλλά και το περασμένο καλοκαίρι.

Από τη στιγμή που στην κουβέντα μπαίνουν παίκτες που έφυγαν από τους «πράσινους», αλλά ο κόσμος τους νοσταλγεί (βλέπε, για παράδειγμα, Γκατσίνοβιτς και Βιγιαφάνες) κάτι δεν έχει γίνει καλά. Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δείχνει ομάδα που δεν έχει λύσεις στα χαφ -όχι ποσοτικές αλλά ποιοτικές- τότε μάλλον κάτι δεν έχει γίνει καλά.

Έχουμε ακόμα δύο ματς για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και ακόμη 10 για τα πλέι οφ. Χρόνος για να μπει τέλος στην όποια γκρίνια, υπάρχει. Χρόνος υπάρχει και για να φύγουν τα όποια σύννεφα πάνω από ολόκληρο τον οργανισμό που μπαίνει στην τελική ευθεία της «μάχης» και δείχνει πιο αδύναμος από τις άλλες ομάδες. Εδώ ακριβώς είναι ο φόβος που αναπτύσσεται σε παιχνίδια σαν κι αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό το περασμένο Σάββατο.

Το θέμα δεν είναι να κριθεί το αύριο ανάλογα με το φινάλε της τρέχουσας σεζόν, αλλά να έρθουν οι «τσιμεντοενέσεις» ανεξαρτήτως επιλόγου για να δώσουν την απαραίτητη ώθηση για τα επόμενα χρόνια.

Τούτη τη στιγμή ο Παναθηναϊκός δίνει τον αγώνα του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος όντας ένα από τα φαβορί, όσο κι αν δεν το λένε ή δεν το παραδέχονται οι αντίπαλοι. Ανεξάρτητα από την κατάληξη της χρονιάς, η εφετινή πορεία είναι ένα case study για τη συνέχεια, την επόμενη, αλλά και τα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Λίγο πρόωρη η κουβέντα, νομίζετε; Καθόλου.

Το άμεσο είναι το πρωτάθλημα, ο στόχος της κατάκτησης. Έπειτα ακολουθεί το αύριο, η επόμενη μέρα, ο απολογισμός και ό,τι χρειάζεται για το βήμα παραπάνω. Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι αυτό το βήμα παραπάνω, το αύριο να κριθεί ανάλογα το φινάλε της τρέχουσας σεζόν, αλλά να έρθουν οι «τσιμεντοενέσεις» ανεξαρτήτως επιλόγου για να δώσουν την απαραίτητη ώθηση.

Από πέρυσι με τον Γιοβάνοβιτς στον πάγκο άρχισε μία μεγάλη προσπάθεια για να επανέλθει ο Παναθηναϊκός στην κανονικότητα. Εφέτος ίσως το βήμα να έγινε άλμα με τη διεκδίκηση του τίτλου, ωστόσο ακόμα κι αν ο πρωταθλητισμός ήρθε, ίσως, νωρίτερα από το αναμενόμενο δεν σημαίνει ότι πρέπει να διαφοροποιηθεί κάτι ως προς το πρότζεκτ.

Το πρότζεκτ είναι να μεγαλώσει ο Παναθηναϊκός, ουχί να γίνει μία φωτοβολίδα. Πρότζεκτ είναι να ενισχυθεί η εφετινή βάση της ομάδας είτε πάρει είτε χάσει το πρωτάθλημα. Αυτό που γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια με μπροστάρη τον Γιοβάνοβιτς να είναι η αφετηρία και όχι κάτι με πρόωρη ημερομηνία λήξη. Και το βασικότερο: η συνέχεια να μη κριθεί από το φινάλε της τρέχουσας σεζόν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News