Παναθηναϊκός: Ένα χρυσό αγαλματάκι για τον Φώτη Ιωαννίδη!

EUROKINISSI

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για τον σεμνό και ταπεινό Φώτη Ιωαννίδη που έφερε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση και τον ξελάσπωσε αρκετές φορές στην κανονική διάρκεια.

Η δουλειά έγινε, ο Παναθηναϊκός πέρασε από το Περιστέρι και μπαίνει στα πλέι οφ από την πρώτη θέση έχοντας ένα μικρό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων.

Αυτό από μόνο του συνιστά νίκη για τους «πράσινους» που ξεκίνησαν τη σεζόν με το κεφάλι χαμηλά, χωρίς πολλά λόγια, χωρίς… εξωγήινο ποδόσφαιρο και έφτασαν να ανατρέψουν τα προγνωστικά και να υπερβάλουν εαυτούς για να φτάσουν στην κορυφή διατηρώντας ακέραιες τις ελπίδες τους για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Ιωαννίδης δεν έγινε… Εμπαπέ ούτε ο Παναθηναϊκός έγινε… Παρί

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε σε κανένα σημείο της κανονικής διάρκειας έπαρση ούτε αυτοχαρακτηρίστηκε ως Ρεάλ Μαδρίτης ή Παρί Σεν Ζερμέν. Ούτε ο Φώτης Ιωαννίδης χαρακτηρίστηκε… Εμπαπέ ή Χάαλαντ, αλλά με ταπεινότητα, όπως όλος ο οργανισμός, δούλεψε, απέκτησε αυτοπεποίθηση, κέρδισε με το σπαθί του θέση στην ενδεκάδα και χθες «έγραψε» το διπλό.

Και επειδή είχαμε και τα Όσκαρ, του αξίζει ένα πρώτου ανδρικού ρόλου για ό,τι έκανε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Μη κοιτάτε μόνο τους αριθμούς, κοιτάξτε τη συνολική εικόνα και πως ο 23χρονος φορ «σήκωσε» στις πλάτες του τον Παναθηναίκό ότι χρειάστηκε.

Η εφετινή του πορεία προς τα δίχτυα ξεκίνησε με το γκολ που σημείωσε στο 3-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Στο ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Ολυμπιακό ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι που έσωσε την παρτίδα και χάρισε στους «πράσινους» τον βαθμό. Με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, σε μία μέτρια βραδιά για τον Παναθηναϊκό, σκόραρε το γκολ της νίκης. Γκολ και με τον Ατρόμητο εντός έδρας, γκολ και με τον ΟΦΗ στις καθυστερήσεις δίνοντας τον βαθμό στην ομάδα του κόντρα στους Κρητικούς.

Ασίστ με τη Λαμία, ασίστ στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη, έτοιμο γκολ στον Μαντσίνι, δύο γκολ στη χθεσινή αναμέτρηση με τον Ατρόμητο.

Σεμνός, ταπεινός και… λυτρωτής

And the winner is, ως είθισται να λένε οι Αμερικάνοι στη μεγάλη κινηματογραφική τους βραδιά. Πρώτου ανδρικού ρόλου, το αουτσάιντερ ίσως, σε μία πρωταθληματική χρονιά για τον Παναθηναϊκό.

Δεν είναι ο φορ που θα πωρώσει την εξέδρα, αλλά είναι το «μηχανάκι» που θα κάνει τη δουλειά του όταν πρέπει. Ακόμα κι αν αυτό το «7» που φοράει στην πλάτη είναι βαρύ και μαζί φοράει κι όλη την ιστορία του συγκεκριμένου αριθμού.

Οταν ο Σπόραρ «κόλλησε» και δεν έδωσε στον Παναθηναϊκό τα γκολ που χρειαζόταν, ο Φώτης Ιωαννίδης ήταν εκεί. Και το βράδυ της Κυριακής έφερε στην πρώτη θέση την ομάδα του σε συνδυασμό με το «δώρο» του «αιωνίου» αντιπάλου, Ολυμπιακού, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ειρήσθω εν παρόδω, ο πατέρας του Φώτη, Βασίλης, φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα, σε αυτά τα περίεργα παιχνίδια της μοίρας.

Ο Παναθηναϊκός, αλλά και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής θα συνεχίσουν με την ίδια ταπεινότητα και στα πλέι οφ. Χωρίς έπαρση, με το μυαλό στο χορτάρι, παιχνίδι με παιχνίδι για το ιδανικό φινάλε. Τίποτα δεν έχει κριθεί, όλοι ξέρουν πως τα πλέι οφ θα είναι… ροντέο, αλλά ο σοβαρός Παναθηναϊκός δεν έχει να φοβάται κανέναν. Ούτε τους… εξωγήινους.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News