Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς δεν έχει άλλες τρίχες να ασπρίσουν με αυτά που είδε

EUROKINISSI - SPORTDAY

Ο Σταύρος Καραΐνδρος σχολιάζει τον μαχητικό Παναθηναϊκό του ντέρμπι με την ΑΕΚ, τον επικίνδυνο Νταμπάνοβιτς και αναρωτιέται πώς θα τελειώσουν τα πλέι οφ…

Ο Παναθηναϊκός έχασε δύο βαθμούς στη Νέα Φιλαδέλφεια και έχασε την ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚ. Έχασε, δεν πήρε βαθμό. Τον έκλεψαν. Το VAR και o ανεκδιήγητος και επικίνδυνος Νταμπάνοβιτς τον οποίο επέλεξαν τα σαΐνια για να διευθύνει ένα κρίσιμο ντέρμπι, δήθεν ως ελίτ, δήθεν ότι οι ξένοι είναι οι καλύτεροι.

Τρομάρα μας…

Tρομάρα μας που θέλουμε και πλέι οφ, τρομάρα μας που θέλουμε πρωτάθλημα να το διεκδικούν τέσσερις ομάδες, τρομάρα μας που λέμε για το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών όταν δεν έχουμε τα αυτονόητα και τις δικλείδες ασφαλείας όχι μόνο για να διεξαχθεί υπό ίσους όρους, αλλά για να τελειώσει ομαλά.

Ο Άμραμπατ σε δύο φάσεις έπρεπε να αποβληθεί. Το χέρι του Χατζισαφί για άγνωστο λόγο δεν δόθηκε πέναλτι και στο φινάλε το κερασάκι στην τούρτα με τον Μαυροβούνιο διαιτητή να δίνει πέναλτι την κλωτσιά του Αραούχο στον Παλάσιος. Απόφαση που άλλαξε χωρίς να πάει στο VAR γιατί υποθέτουμε πως από τo VAR θα του ψιθύρισαν στο αυτί: «ρε, είσαι τρελός ρε;»

Την ΑΕΚ βρήκε τρόπο να την εξοντώσει, τον διαιτητή όχι

Τι ντέρμπι να σχολιάσουμε ότι ο διαιτητής αλλοιώνει το αποτέλεσμα και τις συνθήκες διεξαγωγής του; Τι ντέρμπι να σχολιάσουμε όταν οι όροι ήταν άνισοι και ο Παναθηναϊκός είχε να αντιμετωπίσει κυρίως τη διαιτησία; Γιατί την ΑΕΚ βρήκε τρόπο να την αντιμετωπίσει και το έκανε μία χαρά, πλην της φάσης του Ρότα, άλλη δεν είδαμε να τον απειλεί. Αντίθετα, αν δεν υπήρχε ο τρομερός Αθανασιάδης στην τριπλή φάση στο ξεκίνημα του β’ μέρους, θα μιλούσαμε για εντελώς διαφορετικό παιχνίδι.

Για να φτάσει στο σημείο ο πάντα ήρεμος και σοφός στα λόγια του, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, να μιλάει για τη διαιτησία, καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση βρίσκεται ολάκερος ο οργανισμός του Παναθηναϊκού: «Εφόσον φέρνουμε διαιτητές από το εξωτερικό να σφυρίξουν, τότε πρέπει να είναι σε υψηλότερο επίπεδο», είπε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού που δεν έχει άλλες τρίχες στην κεφαλή για να του ασπρίσουν με αυτά που είδε στο χορτάρι της OPAP Arena.

Ο πολιτισμός του Γιοβάνοβιτς

Ο Γιοβάνοβιτς θα είναι πάντα εκεί, το ηρεμιστικό σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο ποδοσφαιρικός πολιτισμός του να απλώνεται μπροστά σε κάθε εμπόδιο που θα παρουσιαστεί στην ομάδα του, γιατί σίγουρα θα παρουσιαστούν κι άλλα, είναι ξεκάθαρο πλέον πως οι «πράσινοι» μπήκαν στα πλέι οφ σαν πρόβατο στη σφαγή. Ο Γιοβάνοβιτς θα είναι πάντα εκεί για να φτιάχνει ομάδα που θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για κατάκτηση του τίτλου, ακόμα και κόντρα σε όλους και όλα.

Αυτό έκανε και στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με εμφάνιση ομάδας που όχι απλώς διεκδικεί το πρωτάθλημα, αλλά το θέλει και το «φωνάζει» και ξέρει πως να το κατακτήσει. Ο Παναθηναϊκός πήγε να παίξει στην έδρα του βασικού ανταγωνιστή για να κάνει μία εμφατική εμφάνιση και να πάρει το διπλό που θα διαφοροποιούσε εντελώς τις συνθήκες και τα δεδομένα των πλέι οφ.

Να προστατευτεί η δουλειά του Γιοβάνοβιτς

Δεν το κατάφερε γιατί ήταν άστοχος, δεν το κατάφερε γιατί ο διαιτητής αλλοίωσε τη φυσική ροή του αγώνα. Δεν το κατάφερε και έχασε δύο βαθμούς, για να επιστρέψουμε στην αρχή του κειμένου. Αυτά τα πλέι οφ θέλουν τέτοιες εμφανίσεις, ξεκάθαρες, χωρίς ερωτηματικά και χωρίς περιθώρια να αμφισβητηθούν οι δυνατότητες. Σε αυτό το σκέλος είναι κερδισμένος, σε όλα τα υπόλοιπα είναι χαμένος. Ο Παναθηναϊκός οφείλει να πάει παραπέρα των ανακοινώσεων στο ημίχρονο, η διοίκηση να διαφυλάξει την προσπάθεια των παικτών του Γιοβάνοβιτς για να έχουμε ομαλά πλέι οφ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News