Παναθηναϊκός: Η «διαβολοβδομάδα» δίνει το πρωτάθλημα

EUROKINISSI

Ο Σταύρος Καραΐνδρος εξηγεί γιατί οι προσεχείς δύο αγωνιστικές μπορούν να δώσουν μεγάλο αβαντάζ στον Παναθηναϊκό στο δρόμο προς τον τίτλο.

Επανέναρξη των πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός έχει αφήσει προ πολλού την ΑΕΚ και ό,τι έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια και επικεντρώνεται στα επόμενα και δη τα δύο. Back to back αναμετρήσεις, με Βόλο εντός, με Άρη εκτός, σε διάστημα λίγων ημερών, η «πράσινη διαβολοβδομάδα», αυτή που θα κρίνει τον τίτλο.

Προτρέχουμε; Υπερβάλλουμε; Παναθηναϊκός-Βόλος την Κυριακή, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και Ολυμπιακός-Άρης από την άλλη. Άρης-Παναθηναϊκός την προσεχή Τετάρτη, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και Βόλος-ΑΕΚ από την άλλη. Ο Παναθηναϊκός είναι στο +2 από την ΑΕΚ, αλλά δεν είναι μόνο οι «κιτρινόμαυροι» στην εξίσωση. Το +3 από τον Ολυμπιακό και το +5 από τον ΠΑΟΚ δε δίνουν περιθώρια χαλάρωσης, εξ ου το περιβόητο καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών που επαναλαμβάνουμε σε λούπα άπαντες.

Οι 6 βαθμοί σε Λεωφόρο και «Βικελίδης» είναι το επιτακτικό του πράγματος, οι 4 το ικανοποιητικό, οτιδήποτε λιγότερο είναι το αποτυχημένο.

Τα προσεχή δύο ματς για τους «πράσινους» είναι «τελικοί», όπως κάθε παιχνίδι αυτών των πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός τώρα έχει μπροστά του τη θεωρητική «εύκολη» δυάδα αγώνων, το εύκολη σε πολλά, μα πάρα πολλά εισαγωγικά. Έπειτα ακολουθούν τα ντέρμπι. Οι 6 βαθμοί σε Λεωφόρο και «Βικελίδης» είναι το επιτακτικό του πράγματος, οι 4 το ικανοποιητικό, οτιδήποτε λιγότερο είναι το αποτυχημένο.

Οι ευκαιρίες δε χάνονται

Με αυτό το πρόγραμμα και με δύο συνεχόμενα ντέρμπι, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, που σημαίνει ότι οι από κάτω στη βαθμολογία θα χάσουν βαθμούς, ο Παναθηναϊκός οφείλει να κοιτάζει το «2 στα 2» Κυριακή-Τετάρτη, αν θέλει να συνεχίσει να λέει ότι πηγαίνει για πρωτάθλημα. Είναι οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο δρόμο προς την κορυφή, αυτή που άρπαξαν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των πλέι οφ μετά την ισοπαλία στην OPAP Arena.

Έτσι θα πηγαίνει το πρωτάθλημα και το γνωρίζουν άπαντες. Τα κομπιουτεράκια έχουν βγει. Συν, πλην ένα. Και όποιος αντέξει. Ο Παναθηναϊκός οδηγεί την κούρσα, κρατάει τη τύχη στα χέρια του, οι ισορροπίες λεπτές, μπορούν να αλλάξουν από αγωνιστική σε αγωνιστική, οι ευκαιρίες μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Αν είναι υπερβολικό να μιλάμε από τη 2η αγωνιστική για το πως την 4η μπορεί να κριθεί το πρωτάθλημα, ας δούμε λίγο το «καρδιογράφημα» της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο της Super League.

Τι θέλει ο Παναθηναϊκός; Έχει γραφτεί ξανά: την περσινή πορεία στα αντίστοιχα πλέι οφ με ένα, πρωταθληματικό, κλικ παραπάνω. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News