Παναθηναϊκός: Έτσι όπως τα έκανε ας τα λουστεί

EUROKINISSI

O Σταύρος Καραϊνδρος γράφει για τη γκέλα ολκής του Παναθηναϊκού, το τουπέ που δεν χωράει στον πρωταθλητισμό και τα «αστέρια» που αγνοούνται όταν τα χρειάζεσαι.

Πέταξε δύο βαθμούς, πέταξε την εμφάνιση στην έδρα της ΑΕΚ, πέταξε την ευκαιρία να ξεφύγει από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Γενικώς ο Παναθηναϊκός το απόγευμα της Κυριακής πέταξε, στη Λεωφόρο πάντως δεν ήταν.

Έβαλε κι άλλη πίεση στον εαυτό του

Το 0-0 με τον Βόλο είναι γκέλα και επί της ουσίας τώρα μπαίνει με το πιστόλι στον κρόταφο στα επόμενα δύο παιχνίδια, με Άρη εντός και με Ολυμπιακό εκτός. Θέλει δύο στα δύο, αλλά κατά κύριο λόγο θέλει ένα μεγάλο αποτέλεσμα αμέσως μετά το σοκ με τον Βόλο για να έρθει στα ίσια του. Το μεγάλο αποτέλεσμα είναι διπλό στο «Βικελίδης». Μπορεί, το έκανε ξανά πρόσφατα, αλλά με την εμφάνιση της Κυριακής όχι δεν μπορεί, αλλά ούτε έχει το δικαίωμα να ελπίζει.

Δεν είναι η ισοπαλία, είναι η εικόνα. Κάτι σαν τουπέ, λες και ήταν ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι. Ένα διάστημα στο πρώτο μέρος με την ευκαιρία του Τσέριν και μετά το χάος. Σε κακή μέρα οι «πράσινοι», σε κακή μέρα και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς με τις αλλαγές του και δη αυτή του Ιωαννίδη. Ο μόνος που μπορούσε να απειλήσει εντός περιοχής, σε αντίθεση με τον Σπόραρ που παραμένει σε ανησυχητικό επίπεδο πλέον ντεφορμέ. Δεν είναι το πέναλτι, σε οποιονδήποτε μπορεί να συμβεί. Έχει βάλει άλλα, έχει σώσει άλλες φορές τον Παναθηναϊκό. Είναι η γενικότερη εικόνα του.

Πού είναι όταν τους χρειάζεσαι;

Κι εδώ ερχόμαστε στο κρίσιμο του πράγματος. Ο Παναθηναϊκός αν παίξει ομαδικά και με πλάνο και τους ποδοσφαιριστές στο τοπ της απόδοσής του, θα τα πάει καλά. Το έκανε με την ΑΕΚ στην πρεμιέρα. Αν είναι σε κακή μέρα, δύσκολα θα γυρίσει την κατάσταση. Έχει τους παίκτες για να γίνουν οι λεγόμενοι game changers, αλλά αυτή τη στιγμή ουδείς δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Ο Παλάσιος κέρδισε το πέναλτι και τίποτε άλλο. Ο Μαντσίνι προσπάθησε, αλλά δεν. Ο Σπόραρ μπήκε και δεν βοήθησε, ανύπαρκτος ο Παναθηναϊκός επιθετικά. Για τον δε Μπερνάρ, ας αναρωτηθούμε τούτο: πήρε ο Παναθηναϊκός έναν Βραζιλιάνο μέσο με παραστάσεις σε κορυφαία πρωταθλήματα για να τον βλέπουμε να κάνει μόνο σέντρες;

Τι μένει; Ένας Βέρμπιτς που έχει χάσει τον εαυτό του, ο Κουρμπέλης που μπήκε και σίγουρα βοήθησε περισσότερο από τον Μπερνάρ και ο Κλέινχεϊσλερ, ο οποίος εκτός από τα σουτ που έκανε δεν έδωσε τίποτε άλλο. Που καταλήγουμε; Στις δύσκολες βραδιές σαν τη χθεσινή οι «πράσινοι» πάσχουν από ποιοτικές λύσεις. Να μπει κάποιος και να αλλάξει τον ρου της αναμέτρησης.

Το καλό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι έχασε βαθμούς και ο Ολυμπιακός. Καλό και να τον έχεις στο -3 δεν είναι, αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα όλα υπολογίζονται. Καλό είναι που κέρδισε η ΑΕΚ στην Τούμπα. Το δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμα που ήθελε ο Παναθηναϊκός μετά την ισοπαλία. Ας είμαστε ρεαλιστές, με νίκη του ΠΑΟΚ θα γινόταν μεγαλύτερος χαμός, θα είχε και τον Δικέφαλο να τον απειλεί. Τουλάχιστον τώρα ο ΠΑΟΚ είναι στο -6 και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην (ισόβαθμη) ΑΕΚ και τον τρίτο Ολυμπιακό.

Το πρώτο do or die… μέχρι το επόμενο

Έρχονται ντέρμπι, back to back. Με ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός και μετά Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Πριν από αυτό οι «πράσινοι» παίζουν εκτός με τον Άρη. Το γράψαμε ότι η διαβολοβδομάδα με Βόλο και Άρη θα κρίνει το πρωτάθλημα. Ήδη χάθηκαν δύο βαθμοί, έτσι όπως έγινε η όλη κατάσταση δεν τον παίρνει τον Παναθηναϊκό να χαθούν κι άλλοι. Οπερ σημαίνει do or die το παιχνίδι της Τετάρτης.

Από δαύτα είχε μπόλικα μέσα στη χρονιά ο Παναθηναϊκός και τα έβγαλε πέρα. Αντίδραση χρειάζεται και πιο σκληροτράχηλες εμφανίσεις. Ο πρωταθλητισμός δε θέλει τουπέ και χαλαρότητα. Ο πρωταθλητισμός, βέβαια, θέλει και λύσεις, αλλά αυτό είναι μία άλλη κουβέντα που θα γίνει στο ταμείο στο τέλος της σεζόν. Ο Παναθηναϊκός πάει για πρωτάθλημα με τον Φώτη Ιωαννίδη (ειρήσθω εν παρόδω μία χαρά είναι το παλικάρι και εκ των MVP εφέτος) την ώρα που οι ανταγωνιστές έχουν πιο ισχυρά «όπλα». Αυτό να γραφτεί στα πρακτικά, κύριε πρόεδρε.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News