Παναθηναϊκός: Πρέπει να κάνει περισσότερα σε σχέση με την ΑΕΚ αν θέλει να βγάλει νοκ άουτ τον Ολυμπιακό

EUROKINISSI

Στην αποψινή κόντρα με τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει πολλά παραπάνω σε σχέση με το ντέρμπι στην OPAP Arena.

Το ντέρμπι της πρεμιέρας των πλέι οφ κόντρα στην ΑΕΚ είναι οδηγός για το αποψινό απέναντι στον Ολυμπιακό. Στο κομμάτι της άμυνας. Κάτι λείπει, όμως, από τον Παναθηναϊκό για να μπορεί να ελπίζει σε τρίποντο στην αναμέτρηση της Λεωφόρου και να διατηρηθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Κόντρα στην ΑΕΚ -αναφέρεται ως παράδειγμα γιατί είναι το τελευταίο χρονικά και το καλύτερο του Παναθηναϊκού εφέτος- η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπήκε διαβασμένη, έκοψε την ορμή των γηπεδούχων και με επιθετική άμυνα κατάφερε να πάρει τα ηνία. Δεν πήρε τη νίκη πρώτον γιατί επιθετικά δεν ήταν τόσο δυνατός όσο έπρεπε και δεύτερον γιατί ελέω Μπένετ το συγκεκριμένο ματς το σφύριξε ένας διαιτητής χαμηλών δυνατοτήτων με τα γνωστά, σε όλους πλην των «κιτρινόμαυρων» που τα είδαν όλα τέλεια, αποτελέσματα.

Nα λύσει το πρόβλημα στο σκοράρισμα

Ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα. Φαίνεται στα τελευταία του παιχνίδια, φαίνεται σε όλα τα πλέι οφ. Σε τρεις αγωνιστικές μόλις ένα γκολ, αυτό της προηγούμενης Τετάρτης κόντρα στον Άρη. Σε ντέρμπι παίζει ρόλο, πολλά εξ αυτών κρίνονται στις λεπτομέρειες και οι «πράσινοι» πρέπει να βγάλουν πολλά στο χορτάρι, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, για να βγουν πάνω από τον Ολυμπιακό.

Κακά τα ψέματα σε δύο αναμετρήσεις έως τώρα ο Παναθηναϊκός δεν τον «έχει» τον Ολυμπιακό. Δύο ισοπαλίες, δύο βαθμοί, σε ισάριθμα παιχνίδια, με αρκετή δόση τύχης και με φινάλε θρίλερ. Πέναλτι στις καθυστερήσεις στη Λεωφόρο, ακυρωθέν γκολ στο φινάλε στο Καραϊσκάκη. Σε αμφότερα τα «αιώνια» ντέρμπι ο Παναθηναϊκός γλίτωσε στην… τρίχα από την ήττα.

Περιθώρια για απώλειες βαθμών δεν υπάρχουν, έτσι είναι ο πρωταθλητισμός, αυτό ορίζουν οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στα εφετινά πλέι οφ. Τους δύο βαθμούς «κάβα» που ίσως να ήθελε ως «μαξιλαράκι» στο αποψινό ματς τους πέταξε στο προηγούμενο εντός, αυτό με τον Βόλο. Τώρα ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος να πάει για τη νίκη, το πρώτο must win ντέρμπι εφέτος κόντρα στον Ολυμπιακό. Ούτε στο προηγούμενο της Λεωφόρου, ούτε αυτό στο Φάληρο δεν ήταν κακή η ισοπαλία. Τώρα είναι και εξηγείται απλά: διατηρεί τον Ολυμπιακό μέσα στο παιχνίδι του τίτλου, δίνει τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να ξεφύγει εφόσον κερδίσει απόψε τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Παλάσιος χρωστάει ένα μεγάλο παιχνίδι σε ντέρμπι

Για να μπορεί, βέβαια, η ομάδα του τριφυλλιού να μιλάει για νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό θα πρέπει να πάρει πολλά περισσότερα. Η σκληράδα στη μεσαία γραμμή με τους Ρούμπεν, Τσέριν και Κουρμπέλη δεν φτάνει. Χρειάζεται η έμπνευση του Παλάσιος και το πρώτο του εφετινό μεγάλο παιχνίδι σε ντέρμπι, χρειάζονται παραπάνω από τον Μαντσίνι και φυσικά χρειάζεται ένας πραγματικός φορ, σε «καυτό» βράδυ, που θα σκοράρει στις φάσεις που θα παρουσιαστούν απέναντι στο προβληματικό κέντρο της άμυνας των «ερυθρολεύκων».

Είναι αυτό που αναφέραμε στην αρχή του κειμένου. Δεν φτάνει να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου και να περιορίσει τους κινδύνους, χρειάζεται υπέρβαση στο επιθετικό κομμάτι και να φανούν, επιτέλους, τα «όπλα» που διαθέτει ο Γιοβάνοβιτς. Και ο Παλάσιος και ο Σπόραρ χρωστάνε ένα καλό παιχνίδι, δεν γίνεται να γεννιούνται συνεχώς απαιτήσεις για τον Φώτη Ιωαννίδη που σε κάθε, σχεδόν, ματς κάνει τη δική του, προσωπική, υπέρβαση.

Με συνταγή OPAP Arena… αλλά να βάλει κάποιος την μπάλα στα δίχτυα

Ο Παναθηναϊκός όλα δείχνουν πως απόψε θα μπει στο χορτάρι του «Απόστολος Νικολαϊδης» έχοντας το manual του ντέρμπι στη Νέα Φιλαφέλφεια κόντρα στην ΑΕΚ. Σωστό διάβασμα, πίεση, μαρκαρίσματα, γρήγορη μετάβαση, ψύχραιμο παιχνίδι. Για να λειτουργήσουν αυτά θα πρέπει να έρθει η κατάληξη και αυτή είναι το γκολ. Ένα εφέτος κόντρα στον Ολυμπιακό και αυτό με πέναλτι. Απόψε οι «πράσινοι» καλούνται να αλλάξουν τα δεδομένα, να δώσουν απαντήσεις και να μπουν στο ντέρμπι ως το φαβορί. Για να δείξουν ότι «έχουν» τον Ολυμπιακό.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News