Παναθηναϊκός: Σφίγγουν τα γάλατα στην ΑΕΚ, ενοχλεί ο Παναθηναϊκός και έγινε εχθρός

Η ΑΕΚ που κάνει μαθήματα δήθεν ηθικής και δείχνει τον πανικό της απαντώντας σε κάτι που αφορά την ΕΠΟ επειδή ο Παναθηναϊκός ξύπνησε και αντιδρά για τα αυτονόητα.

Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι απέναντί μας. Κάπως έτσι σκέφονται στην ΑΕΚ και αποφάσισαν να προχωρήσουν στην σφοδρή επίθεση κατά του Παναθηναϊκού, ο οποίος… τόλμησε να εκφράσει τα εύλογα παράπονά του για το περιβόητο θέμα των ξένων διαιτητών. Ξένοι διαιτητές όποτε μας συμφέρει και αν τυχόν και… μεθύσουν δεν έγινε και τίποτα να βάλουμε Έλληνες; Αλήθεια, ο Άρης που είναι και έχει πέσει άκρα του τάφου σιωπή από την Κυριακή;

Μονά-ζυγά δικά της

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, που αν μη τι άλλο εφέτος έχει παράπονα από τη διαιτησία με χαρακτηριστικό -και κορυφαίο παράδειγμα- το ντέρμπι με την ΑΕΚ για τα πλέι οφ, σήκωσε κεφάλι και για την ΑΕΚ του «μονά-ζυγά δικά μου» αυτό δεν άρεσε και σε ρεσιτάλ παρελθοντολαγνείας έκανε μέχρι και αναφορά στον Φάουστ περί ψυχής και διαβόλου για να ανοίξει «πόλεμο» με τους «πράσινους».

Η ΑΕΚ δηλώνει ότι σήκωσε τη σημαία της… επανάστασης και της εξυγίανσης για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης και αυτό που δεν είπε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο για εκείνη είναι να παραμείνει ο Παναθηναϊκός σιωπηλός και μη ανταγωνιστικός. Να μη μπλέκετε στα πόδια μας, βρε αδερφέ.

Κατά την ΑΕΚ, λοιπόν, ο μεγάλος αγώνας της έδωσε το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να διεκδικεί το πρωτάθλημα. Άλλο, βέβαια, αν σε αυτή -την εφετινή- διεκδίκηση ο Παναθηναϊκός παλεύει μόνος απέναντι σε διαιτησίες, μεζούρες, δοκάρια και… μεθυσμένους Πολωνούς διαιτητές. Άλλο, βέβαια, αν ο Παναθηναϊκός «φτύνει αίμα» για να διατηρηθεί στη διεκδίκηση του τίτλου και ότι το έχει καταφέρει οφείλεται στις δικές του, εντός αγωνιστικού χώρου, δυνατότητες και μόνο.

Βόλευε ο αδύναμος και σιωπηλός Παναθηναϊκός

Προφανώς για την ΑΕΚ και την… κάθε ΑΕΚ του μέλλοντος, ο Παναθηναϊκός των προηγούμενων χρόνων ήταν ο ιδανικός αντίπαλος. Σιωπηλός, αδύναμος, βουτηγμένος στα προβλήματά του. Αυτός ο Παναθηναϊκός ανήκει στο παρελθόν. Τα πλήρωσε τα λάθη του, τα πλήρωσε για τα καλά και τώρα σηκώνει κεφάλι όπως το ορίζει η ιστορία του, δίχως παρασκηνιακές διαβουλεύσεις.

Το ότι ο Παναθηναϊκός πορεύεται μόνος δεν αρέσει στην ΑΕΚ. Προφανώς τον ήθελε υποτακτικό, του χεριού της. «Ο σκύλος δε δαγκώνει», σαν ταμπέλα έξω από σπίτι. Ανταγωνιστικός, αλλά μέχρι εκεί. Τώρα, όμως, που σφίγγουν τα γάλατα ανακάλυψε νέο εχθρό, παρέδωσε μαθήματα… ηθικής και ξέχασε, μάλλον, τον καθρέπτη ο συντάκτης της ανακοίνωσης.

Αλλά όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός «ο λαίμαργος κι ο αχόρταγος σκάβουν το μνήμα τους με τα δόντια τους». Ο Παναθηναϊκός άργησε, αλλά ξύπνησε.

YΓ: Πώς γίνεται να στέλνει ο Παναθηναϊκός επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΠΟ και να απαντάει η ΑΕΚ; Ρητορικό το ερώτημα…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News