Παναθηναϊκός: Ο ΠΑΟΚ τον έκανε καλύτερη ομάδα

EUROKINISSI

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για το κίνητρο του Παναθηναϊκού στην Τούμπα και τη δυσκολία των «πράσινων» απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν… «έχουν».

Τρεις μήνες έχουν περάσει από την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ σε αγώνα πρωταθλήματος. Τέσσερις μέρες μετά από το συγκεκριμένο παιχνίδι οι δύο ομάδές τέθηκαν ξανά αντιμέτωπες για το κύπελλο. Συνολικός απολογισμός για τον Παναθηναϊκό μία ήττα και μία ισοπαλία, 1-4 τέρματα. Αν προσθέσουμε και το ματς κυπέλλου της Τούμπας, δύο ήττες, μία ισοπαλία, 1-6 τέρματα.

Ο «κακός Γενάρης» και ο… «κακός ΠΑΟΚ»

Από τον Γενάρη έως σήμερα ο Παναθηναϊκός δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνο το παιχνίδι πρωταθλήματος στη Λεωφόρο και το βαρύ 0-3. Πρώτη εντός έδρας ήττα, η μοναδική φορά εφέτος που ο Παναθηναϊκός δέχθηκε τρία γκολ. Από τότε έως και τώρα ο Παναθηναϊκός έχει δεχθεί μόλις δύο τέρματα! Ένα από τον Άρη (στο 1-2 στο Βικελίδης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος) και ένα από τον Αστέρα στην ήττα με 1-0 στην Τρίπολη, η τελευταία ήττα του τριφυλλιού μέχρι στιγμής.

Ο «κακός Γενάρης» λένε στην Κρήτη όταν κάνει κρύο. Ο «κακός Γενάρης» του Παναθηναϊκού του έκανε ζημιά, απανωτά αρνητικά αποτελέσματα, απώλεια της διαφοράς από τους διώκτες, μία κρίση που έφερε την ομάδα στα όριά της, αλλά πλέον όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

Στο παρελθόν ανήκει και το 0-3 από τον ΠΑΟΚ. Έρχεται την Κυριακή το ματς της Τούμπας, κρισιμότατο για τον Παναθηναϊκό. Με διπλό παραμένει ολοζώντανος στη διεκδίκηση του τίτλου και επί της ουσίας «σβήνει» την γκέλα με τον Βόλο στη Λεωφόρο. Θα έχει βγάλει με νίκες μία δύσκολη τριάδα αγώνων με Άρη, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Τι άλλο να κάνει, δηλαδή, σπαθιά να καταπιεί;

Η μεγάλη ευκαιρία στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ έκανε… καλό στους «πράσινους». Από τον διασυρμό έως τούτη τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές ο Παναθηναϊκός έγινε ξανά ομάδα πρωταθλήματος. Τέρμα τα αστεία λάθη, μαζεύτηκε, έγινε απροσπέλαστος ανασταλτικά, παίρνει ξανά πράγματα από τους λεγόμενους game changers.

Η ευκαιρία του Παναθηναϊκού στην Τούμπα είναι μεγάλη κόντρα σε μία ομάδα που μέχρι στιγμής δείχνει πως δεν την «έχει». Η νίκη στην Τούμπα στην 6η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας φαντάζει κάτι μακρινό. Εκείνο το παιχνίδι είχε πρωταγωνιστή τον Αϊτόρ, το κυριακάτικο αναζητά τον νέο. Έχει από δαύτους ο Παναθηναϊκός και το έδειξε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μία ανάλογη εμφάνιση χρειάζεται στην έδρα του ΠΑΟΚ: με πλάνο, πάθος, αυτοπεποίθηση και προσήλωση στο στόχο.

Ο πιο δύσκολος αγώνας έως τώρα

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση φαντάζει η πιο δύσκολη έως τώρα στη διαδικασία των πλέι οφ. Δεν είναι υπερβολή, είναι πολλά εκείνα που ανεβάζουν τον βαθμό δυσκολία, μα πάνω απ’ όλα ο ίδιος ο αντίπαλος. Οι «πράσινοι» έχουν κίνητρο, εκτός φυσικά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, την εκδίκηση κόντρα σε μία ομάδα που του έκανε ζημιά τον Γενάρη και τον άφησε εκτός από τον έναν από τους δύο στόχους. Αυτά φτάνουν για να μπουν οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς με το μαχαίρι στα δόντια. Για ακόμα μία φορά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News