Παναθηναϊκός: Και τώρα θα μετρηθεί αρκεί το ντέρμπι να παιχτεί στα ίσια

EUROKINISSI

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για το μεγάλο ραντεβού του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ στο ντέρμπι των αποδείξεων, αλλά και των… ερωτηματικών για το τι θα τον περιμένει.

Για ένα ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έπαθε ό,τι έπαθε στο ματς της Λεωφόρου. Επαιξε σε χαμηλή ένταση, δημιούργησε μόλις μία φάση σε open play, δεν έβρισκε τρόπο να γίνει απειλητικός απέναντι σε έναν Βόλο που περισσότερο ήθελε να αμυνθεί παρά να παίξει ποδόσφαιρο.

Τα 15 δευτερόλεπτα που χρειάστηκαν στη μετάβαση της μπάλας από τον Κώτσιρα στον Μαντσίνι και από τον Μαντσίνι στον σκόρερ Ιωαννίδη ήταν όλο το ματς. Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, στο 0-2 χάθηκε η μπάλα προς τέρψιν του κοινού στο Πανθεσσαλικό και άπαντες σκέφτονται το προσεχές ντέρμπι της Λεωφόρου με την ΑΕΚ.

Τα χαμόγελα του Γιοβάνοβιτς

Περισσότερο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς που έδωσε ανάσες σε ποδοσφαιριστές (Κουρμπέλης, Μπερνάρ κ.α.), δεν είχε απώλειες και ήδη καταστρώνει τα πλάνα του για την αναμέτρηση που δεν αποκλείεται να κρίνει το πρωτάθλημα. Ή να κρατήσει ζωντανό αυτό το θρίλερ δύο μονομάχων που πηγαίνουν χέρι-χέρι σε ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών.

Αυτό που θέλει ο Παναθηναϊκός την Κυριακή είναι ξεκάθαρο. Τη νίκη για να πάει στο +4, τρεις βαθμοί η διαφορά συν το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας. Έπειτα έχει ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη και Άρη στη Λεωφόρο. Ολυμπιακός εντός, Άρης εκτός και Βόλος εντός το αντίστοιχο πρόγραμμα της ΑΕΚ. Φαντάζει πιο βατό για τους «κιτρινόμαυρους».

Να είναι elite σε όλα του

Το άλλο που θέλει ο Παναθηναϊκός την Κυριακή είναι επίσης ξεκάθαρο. Εlite διαιτησία (και όχι φρυγανιές) που θα μπορεί να σταθεί σε ένα τέτοιο παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων και εντάσεων. Θέλει επίσης να παιχτεί στα ίσια. Όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά, όπως για παράδειγμα αποβολή του Κάργα χθες, μη αποβολή του Σιμάνσκι την Κυριακή. Ορθώς αντίκρισε την κόκκινη κάρτα ο παίκτης του ΠΑΟΚ για το επικίνδυνο και αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Γιόνσον, εύλογα γεννάται το ερώτημα γιατί δεν συνέβη το ίδιο και στη φάση με τον Σιμάνσκι στο πρόσφατο Ολυμπιακός-ΑΕΚ.

Δεν είναι, λοιπόν, ακραίες ούτε αδικαιολόγητες οι φωνές που ακούγονται για την ΑΕΚ και την αντιμετώπιση που έχει από τη διαιτησία. Δεν είναι άναρθρες κραυγές, είναι η φυσιολογική επισήμανση καταστάσεων που είναι λογικό να φοβίζουν τον Παναθηναϊκό ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης την προσεχή Κυριακή.

Δικαίως έφτασαν… ως την Κυριακή

Ασυζητητί οι δύο ομάδες δικαίως βρίσκονται μέσα στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Καμία από τις δύο δεν ξεκίνησε τη χρονιά με αυτό το σκοπό, αλλά έχτισε τον πρωταθληματικό χαρακτήρα μέσα από τα αποτελέσματα στη διάρκεια της… επεξεργασίας.

Στο προσεχές ντέρμπι θα μετρηθούν. Ο Παναθηναϊκός με δυνατό του σημείο την άμυνα και το γεγονός ότι αναγκάζει τον αντίπαλο να… φτύσει αίμα και να σκυλιάσει για να τον κερδίσει, η ΑΕΚ με «όπλο» τη μεσοεπιθετική της γραμμή και τις ποιοτικές της λύσεις. Η ζυγαριά πρέπει να είναι στη μέση αν θέλουμε να μιλάμε για κανονικό παιχνίδι και να τελειώσει στην ίδια θέση. Τα πλεονεκτήματα να προκύψουν μέσα στο χορτάρι, μέσα από το παιχνίδι, ουχί από καταστάσεις που θα γιγαντώσουν την κόντρα και θα δυναμιτίσουν το κλίμα. Ο καλύτερος ας κερδίσει. Ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία να αποδείξει πως είναι καλύτερος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News