Παναθηναϊκός: Το θέμα είναι τι θέλει απόψε, όχι πώς θα το πάρει

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για τη λεπτομέρεια που θα παίξει σημαντικό ρόλο στο αποψινό ντέρμπι του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΑΕΚ.

Η συζήτηση περί δύο αποτελεσμάτων στο αποψινό ντέρμπι είναι εξ ορισμού λάθος. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε την ΑΕΚ στο παιχνίδι που δεν πρέπει να κοιτάζει κανένα άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη και για να γίνει αυτό πρέπει να μπει όπως σε όλα τα ματς έως τώρα, ειδικά μετά την γκέλα με τον Βόλο στη Λεωφόρο.

Με τον τρόπο που έχτισε το σερί

Θυμίζουμε πως μετά από εκείνο το 0-0 ο Παναθηναϊκός είχε κατά σειρά Αρη, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Ήθελε την υπέρβαση, το απόλυτο, το σερί για να σβήσει την απώλεια βαθμών απέναντι στην ομάδα του Μπέου. Όχι αστερίσκους, μόνο νίκες. Έκανε το απόλυτο «3 στα 3», το οποίο έγινε «4 στα 4» με το διπλό στο Πανθεσσαλικό και διατηρήθηκε πρώτος, ισόβαθμος με την ΑΕΚ.

Με την ίδια λογική πρέπει να μπει και στην αποψινή αναμέτρηση. Πρωτίστως να κυνηγήσει τη νίκη για να πάει τη διαφορά στο +4 και όχι στο +3, γιατί μη ξεχνάτε πως θα έχει και την ισοβαθμία και ουσιαστικά στη συνέχεια η ΑΕΚ θα ψάχνει για δύο γκέλες των «πράσινων» στα παιχνίδια μου απομένουν (με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Άρη).

Είναι δεδομένο ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα κατέβει με τη συνταγή των προηγούμενων νικών και δη αυτής απέναντι στον Ολυμπιακό στο ίδιο γήπεδο. Είναι το αλάνθαστο παιχνίδι, ο οδηγός για κάθε μεγάλο ματς του Παναθηναϊκού, θα αποτελέσει και το… manual για το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Έχει βρει το κουμπί της ΑΕΚ

Οι «πράσινοι» παίζουν απέναντι σε έναν αντίπαλο που ξεχωρίζει για το θεαματικό ποδόσφαιρο, τη δημιουργία φάσεων, το ποιοτικό ρόστερ και τον γεμάτο πάγκο. Παίζουν, επίσης, με μία ομάδα που στις προηγούμενες τρεις αναμετρήσεις έχουν δείξει ότι την «έχουν». Μία νίκη στη Λεωφόρο, μία άδικη ήττα στη Νέα Φιλαδέλφεια από μία φάση, μία ισοπαλία στο ίδιο γήπεδο σε ένα ντέρμπι που όλοι ξέρουμε τι είχε γίνει και πως ο Παναθηναϊκός στερήθηκε ένα διπλό που αν ερχόταν θα κάναμε τώρα μία εντελώς διαφορετική ομάδα.

Το ότι την «έχουν», βέβαια, δεν σημαίνει κάτι για την αποψινή αναμέτρηση. Διαφορετικό παιχνίδι από όλα τα υπόλοιπα, διαφορετικές οι συνθήκες. Το θέμα είναι τι θέλει ο Παναθηναϊκός και όχι πως θα το πάρει. Για το δεύτερο έχει το know how, για το πρώτο υπάρχει πάντα η παγίδα του «με βολεύει και η ισοπαλία» που μπορεί να κάνει τη ζημιά.

Να μιλάμε μόνο για μπάλα

Όλα αυτά θα τα δούμε το βράδυ της Κυριακής, μετά το τέλος της «μονομαχίας» που ίσως να κρίνει το τίτλο. Να δούμε ό,τι αξίζει και να είναι αγωνιστικό. Πήξαμε από elite διαιτησίες και «ισοπέδωση» των κανονισμών βάσει ερμηνειών που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Θα είναι κρίμα για τη συνολική προσπάθεια δύο ομάδων που δικαίως έφτασαν να διεκδικούν τον τίτλο μέχρι τέλους.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News