Παναθηναϊκός: Το σερί εκτός έδρας, το σενάριο τίτλου και η ατάκα του Γιοβάνοβιτς

EUROKINISSI

Ο «πληγωμένος» Παναθηναϊκός στη μεγαλύτερη ζαριά τίτλου σε ένα ματς-πρόκληση απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο.

Νίκες με Άρη, ΠΑΟΚ και Βόλο, ισοπαλία με ΑΕΚ. Αυτή είναι η συγκομιδή του Παναθηναϊκού στα εκτός έδρας παιχνίδια των πλέι οφ. Ισοπαλίες με Βόλο, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, νίκη με Ολυμπιακό η αντίστοιχη στη Λεωφόρο.

Λένε πως αν ο Παναθηναϊκός χάσει αυτό το πρωτάθλημα θα γίνει λόγω της απώλειας βαθμών στην έδρα του. Από την άλλη, αν ο Παναθηναϊκός πάρει αυτό το πρωτάθλημα θα το κάνει λόγω των εκτός έδρας νικών. Το θέμα είναι να μη κριθεί αυτό το πρωτάθλημα λόγω κορωνοϊού. Μεγάλο κρίμα.

Με οδηγό… τα πλέι οφ

Ακόμα μία εκτός έδρας νίκη θέλει απόψε στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό. Ακόμα μία για να αγκαλιάσει τον τίτλο και να πάει την τελευταία αγωνιστική στο γήπεδό του να πανηγυρίσει κόντρα στον Άρη την κατάκτηση του τίτλου. Θεωρητικά μπορεί να βγει από απόψε πρωταθλητής στο -δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο- σενάριο της δικής του νίκης και της ήττας της ΑΕΚ στο «Βικελίδης». Οι «πράσινοι» θα πάνε στο +3 και δεν θα τους απασχολεί το αποτέλεσμα στο φινάλε των πλέι οφ με τον Άρη αφού έχουν την ισοβαθμία με την ΑΕΚ.

Κανένα άλλο σενάριο δεν δίνει από απόψε την πρώτη θέση και μαθηματικά στον Παναθηναϊκό, υπάρχει όμως το σενάριο της ήττας που επί της ουσίας δίνει τον τίτλο στην ΑΕΚ, εφόσον κερδίσει στη Θεσσαλονίκη. Η Ένωση θα πάει στο +3 και θα θέλει ένα βαθμό με τον Βόλο στη Νέα Φιλαδέλφεια την τελευταία αγωνιστική.

Ο πληγωμένος ελέω κορωνοϊού Παναθηναϊκός, που είναι άγνωστο πώς θα παρουσιαστεί απόψε στο άδειο γήπεδο Καραϊσκάκη, συνεχίζει και κρατάει την τύχη στα χέρια του. Η ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ την προηγούμενη αγωνιστική δεν τον πλήγωσε από τη στιγμή που η ΑΕΚ, στο χιτσκοκικό τελευταίο δεκάλεπτο με τον Ολυμπιακό, δεν την εκμεταλλεύτηκε, ωστόσο με το πρωτάθλημα να φτάνει στο τέλος είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο Παναθηναϊκός πηγαίνει σε «do or die» παιχνίδι.

Τα κίνητρα του Ολυμπιακού

Απέναντι ο Ολυμπιακός, ο αλλοπρόσαλλος εφέτος Ολυμπιακός με τα πάνω του και τα κάτω του, που έχει πολλά κίνητρα για να μη χάσει παρά τις προβλέψεις από διάφορα «παπαγαλάκια». Οι Περαιώτες δεν έχουν νίκη εφέτος με τον Παναθηναϊκό (δύο ισοπαλίες, μία ήττα) και εξακολουθούν την τελευταία διετία να μην έχουν νίκη απέναντι στον Γιοβάνοβιτς.

Επίσης, το να συζητάμε αν ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει το πρωτάθλημα ο «αιώνιος» αντίπαλος Παναθηναϊκός φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας παρά την επιμονή όσων αρέσκονται σε θεωρίες συνομωσίας. Ποιος Ολυμπιακός θα ήθελε, δηλαδή, να δει τον Παναθηναϊκό νικητή στο Φάληρο και επίδοξο πρωταθλητή;

Θα δώσει απαντήσεις

Βλέπετε, λοιπόν, τι έχει να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός, αλλά και τι αντιμετωπίζει όλη αυτή τη σεζόν προσπαθώντας να αποδείξει ότι δικαίως είναι πρώτος, δικαίως παλεύει για το πρωτάθλημα και δικαίως μπορεί σήμερα να κερδίσει τον Ολυμπιακό; Ακόμα και να έρθει απόψε το διπλό κάποιοι θα σπεύσουν να αποδομήσουν τη νίκη και κάτι θα βρουν για να μειώσουν τον Γιοβάνοβιτς και τους παίκτες του.

Καλώς ή κακώς ο Παναθηναϊκός πρέπει να κλείσει τα αυτιά του και να πάρει βαθιά ανάσα για το τελευταίο μακροβούτι πριν από τη γραμμή του τερματισμού, με όσες δυνάμεις του απομένουν. Κι αν κάτι πρέπει να «παίζει» στα αυτιά των ποδοσφαιριστών δεν είναι οι άναρθρες κραυγές των αντιπάλων, αλλά εκείνη η ατάκα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο Καραϊσκάκη: «Σας παρακαλώ, μην υποτιμάτε την ομάδα μου».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News