Παναθηναϊκός: Θα ασχοληθεί κάποιος με αυτά που είπε ο Γιοβάνοβιτς;

EUROKINISSI

Μία διοίκηση άπραγη και ένας ολομόναχος Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε μία μάχη που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και ουδείς υπεύθυνος ασχολείται.

Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Από τη μία η ανάληψη της ευθύνης από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για το γεγονός ότι άφησε στην άκρη το θόρυβο και την αδικία που υπέστη η ομάδα του και αποφάσισε να βάλει το πρωτάθλημα πάνω από την υγεία των ποδοσφαιριστών. Από την άλλη είναι η στάση της διοίκησης του Παναθηναϊκού σε όλο αυτό.

Η ευθύνη του Γιοβάνοβιτς και η ανεύθυνη διοίκηση

Το ότι ο προπονητής του τριφυλλιού σήκωσε πάνω του όλο το βάρος της επιλογής να κατέβει η ομάδα του να παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό παρά την τουλάχιστον αστεία απόφαση να μετατεθεί το παιχνίδι… 25 ώρες αργότερα, γιατί όλοι ξέρουμε ότι ο κορωνοϊός θεραπεύεται σε μία μέρα, δεν σημαίνει ότι κλείνει το θέμα γιατί η διοίκηση άφησε απροστάτευτη την ομάδα και βολεύτηκε με το να γίνει ο Γιοβάνοβιτς ο ρυθμιστής της μοίρας των ποδοσφαιριστών του την προτελευταία και κρίσιμη αγωνιστική.

Δεν χρειάζεται να σταυρώσουμε τον Γιοβάνοβιτς για την απόφαση, κατάλαβε μόνος του το λάθος, είχε το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη και σχεδόν βουρκωμένος, έμπλεος οργής, πήρε στις πλάτες του την απώλεια του τίτλου. Αυστηρός κριτής, περισσότερο αυστηρός από αυτό που του αξίζει.

Ο «άδειος Παναθηναϊκός» ήταν η εύκολη ερμηνεία

Το ότι η διοίκηση ακόμα και τώρα παραμένει σιωπηλή είναι η πληγή που δεν κλείνει και είναι η επιβεβαίωση όσων λένε ότι η τελευταία διετία μπορεί να έκανε πρωταθληματικό τον Παναθηναϊκό και ο Γιάννης Αλαφούζος να πήρε σωστές αποφάσεις, οι μόνες στα τόσα χρόνια «διακυβέρνησης» του συλλόγου, αλλά οι παθογένειες παραμένουν.

Είναι τουλάχιστον σοκαριστικά όσα ανέφερε ο προπονητής του Παναθηναϊκού στη συνέντευξη Τύπου μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Και μέχρι τώρα που γράφονται τούτες οι γραμμές δεν έχει ευαισθητοποιηθεί ούτε ένας. Προφανώς η γενικότερη κουρασμένη εικόνα του Παναθηναϊκού στις τελευταίες αγωνιστικές ήταν η βολική διαπίστωση για το αποτέλεσμα στο Φάληρο και την απώλεια του τίτλου. Το θέμα, όμως, παραμένει, είναι εδώ και περιμένει κάποιος να το «σηκώσει».

Ο Παναθηναϊκός ταλαιπωρήθηκε από τον covid, ήταν ανέτοιμος για να παίξει «τελικό» πρωταθλήματος, η απόφαση να μετατεθεί το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό μία μέρα μετά ήταν προσβλητική προς τον σύλλογο και τα όσα έχουν γίνει στο Κορωπί τις τελευταίες μέρες με την εμφάνιση των κρουσμάτων και τον Γιοβάνοβιτς να προσπαθεί να κρατήσει όρθια την ομάδα του γίνονται εύκολα ντοκιμαντέρ στο Netflix.

Απροστάτευτος ο Γιοβάνοβιτς

Άραγε θα ασχοληθεί κάποιος με αυτά που είπε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς; Άραγε θα ασχοληθεί κάποιος με το γεγονός ότι οι επικεφαλής του ελληνικού ποδοσφαίρου και του πρωταθλήματος έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια την υγεία των ποδοσφαιριστών; Άραγε η διοίκηση του Παναθηναϊκού θα σταθεί, ως οφείλει, στο ύψος των περιστάσεων ή ο επίλογος της χρονιάς θα γραφτεί μόνο με παχυλούς τίτλους περί υπερπροσπάθειας, φανταστικής δουλειάς του Γιοβάνοβιτς και υπερηφάνειας;

Eκτός αν θεωρούμε πως το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών έπρεπε να ολοκληρωθεί ακόμα κι αν οι παίκτες θέσουν τις ζωές τους σε κίνδυνο μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί το δημοσιογραφικό… αίσθημα ευθύνης της αποθέωσης του αντιπάλου. Εκτός αν θεωρούμε πως η λάθος απόφαση του Γιοβάνοβιτς πρέπει να περάσει ως σημείο αναφοράς για τους ιστορικούς του μέλλοντος. Όχι, δεν του αξίζει αυτό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News